Tribe

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
16 TOPLAM İNDİRME

Tribe uygulamasını kullanarak sadece sizi en yakından tanıyanlarla videolarınızı Android üzerinden paylaşabiliyorsunuz.

Tribe uygulaması son zamanlarda karşılaştığım en ilginç video paylaşımı uygulamaları arasında yer alıyor diyebilirim. Android kullanıcıları için ücretsiz olarak sunulan uygulama, sadece size en yakın 10 kişinin çektiğiniz videoları görmesine izin veriyor ve böylelikle sizi diğer sosyal medya profillerinizden takip eden yakınlarınızın gözlerinden uzakta kalmak için bir fırsat doğuruyor.

Uygulamada çekeceğiniz kısa videoları izleyecek olan kişileri en fazla 10 adet olarak belirleyebiliyorsunuz. Yani bütün bir uygulama kullanımı boyunca 10 kişiden fazla takipçiniz olamıyor fakat dilerseniz daha az kişiyi kabul etme şansınız da var. Temel olarak özel videolarınızı yakınlarınızın tepkilerinden korkmadan paylaşabilmeniz için hazırlanmış bir uygulama olan Tribe, bu konuda gereken tüm olanakları da sunuyor.

Sesli veya sessiz video çekme imkanı sunan Tribe'da, videoların süresi de 5 saniyedek daha fazla olamıyor. Ayrıca video saklama gibi bir özelliği olmayan uygulama, her yeni video çektiğinizde eskisinin tamamen silinmesini sağlıyor ve bu sayede o videoya yeniden erişim mümkün olmuyor. Videoların Tribe'ın sunucularında saklanmadığı ve sizi takip etmeyenlerin o videolara asla ulaşamayacakları da yine uygulamanın üreticisi tarafından belirtiliyor.

Yeni bir video paylaştığınızda onun bildirimi arkadaşlarınıza gidiyor ve hemen videolu durum paylaşımınızı görebiliyorlar. Opsiyonel olarak kullanabileceğiniz stop motion video özelliği ise videolarınızın daha da eğlenceli olmasını sağlayabiliyor. Nasıl videolar çekeceğinize dair herhangi bir sınırlama olmaması ise olabildiğince kendiniz olmanıza yardımcı oluyor.

Eğer diğer sosyal ağlardaki yoğun baskılardan sıkıldıysanız kesinlikle denemeden geçmemeniz gerektiğini düşünüyorum.

Yiğit Ekim Demir

Tribe

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
7 TOPLAM İNDİRME

Tribe uygulaması ile iPhone ve iPad cihazlarınızı kullanarak dostlarınızla özel kısa videolarınızı paylaşabiliyorsunuz.

Tribe uygulaması, sıradan sosyal ağlardaki veya video paylaşım uygulamalarındaki tanıdık zulmünden sıkılanlar için hazırlanmış özel bir video paylaşım uygulaması diyebilirim. iPhone ve iPad kullanıcıları için hazırlanan uygulama ücretsiz olarak sunuluyor ve video paylaşımlarınız konusunda sizi oldukça rahatlatacak diyebilirim.

Uygulamanın temel amacı, çektiğiniz beş saniyelik videolarınızı sadece sizin belirleyeceğiniz on takipçi ile paylaşmanızı sağlaması. Bu on kişinin size en yakın insanlar arasından seçilmesini öngören uygulama, daha az kişinin sizi takip etmesine izin veriyor ancak hiç bir şekilde daha fazla kişiyi takipçileriniz arasına alamıyorsunuz. Buradaki hedef kendinizi daha rahat hissetmeniz ve bir video paylaşmadan önce tepkilerden çekinmenize engel olmak.

Videonuzu paylaştıktan sonra dostlarınıza birer bildirim gönderebiliyor, böylece onları en son gelişmelerden haberdar edebiliyorsunuz. Lakin yeni bir video çektiğinizde artık eski videonuza erişim imkanı kalmıyor ve böylelikle kişisel gizliliğiniz korunmaya devam ediyor. Uygulamanın üreticisi, videoların herhangi bir şekilde sunucularında depolanmadığı konusunda da bilgi veriyor.

Paylaşılan videoların herhangi bir şekilde kaydedilmeleri, saklanmaları, başkalarıyla paylaşılmaları da pek mümkün değil. Özellikle kendisini diğer sosyal ağlarda çok sınırlamaktan hoşlanmayanların beğeneceğini düşündüğüm uygulama, tahmin edebileceğiniz gibi çalışmak için internet bağlantısı gerektiriyor fakat devamlı olarak 3G'den kullanarak kotanızı bitirmenizi de önermiyorum.

Stop motion videoların çekilmesine de izin veren Tribe, yeni ve özel bir video sosyal ağı arayanların beklentilerini karşılayacaktır.

Yiğit Ekim Demir

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Tribe - Video Messenger

    Tribe - Video Messenger, dediklerinizi anlayan ve sizi yönlendiren ilginç bir uygulamadır.
  • LEGO Chima: Tribe Fighters

    LEGO Chima: Tribe Fighters kolay bir şekilde oynanabilen eğlenceli bir mobil oyundur
  • Brave Tribe

    Android cihazlarınızda oynayabileceğiniz bir strateji oyunudur.
  • Farm Tribe 3

    Online olarak arkadaşlarımızla çiftçilik yapacağız.
  • PicsArt APK

    PicsArt APK, Android için fotoğraf ve video düzenleme ve kolaj yapma uygulamasıdır.
  • Video Collage Maker

    Video Collage Maker uygulaması ile Android cihazlarınızda hiç zorlanmadan fotoğraf ve video kolajları hazırlayabilirsiniz.
  • WhatsAround

    Fotoğraf paylaşın, para kazanın.
  • Canva

    Ödüllü ücretsiz fotoğraf düzenleme uygulaması olan Canva, mobil cihazlarınızda birçok işlemi gerçekleştirmeye olanak tanıyor.