Tiny Dice Dungeon

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
38 TOPLAM İNDİRME

Kongregate mutfağından çıkma Tiny Dice Dungeon, masaüstü FRP sevenleri zarla, Japon RPG sevenleri sıra tabanlı savaş sistemiyle ayartıyor.

Kongregate denince, akla sayısız flash oyunu geliyor. Sonraları mobil oyun dünyasında da yerini bulan ekip, Tiny Dice Dungeon ile alışılagelmişin dışında bir oyun daha yaratmayı başardı. RPG sevenlerin beklediği bir oyun var mı bilmem, ama bu oyun kesinlikle aradıkları şey değil. Mobil dünya için 5 saatlik bir intro safhasını uzun gören üreticiler ve tüketiciler, fast-food kafasıyla üretilen oyun mantığına yaraşır bir iş çıkartmışlar. Ama Oscar ödülüne gerek yok, eğlence arıyorum diyenlere Tiny Dice Dungeon'da yeteri kadar eğlence sunuluyor.

Final Fantasy 7'den bozma 3 insan boyunda bir kılıç ve evcilleştirdiğiniz canavarlar eşliğinde rakiplerinizi yok etmeye çalıştığınız bu oyun, tamamen bahsettiğim dinamiklerin üstünde kurulmuş ve daha derin bir yapıya sahip değil. Çerezlik dediğimiz bir oyun olarak ise Tiny Dice Dungeon oldukça başarılı, çünkü savaş sistemi detaydan yoksun olmasına rağmen, güzel bir vakit geçirmenizi sağlıyor. Saldırı yaparken attığınız zar çok önemli. Örneğin, 1 attığınız takdirde rakibi kesinlikle ıskalayacaksınızdır, ama olur da aynı sayıyı üst üste tutturmayı başarırsanız, ekstra hasar puanı da kazanıyorsunuz.

Tiny Dice Dungeon'da  karşılaştığınızı tüm canavarları evcilleştirmeniz mümkün ama onlar da güçlerine göre ayrılıyorlar. Pet sahibi olmak isteyenler düşman ekipte bir canavarın önce tek başına kalmasını beklemeli. Ardından kafasında beliren sayıyı zar ile tutturabilirseniz aynı yolun yoldaşı oluyorsunuz. Oyuna renk katan bir başka mekanik de elementler arası hasar kuralları. Buna göre ateş toprağa, toprak suya ve su da ateşe oranla güçlü. Olur da tek başına adam biçmekten sıkıldıysanız başka insanlara meydan okuyabileceğiniz bir multiplayer modu da mevcut. Böylece başkalarına oranla gelişiminizi kıyaslamanız mümkün.

Alper Çetiner

Tiny Dice Dungeon

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
39 TOPLAM İNDİRME
40.7 MB DOSYA BOYUTU

Kongregate mutfağından çıkma Tiny Dice Dungeon, masaüstü FRP sevenleri zarla, Japon RPG sevenleri sıra tabanlı savaş sistemiyle ayartıyor.

Flash oyun dünyasının liderlerinden Kongregate, sıra tabanlı RPG ve masaüstü FRP dinamiklerini bir araya getirerek Tiny Dice Dungeon'u yaratmış. Final Fantasy 7'den çıkma devasa bir kılıç ve edinebileceğinizi bir sürü pet ile yapmanız gereken şey basit. Karşınıza çıkan rakipleri yok edip seviye atlamanız gerekiyor. Karakterin saldırı yapabilmesi için sizin de attığınız zar konusunda dikkatli olmanız gerekiyor. Rakamlar her şeyi değiştirebiliyor. Misal, 1 geldiği takdirde rakibi ıskalamanız garanti, ancak aynı sayıyı arka arkaya denk getirenlere de bonus saldırı gücü bahşedilmiş.

Tiny Dice Dungeon kesinlikle RPG sevenlerin aradığı oyun değil. Biliyorsunuz, mobil oyun dünyasının algısı daha çok hızlı tüketim üzerine kurulu ve 5 saatlik bir oyun safhasından sonra asıl hikayeye giriş yapan bir RPG'nin mobil ortamda dikkat çekmesi oldukça güç. Bunun yerinde Tiny Dice Dungeon, özellikle Japon RPG savaşlarının özünü yakalamaya çalışan ve daha çok puzzle oyunlarını andıran bir oyun. Bunun anlamı oyunun kötü olması mı? Hayır! Ama sizi RPG diye aldatmalarına izin vermeyin ki hayal kırıklığına uğramayın.

Oyunda savaş sırasında tek başına kalan tüm canavarları evcilleştirebiliyorsunuz. Sadece tek başlarında kaldıkları zaman sayıyı zarf ile tutturmayı becerirseniz yeni bir yol arkadaşı edinebiliyorsunuz. Oyun içersinde farklı elementli saldırıların birbirilerine avantajları ve dezavantajları da var. Öte yandan, Tiny Dice Dungeon'ı multiplayer oynamanız da mümkün. Arena'da başka oyunculara meydan okuyup yeteneklerinizi sınayabilirsiniz.

Alper Çetiner

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Dice Breaker

    Dice Breaker, bir süper kahramanın yerine geçtiğiniz rpg oyunu.
  • Raziel: Dungeon Arena

    Raziel: Dungeon Arena İndir Android: Hack & Slash, Aksiyon RPG oyunu
  • DANDY DUNGEON

    DANDY DUNGEON, prensesi kurtarmak için zindana girdiğiniz bulmaca - rpg oyunu.
  • Dungeon Hunter 6 APK

    Dungeon Hunter serisinin devam oyunu olarak karşımıza çıkan Dungeon Hunter 6 APK, oyunculara görsel şölen eşliğinde ARPG deneyimi yaşatıyor.
  • Dungeon Monsters

    Dungeon Monsters, 1. şahıs kamera açısından oynanabilen ilk mobil rpg oyunu.
  • Dungeon Trackers

    Dungeon Trackers kendi destenizi toplayıp rakipleriniz ile kapışacağınız eğlenceli bir Android kart ve RPG oyunu.
  • Tactics Squad: Dungeon Heroes

    Tactics Squad: Dungeon Heroes, zindanlarda yaratıklarla savaştığınız strateji rpg oyunu.
  • Dungeon Hunter Champions

    Gameloft'un yeni aksiyon rol yapma oyununda zindanlara giriyoruz.