The Weather Channel

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
x
x
x
x
3.5/5 EDİTÖR
3.5/5 ZİYARETÇİ
1,257 TOPLAM İNDİRME
7.76 MB DOSYA BOYUTU

The Weather Channel, MSN Weather'a alternatif olarak kullanabileceğiniz anlık ve haftalık rapor sunabilen bir hava durumu uygulaması.

The Weather Channel, bulunduğunuz veya dilediğiniz bir şehrin saatlik ve 10 günlük hava durumunu öğrenebileceğiniz bir Windows 8.1 uygulaması ve bence önyüklü gelen MSN Weather uygulamasına alternatif olarak kullanılabilecek kadar başarılı. Gerek basit ve anlaşılır arayüzü ile gerekse de detaylı hava durum raporu vermesiyle beğenimi kazanan uygulamanın ücretsiz olması ve Türkçe olarak ta kullanılabilmesi ise harika.

Windows 8.1 üzeri tablet ve bilgisayarlarda önyüklü gelen hava durumu uygulamasında sorun yaşıyor ve de alternatif arayışı içerisinde iseniz The Weather Channel’ı kesinlikle indirin derim. 10 günlük hava tahminini görebilmenin yanı sıra saat saat havanın nasıl seyredeceğini detaylı olarak görebiliyorsunuz. Hissedilen sıcaklık, yağmur miktarı, rüzgar hızı, nem oranı, basınç hatta gündoğumu ve günbatımı saatini tek bakışta rahatlıkla görebildiğiniz uygulamanın bildirim özelliği de muazzam. Kötü hava koşullarına karşı tedbir almamız için düşünülen anlık bildirim özelliği çok iyi düşünülmüş ve sorunsuzca çalışıyor.

Hissedilen sıcaklığı Santigrat veya Fahrenheit cinsinden gösterebilen hava durumu uygulamasında sunulan verilerin hatalı olduğunu düşünüyorsanız geri bildirimde bulunabiliyorsunuz. O anda Windows Phone cihazınızla havanın fotoğrafını çekebiliyor, dilerseniz uygulama geliştiricileri ile dilerseniz arkadaşlarınızla paylaşabiliyorsunuz.

Benzerlerinden farklı olarak polen sayısı modülü, kayak alanı bulucu gibi mevsimsel araçları sunarak hayatınızı planlamanıza yardımcı olan The Weather Channel’ın eksik yönleri de yok değil. Bulunulan konumu yanlış tespit edebiliyor. Ayrıca sıcaklık ve diğer değerler anlaşılabilir olsa da yerelleştirme çok kötü ve kesinlikle geliştirilmesi gerek. Bunlar dışında reklam içermesi de -hele ki saatlik hava durumu bildiriminin tam ortasında- hoş olmamış.

Erkan Calp

The Weather Channel

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
2,013 TOPLAM İNDİRME

Android akıllı cihazınızda hava durumu tahminlerini en hızlı yoldan ve doğru olarak öğrenmek için bu uygulamayı kullanın.

The Weather Channel uygulaması Android akıllı telefon ve tabletinizde kullanabileceğiniz hava tahmini ve sıcaklık öğrenme uygulamalarından bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor. Uygulama dünyanın her yerindeki hava tahmin istasyonlarından bilgileri alıyor ve bünyesinde çalışan 200'den fazla meteorolojist sayesinde bunların analizini sizlere aktarıyor. 15 dakika önceden havanın hangi durumda olacağını görebiliyor ve önceden önleminizi alabiliyorsunuz.

Hem kolay kullanılır bir arayüze, hem de widget desteğine sahip olan uygulama, böylece en kolay yoldan anlık olarak hava durumunu görmenize yardımcı oluyor. Ayrıca gün doğumu, gün batımı, sıcaklıklar, basınç, rüzgar hızı gibi pek çok konuda bilgilendirme yapan uygulama sayesinde merak ettiğiniz her şeyi anında görebiliyorsunuz.

En çok tercih edilen hava durumu uygulamalarından birisi olan The Weather Channel, aynı zamanda ücretsiz olarak sunuluyor ve herkes tarafından kolayca yüklenebilir durumda.

Yiğit Ekim Demir

The Weather Channel

ÜCRETSİZ
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
710 TOPLAM İNDİRME

iPhone ve iPad cihazlarınızdan kolayca hava durumunu öğrenmek için bu ücretsiz uygulamayı kullanabilirsiniz.

The Weather Channel uygulaması iPhone ve iPad cihazlarınızla kullanabileceğiniz bir hava durumu öğrenme uygulaması ve tamamen ücretsiz olarak indirilebiliyor. Sadece ülkemizi değil dünyanın her noktasındaki hava durumunu kolaylıkla sağlayan uygulama sadece bir kaç gün değil, aynı zamanda haftalık ve aylık hava tahminlerini de sağlayabiliyor.

Uygulamada haritalar üzerinden görebildiğiniz hava durumu bilgileri çeşitli katmanlardan oluşuyor ve isteğinize göre bu katmanları değiştirebiliyorsunuz. En çok bulunduğunuz yerleri favoriler olarak kaydetme ve buraların hava durumlarına kolayca ulaşma olanağını da sağlayan The Weather Channel, konum belirlemede 3G ve GPS bilgilerinizden faydalanıyor.

Aynı zamanda telefonunuzun arkaplanını da bulunduğunuz konumdaki havaya göre değiştiren uygulama anında tüm değişiklikleri görmenize olanak sağlıyor. Uygulamanın sunduğu bilgiler arasında güneş doğuş ve batış saatleri, rüzgar hızı, uv endeksi, görüş mesafesi, çiy ve basınç değerleri de yer alıyor.

Yiğit Ekim Demir

The Weather Channel

ÜCRETSİZ
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
244 TOPLAM İNDİRME
7 MB DOSYA BOYUTU

The Weather Channel, bulunduğunuz şehrin saatlik ve 10 günlük hava durumunu öğrenebileceğiniz bir Windows Phone uygulaması.

The Weather Channel, Windows Phone cihazınızda önyüklü gelen MSN Hava Durumu uygulamasına alternatif olarak kullanabileceğiniz anlık hava durum raporu sunan ücretsiz ve de Türkçe dil seçeneği ile gelen bir uygulama. Uygulamanın en dikkat çeken özelliği hiç şüphesiz ki bulunulan şehrin hava durumunu saat bazında gösterebilmesi.

Yaşadığınız şehrin saatlik ve 10 günlük hava tahminini ayrıntılı olarak sunan The Weather Channel uygulaması Windows Phone platformunda da ücretsiz olarak karşımıza çıkıyor. Cihazımızda ufak yer kaplayan hava durumu uygulaması konumuzu otomatik olarak tespit edemiyor. Elle bulunduğunuz yeri girdikten sonra hava tahminine ulaşıyorsunuz. Sıcaklığı Celsius veya Fahrenheit (Bunu kaç kişi kullanır bilmiyorum ama bu seçenek te var.) cinsinden gösterebilen uygulama olumsuz hava koşulları ile karşılaşmanızı engellemek için anlık bildirimlerde bulunuyor. O gün yağmur, fırtına olup olmayacağını, olacaksa hangi saatte olacağını biliyorsunuz.

Hissedilen sıcaklığı, nem oranını, rüzgar hızını, uv endeksini, basıncı, yağmur miktarını göstermenin haricinde polen miktarı modülü, kayak alanı bulucusu gibi mevsimcel araçları sunan The Weather Channel uygulamasının en beğendiğim yanı sosyal hava durumu özelliği oldu. Bulunduğunuz yerde hissettiğiniz sıcaklık ile uygulamanın gösterdiği bilgiler eşleşmiyorsa bunu bildirebiliyorsunuz. Raporunuza havanın durumunu gösteren bir de fotoğraf ekleyebiliyorsunuz. Pek çok uygulamada bu özellik yok.

The Weather Channel çoğu Windows Phone uygulaması canlı kutucuk desteği de sunmakta. Boyutlarını dilediğiniz şekilde ayarlayabildiğiniz canlı kutucuklar sayesinde hava durumunu özet olarak görebiliyor; uygulamayı açmak zorunda kalmıyorsunuz. Ancak detay istiyorsanız tabii ki burada gösterilmiyor.

Erkan Calp

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • MSN Weather

    MSN Weather, bulunduğunuz ve dilediğiniz bir şehrin hava durum bilgisini saatlik ve haftalık olarak alabileceğiniz bir uygulama.
  • Weather Beetle

    Dünyanın her yerindeki hava durumu istatistiklerini ve tahminlerini elde edebilmek için bu uygulamayı kullanabilirsiniz.
  • Weather Agent

    Weather Agent, bilgisayarınızın masaüstünde bulunduğunuz yere ait hava durumu tahminlerini görebileceğiniz ücretsiz bir programdır.
  • AccuWeather

    AccuWeather uygulaması ile günlük ve haftalık hava durumunu detaylı olarak takip edebilirsiniz.
  • WeatherBug

    WeatherBug, günlük detaylı ve 10 günlük hava tahminine ulaşabileceğiniz Windows 8.1 uygulamalarından biri.
  • NTVHava

    NTVHava, Windows 8 tablet ve bilgisayarlar için detaylı hava durumu uygulamasıdır.
  • Weather Aloud

    Dünya'nın bir çok yerinin hava durumunu sesli dinleyebilirsiniz.
  • Weather Display

    Bu program sayesinde gerçek zamanlı hava durumunu görüntüleyebilirsiniz.