Test Chamber

ÜCRETSİZ
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
140 TOPLAM İNDİRME
9 MB DOSYA BOYUTU

Test Chamber, Windows 8.1 üzeri tablet ve bilgisayarlarda da oynanabilen kafa yorucu oldukça zevkli bir bulmaca oyunu.

Test Chamber, mobilin yanı sıra Windows 8.1 üzeri dokunmatik ekranlı ve klasik bilgisayar kullanıcıları için hazırlanmış ücretsiz bir bulmaca oyunu. Üç boyutlu tasarlanmış bir platform üzerinde ilerlediğimiz oyunda her birinde farklı açılardan bakarak çözebildiğimiz 28 bölüm bulunuyor.

Tüm platformlarda karşımıza çıkan platform tabanlı bulmaca oyununda bir robotun kontrolünü elimize alıyoruz. Üç boyutlu yapıda tasarlanmış ilk bakışta basit görünen ancak ilerlemesi oldukça güç platformlarda robotumuzun yolunu bulmasına yardımcı oluyoruz.

Klasik bilgisayarlarda klavyeden yön tuşlarıyla dokunmatik ekranlı cihazlarda basit sürükleme hareketiyle kontrolü sağladığımız oyunda amacımız mavi renkli kübe ayak basmak. Ancak hedefimize hızlıca ulaşmamızı engelleyen bir engel var. Hedef platform ile üzerinde gittiğimiz platform arasında boşluklar var. Boşlukları kapatarak platformlar arasında geçiş yapmak için renkli kutucuklardan faydalanıyoruz. Lakin hedef noktamıza ulaşmamıza vesile olan bu kutucukları yerine koymak oldukça zor.

Karşılıklı diyaloglarla da karşılaştığımız oyunda toplam 28 bölüm (ilk bölümler ücretsiz sonrakiler için gerçek para vermeniz gerekiyor.) bulunuyor. İlk bölümler oyuna alışmamız için tasarlandığından çabuk bitiyor ancak birkaç bölümden sonra platform genişlemeye başlayınca işler sarpa sarıyor. Bu noktada da zeka ön plana çıkıyor.

Düşünerek son derece sakin ilerlemeniz gereken bulmaca oyununda geri alma seçeneği de mevcut. Oyunun başında olmasa da karmaşık bulmacalar içeren bölümlerde oldukça işe yarıyor.

Erkan Calp

Test Chamber

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
18 TOPLAM İNDİRME
24 MB DOSYA BOYUTU

Test Chamber, küplerle dolu karmaşık bir platformda ilerlemeniz gereken eğlenceli bir Android oyunu.

Test Chamber, Android tabanlı telefon ve tabletinizde ücretsiz oynayabileceğiniz, kolay gibi gözüken ancak kafa karıştırıcı bölümler içeren bir bulmaca oyunu. Tatilde, yolculuk esnasında veya işe / okula giderken zaman geçirmek için oynayabileceğiniz türde harika bir oyun diyebilirim.

Tüm Android cihazlarda sorunsuzca çalışan bulmaca oyununda küplerle dolu bir platform üzerindeyiz ve minik sevimli bir karakterin yolunu bulmasına yardımcı oluyoruz. Amacımız ayrık küplerden oluşan platformda karakterimizin mavi renkli kübe girmesini sağlamak. Bunun için küpler arasında geçiş yapmamızı sağlayan renkli kutucuklar veriliyor. Lakin renkli kutucukları yerleştirmek tam bir sorun. Her ne kadar ilk bölümlerde bunu yapmak oldukça basit olsa da ilerledikçe platformun da genişlemesiyle kafamız iyice bulanıyor. Hedefimiz olan mavi kübe erişmek için oldukça çabalamamız gerekiyor.

Göz yormayan kaliteli görsellere sahip oyunda ilerlemeye başlamadan önce kesinlikle size benzeyen karakterlerle diyaloğa geçmenizi öneririm. Oyunun başında süs gibi duran yardımcı arkadaşlar her bölümde nasıl bir yol izlememiz hususunda bizlere yardımcı oluyorlar. Tabii ki bölümü tamamlamak için uğraş vermeniz gerekiyor.

Çok basitten çok zora doğru ilerleyen 27 bölümün yer aldığı oyunda karakterimizi kontrol etmek için kaydırma hareketini kullanıyoruz. Parmağımızı hangi yöne kaydırırsak karakterimiz oraya gidiyor. Bu noktada oyunun beğendiğim bir özelliğinden bahsetmek istiyorum. Bu tarz bulmaca oyunlarında çoğumuzun sevmediği bir olay olan fazla dokunuşta nesnenin platform dışına çıkması, hareketin geri alınamaması bu oyunda karşımıza çıkmıyor. Karakteri isteseniz de platform dışına atamıyorsunuz ve hatalı hareket ettiğiniz vakit geri sarabiliyorsunuz.

Test Chamber, kafa karıştan bulmaca oyunlarını sevenler için harika, beceri gerektiren bulmaca oyunlarından hoşlananlar için kötü bir oyun diyebilirim. Şahsen oynarken keyif aldım ve 27 bölüm yetti de arttı.

Erkan Calp

Test Chamber

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
15 TOPLAM İNDİRME
34 MB DOSYA BOYUTU

Test Chamber, beyninizi çalıştırarak ilerleyebileceğiniz bulmacalar içeren harika bir iPhone ve iPad oyunu.

Test Chamber, beceri gerektiren bulmaca oyunları yerine daha kafa yorucu, beyni çalıştıran bulmaca oyunlarını tercih ediyorsanız kesinlikle oynamanız gerektiğini düşündüğüm bir iPhone ve iPad oyunu.

iOS tabanlı telefon ve tabletinize ücretsiz indirip, ufak boyutlu olmasıyla kısa sürede oynamaya başlayacağınız bulmaca oyununda 28 bölüm boyunca kafanız oldukça karışacak. İlk görüşte resimlerinden de bakıp “Bu mu kafa bulandıran bulmaca oyunu?” sorusunu es geçip indirmenizi tavsiye ederim.

Uzun süreli oynanışta dahi göz yormayan bir bulmaca oyunu olan Test Chamber’da kendinizi tamamen bir boşluktaymış gibi hissedeceğiniz bir platformun üzerindesiniz. Küplerin gelişigüzel sıralanmasından oluşan platformda sevimli bir karakterin yolunu bulması için uğraş veriyorsunuz.

Parmak hareketlerinizle ilerleyen robot görünümlü karakteri hedef noktaya (mavi renkli kübe) ulaştırmak ise tam bir mesele diyebilirim. Her ne kadar hedefiniz çok uzakta olmasa da platformlar arası boşluklar olduğundan işiniz oldukça zor. Mavi kübe varmak için nereden geldiğini hiçbir zaman çözemeyeceğiniz renkli kutuları kullanıyorsunuz. Renkli kutular platformlar arasında geçiş yapmanıza izin veriyor. Bunları akıllıca kullanmanız gerektiğini söylememe gerek yok sanırım.

Bir bulmaca oyununda sık görmediğimiz karşılıklı diyaloglar da içeren Test Chamber’ın oynanışını oldukça beğendim. Karakter asla platform dışına çıkamıyor ve yaptığınız hareketi dilediğimiz kadar geri sarabiliyorsunuz. Çoğu benzer oyunda bu seçenekler sunulmadığından özellikle belirtmek istedim.

Görsellikten ziyade oynanışa önem veren biri olarak zorlu bölümler sunan Test Chamber’ı beğendim. Siz de benim gibi üçlü eşleştirme yerien kafa yorucu bulmaca oyunlarını seviyorsanız kesinlikle iPhone ve iPad’inize indirin derim.

Erkan Calp

Test Chamber

ÜCRETSİZ
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
19 TOPLAM İNDİRME
9 MB DOSYA BOYUTU

Test Chamber, farklı bakış açılarıyla yaklaşarak çözebileceğiniz bulmacalarla karşılaşacağınız bir Windows Phone oyunu.

Test Chamber, kafa yorucu bulmacalar sunan oldukça zor bir o kadar eğlenceli bir oyun ve Windows Phone platformunda da ücretsiz olarak karşımıza çıkıyor. Oyunda küplerden oluşturulmuş karmaşık bir platformda yolunu kaybeden, robot mu uzaylı mı olduğunu çözemediğim sevimli görünümlü bir karaktere yardımcı oluyoruz.

İlk bakışta çok basit dedirten oynadıkça zorluğunu hissettiren oyunları seviyorsanız Test Chamber’ı da seveceğinizi düşünüyorum. Küplerle dolu oldukça karmaşık yapıda tasarlanmış bir platformda kontrolümüze verilen karaktere ilerlemesi için yardım ettiğimiz oyunda toplam 28 bölüm bulunmasına rağmen hiç bitmeyecekmiş gibi hissedeceksiniz.

Üç boyutlu tasarlanmış platformda hedef noktamız mavi küp. Karakterimizi mavi kübe ulaştırdığımız vakit bölümü tamamlamış oluyoruz. Tahmin edeceğiniz bu çok basit değil. Platformlar arası kopukluklar işimize fazlasıyla zorlaştırıyor. Her ne kadar platformdan platforma atlamamız için yardımcı öğeler sunulsa da bunları yerine oturtmak oldukça zaman alıyor. Oyunun alıştırma diyebileceğimiz ilk bölümlerinde tabiri yerinde ise işler tıkır tıkır işlerken, biraz ilerlediğimizde oyunun aslında göründüğü gibi olmadığını anlıyoruz. Platform birden renklenmeye başlıyor ve farklı açılardan yaklaşmadan çözemeyeceğimiz bulmacalar bizleri karşılıyor.

Saatler geçmesine rağmen bir yol katedemediğimiz bölümlerle de karşılaştığımız oyunun kontrol sistemi çok basit tutulmuş. Basit sürükleme hareketiyle karakterimizi dilediğimiz noktaya taşıyabiliyor, kutuları itelemesini (geri çekme hareketi yok.) sağlayabiliyoruz.

Her bölümde farklı bir bakış açıyla bakarak çözebileceğimiz bulmacalarla bizleri karşı karşıya getiren Test Chamber oyununu oynamanızı tavsiye ederim.

Erkan Calp

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Shuffle

    Shuffle, tek başınıza yabancı kelime bilginizi test ederken eğlenebileceğiniz yapıda bir bulmaca oyunu.
  • Seterra v3.0

    Seterra 70 farklı alıştırmayla test(yarışma) niteliğinde zorlu coğrafya programıdır.
  • Logos Quiz

    Logos Quiz, 600'den fazla logo ile logo bilginizi test eden popüler bir Windows 8.1 oyunu.
  • Zuma Deluxe

    Hızınızı büyük Zuma'nın esrarengiz tapınaklarında test edebileceğiniz, eğlenceli ve basit bir oyun olan popüler Zuma Deluxe oyunu geliştirilmiş grafikleri ve seçenekleri ile karşınızda.
  • Keyboard Test Utility

    Keyboard Test Utility, klavye test etme programı olarak kullanabileceğiniz ve cihazınızın sağlığını görebileceğiniz bir programdır.
  • PassMark Performance Test

    PassMark Performance Test ile bilgisayarınızın zor şartlar altında sergilediği performansı test edebilirsiniz.
  • Throughput Test

    Throughput Test, kablosuz veya kablolu ağ performansını test etmenize yarayan kolay kullanımlı, yardımcı bir araçtır.
  • TIREAL TFT Test

    TIREAL TFT Test programı LCD-TFT-CRT vb. monitörleriniz için tasarlanmış tam anlamıyla bir test gerçekleştirebileceğiniz ve ayarlamalar yapabileceğiniz ayrıca ölü pikselleri bulmanıza yardımcı olacak ücretsiz bir uygulama.