Tutanota

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
97 TOPLAM İNDİRME
3 MB DOSYA BOYUTU

Tutanota uygulamasını kullanarak Android mobil cihazlarınızdan şifrelenmiş e-postalar gönderebilirsiniz.

Tutanota uygulaması, güvenli bir şekilde e-posta iletişimini sürdürmek isteyen Android kullanıcılarının deneyebilecekleri servisler arasında yer alıyor ve başkalarına şifrelenmiş bir şekilde e-postalar gönderebilmenize imkan tanıyor. Şifreleme işlemleri sayesinde internet hattınıza sızmalar gerçekleştirilebilse bile verilerin çözülmesi imkansız hale geliyor ve iletişiminiz olabildiğince güvenli bir halde tutuluyor.

Hem kolay kullanılır yapısı hem de kullanıcıya sunduğu seçenekler sayesinde oldukça verimli bir hale gelen Tutanota, şifreleme olmadan e-posta göndermek isteseniz bile bu postaları kendi sunucularında şifrelenmiş bir şekilde tutuyor ve şirket dahi maillerin içeriğini göremiyor.

Diğer Tutanota uygulaması kullanıcıları şifreli gönderilen e-postaları vakit kaybetmeden açabiliyorlar ancak uygulamaya sahip olmayan birisine şifreli postalar gönderdiğinizde, o kişiye vereceğiniz şifre sayesinde yine hemen içeriği görüntülenebiliyor.

Yeni bir e-posta aldığınızda gelen bildirimler sayesinde hiç bir iletişimi kaçırmanız mümkün değil. Ayrıca e-postaların sadece içerikleri değil alıcı ve gönderen kısımları, başlığı gibi bölümler de şifrelenmiş şekilde saklandıkları ve gönderildikleri için özel yazışmalarınızın her detayı sadece gönderen ve alıcılar arasında kalıyor.

Açık kaynak kodlu olması sayesinde güvenliğinden pek şüphe duyulmayan uygulama, böylece bu alanda tercih edebileceğiniz diğer uygulamalara nazaran daha iyi diyebilirim. Göz atmadan geçmemeniz ve güvenlik gerektiren iletişimlerinizde kullanmanızı öneriyorum.

Yiğit Ekim Demir

Tutanota

DENEME SÜRÜMÜ
x
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
19 TOPLAM İNDİRME
3.9 MB DOSYA BOYUTU

Tutanota uygulaması sayesinde iPhone ve iPad cihazlarınızdan ücretsiz olarak şifrelenmiş e-postalar gönderebilirsiniz.

Tutanota uygulaması, güvenli ve şifrelenmiş bir şekilde e-postalar göndermek isteyen iPhone ve iPad kullanıcılarının tercih edebilecekleri uygulamalar arasında yer alıyor ve bilhassa özel şirket verileri, kişisel bilgiler gibi önemli şeylerin e-posta ile gönderimleri sırasındaki güvenlik açıklarından zarar görmenize engel olabiliyor.

Uygulamayı kullanırken gönderdiğiniz e-postalar içerisindeki tüm veriler şifreleniyorlar ve herhangi bir şekilde internet ağınıza sızan kişiler tarafından e-postada bulunan veriler çözümlenemiyorlar. Bunun yanında isteyen kullanıcılara şifreleme olmadan da e-mail gönderilmesine imkan tanıyan uygulama, şifreleme olmasa bile tüm verileri kendi sunucusu üzerinde şifrelemesi ile tutuyor ve bu sayede güvenlik açıklarını bertaraf edebiliyor.

Eğer şifrelenmiş e-postalarınızı, Tutanota kullanmayan kişilere gönderecek olursanız, onlara verebileceğiniz özel şifre kodları sayesinde yine gelen maili açmalarını sağlayabiliyorsunuz. Böylece karşı tarafın illa ki uygulamayı kullanması zorunluluğu ortadan kalkıyor.

Bildirim desteği sayesinde uygulamadan size gelen e-postalar hakkında hemen bilgi sahibi olabiliyor, dilerseniz cevap yazabiliyorsunuz. Uygulamanın açık kaynak kodlu olması sayesinde, güvenliğe dair doğrulamalar da yapılabiliyor ve böylece uygulamanın gizli saklı hiç bir kısmı kalmıyor. Bu tip şifreleme uygulamalarının gizliliğe gerçekten önem verip vermediğini merak eden kullanıcılar için bu özelliği güven verici yanlarından birisini oluşturuyor.

Sık sık özel içerikli e-postalar gönderenlerin göz atmadan geçmemeleri gerektiğini düşünüyorum.

Yiğit Ekim Demir

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • RTÜK İletişim Merkezi

    RTÜK İletişim Merkezi uygulaması izleyicilerin programlar hakkındaki şikayetlerini ulaştırabileceği ücretsiz bir iletişim platformu.
  • IM+

    IM+, 2010 yılının en popüler çoklu iletişim protokollerini desteleyen, platform bağımsız, tüm iletişim servislerini desteleyen ücretsiz bir sohbet uygulamadır.
  • LoL Messenger

    LoL Messenger isimli uygulama, League of Legends hesabınızdaki kişileriniz ile iletişim kurmanızı sağlıyor. Bu sayede siz oyunda değilken bile League of Legends hesabınızdaki kişileriniz ile iletişim kurabiliyorsunuz.
  • Hello APK

    Hello APK, Facebook kişilerinizle daha rahat iletişim sağlayabilmenize imkan tanıyan bir Android uygulaması. Kim arıyor, arama engelleme özellikleri de mevcut.
  • Talkray

    Talkray, anlık mesajlaşma ve iletişim uygulamalarından biri.
  • Curse

    Curse oyun içi iletişim kurmanızı sağlayan bir mobil sohbet uygulamasıdır
  • MessageMe

    MessageMe, WhatsApp benzeri ve oldukça kapsamlı bir mesajlaşma ve iletişim uygulaması.
  • iMeet

    iMeet, konferans görüşmesini ve çeşitli paylaşımları anlık olarak sunabilen bir iletişim uygulaması.