Vine

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
575 TOPLAM İNDİRME
11 MB DOSYA BOYUTU

Vine, kısa tekrar eden eğlenceli videoları izleyebileceğiniz, paylaşabileceğiniz bir Windows 10 uygulaması.

Vine, 6 saniyelik tekrar eden eğlenceli videoların paylaşıldığı, ülkemizde de kullanılan bir sosyal ağ ve hem web hem mobil hem de masaüstü platformda kullanabiliyoruz. Windows tarafında evrensel uygulama olarak karşımıza çıkan popüler video paylaşım uygulamasıyla vine videolarını izleyebilmenin yanı sıra kendi çektiğimiz videoları da hızlıca paylaşabiliyoruz.

Twitter’ın saniyeler süren video paylaşım servisi olarak bildiğimiz Vine’ın Windows 10 cihazlara özel geliştirilmiş uygulaması mobil sürümden farklı özellikler taşıımıyor. Vine hesabımıza giriş yaparak sınırsız video yükleyebiliyor, videoları izleyebiliyor, videolarını sevdiğimiz kişileri takip edebiliyor ve onlarla etkileşime geçebiliyor, editörlerin seçtikleri videolara ayrıca bakabiliyor, gündeme ilişkin çekilen videolara ulaşabiliyoruz. Tabii ki Windows’un sunduğu canlı kutucuklar da destekleniyor. Hesabı başlangıç ekranımıza sabitlediğimizde o kişinin son Vine’larını – canlı kutucukta -önizleyebiliyoruz.

Vine Windows 10 uygulamasını kullanmak için Vine hesabımızın olması da gerekmiyor. Farklı kategoride milyonlarca vine videosunu direkt izleyebliyoruz.

Erkan Calp

Vine

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
1,617 TOPLAM İNDİRME
3 MB DOSYA BOYUTU

Vine ile 6 saniyelik videolar paylaşabilirsiniz.

Twitter tarafından geliştirilen Vine uygulaması ile 6 saniyelik videolar çekebilir, çektiğiniz videoları sosyal platformlarda paylaşabilirsiniz. Tamamen ücretsiz olan ve sınırsız video yükleme imkanı sunan Vine ile videolarınızı paylaşmanın yanı sıra ilginç videoları paylaşan kişileri takip edebilir, onlarla etkileşime geçebilirsiniz.

• Sınırsız yükleme
• Vine videoları Facebook ve Twitter’da paylaşma
• Kişi bulma, takip etme ve etkileşime geçme
• Favori Vine hesaplarını sabitleme

Erkan Calp

Vine

ÜCRETSİZ
x
x
5/5 EDİTÖR
5/5 ZİYARETÇİ
2,999 TOPLAM İNDİRME

Vine resmi internet sitesi

Twitter'ın video paylaşım servisi Vine için resmi internet sitesi hizmete açıldı. 

Daha önceden sadece mobil cihazlar için yayınlanan uygulamalar aracılığıyla kullanılabilen Vine, yayına giren resmi internet sayesinde masaüstü bilgisayar ve dizüstü bilgisayar kullanıcıları için de hizmet verebilecek. Daha rahat ve daha kolay bir kullanım vaad eden Vine internet sitesi sayesinde Vine videoları seyretme işlemini tarayıcımız üzerinden gerçekleştirebiliyoruz. Özellikle mobil internet kotaları nedeniyle video seyretmenin problem olduğu Vine, bu internet sitesi ile daha çok kullanıcıya hitap edebilecek.

Vine internet sitesi kullanıcılara profillerini görüntüleme ve düzenleme ve diğer kullanıcıların profillerine göz atma imkanı sağlıyor. Diğer sosyal medya servislerine benzer bir şekilde haber akışına sahip olan Vine ile beğendiğimiz en güncel Vine içeriklerini tarih sıralaması ile takip edebiliyoruz. İzlediğimiz Vine videolarını beğenebilme, paylaşabilme ve videolara yorum yapabilme site üzerinde gerçekleştirebileceğimiz eylemler arasında.

Vine internet sitesinin öne çıkan en önemli özelliklerinden biri bize Vine videolarını tam ekran izleyebilme imkanı vermesidir. Bu iş için geliştirilen televizyon modu büyük ekran monitör veya televizyon kullanan kullanıcılar için oldukça kullanışlı olmaktadır.

Vine internet sitesini kullanabilmek için Vine hesabınızla veya Vine ile ilişkilendirilmiş Twitter hesabınızla siteye giriş yapmanız yeterlidir.

Can Erdil Şentürk

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • PrimeVine

    PrimeVine, Windows 8 tablet ve bilgisayar kullanıcıları için tasarlanmış ilk ve tek tam özellikli Vine istemcisidir.
  • Twitter

    Windows 10 için resmi Twitter uygulaması ile dünyada olan biteni takip edin.
  • DeviantArt

    DeviantArt, 7/24 sanatsal çalışmalarınızı paylaşabildiğiniz bir sosyal ağ uygulaması.
  • Keybase

    Keybase, çapraz platform desteği sunan açık kaynak, güvenli mesajlaşma programı.
  • Tumblast

    Tumblast, sosyal paylaşım sitesi Tumblr'ı Windows platformuna taşıyan evrensel uygulama.
  • VK

    Dünyanın ikinci büyük sosyal ağ platformu VKontakte'ın Windows 8 uygulamasıdır.
  • TweetDeck

    Twitter tarafından üretilen TweetDeck, Facebook ve Twitter hesaplarını masaüstünüzden kontrol etmek için hazırlanmış şık ve pratik bir uygulama.
  • MultiMi

    Tek bir kanalla sosyal medya hesaplarınızı ve e-posta hesaplarınızı yöneterek kendinize ait özel bir alan yaratan MultiMi, kullanıcılara zaman kazandırıyor.