Water Resistance Tester

ÜCRETSİZ
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
361 TOPLAM İNDİRME
20 MB DOSYA BOYUTU

Water Resistance Tester, Android telefonlarınızın suya dayanıklılık gücünü test etmeniz için kullanabileceğiniz bir tür uygulamadır.

Water Resistence Tester, Ray W tarafından geliştirilen ve Android telefonlarınızın suya dayanlıklık gücünü test etmeniz için kullanabileceğiniz bir uygulamadır. 

Android geliştiricilerinin yapabileceklerinin sınırı yok! Örneğin; bu küçük uygulama, telefonunuzdaki suya dayanıklı contaların hala sağlam olup olmadığını size söyleyebileceğini iddia ediyor. Suya Dayanıklılık Testi, Play Store'dan ücretsiz olarak indirilebilir şekilde yayınlandı.

Uygulamanın ana amacı, suya karşı dayanıklılık testi olarak bilinen IP sertifikasını test etmek. Bunun için telefonun çeşitli noktalarında suyu geçirmeyen mühürler bir şekilde test ediliyor. Böylece her an telefonunuzun durumunu görebiliyorsunuz. Ayrıca bunu yaparken telefon içerisinde yerleşik olarak bulunan sensörler kullanılıyor. 

Suya Dayanıklılık Testi Nasıl Çalışıyor?

Uygulama, dikey konum belirlemeye yardımcı olmak için artık çoğu üst düzey telefonda yerleşik olarak bulunan barometrik basınç sensöründen gelen verileri kullanıyor. Bu basınçtaki dakika farkları, IP dereceli bir telefonda yerleşik olarak bulunan giriş koruma mühürlerinin hala sağlam olup olmadığını, değişen doğruluk dereceleriyle test etmeye yardımcı oluyor.

Böylece test, kullanıcıdan telefonu bir süre yalnız bırakmasını ve ardından ekranın iki noktasına sıkıca bastırmasını ister. Basınç farklılıklarını ölçerek, contaların hala güvenilir olup olmadığını söyleyebileceğini söylüyor. IP derecesine sahip herhangi bir telefonda çalışan uygulama, fiziksel değişikliklere uyum sağlıyor: SIM kart tepsinizi çıkararak kendiniz test edebilirsiniz; bu, uygulama daha önce bir mühür onayı verdikten sonra bile olumsuz bir sonuç verebilir.

Uygulamanın geliştiricisinin yaptığı açıklama ise aşağıdaki gibi:

"Bu uygulama, telefonunuzdaki yerleşik barometreyi kullanarak telefonunuzdaki IP67/IP68 su geçirmezlik contalarının hala sağlam olup olmadığını test etmenize yardımcı olacaktır. Damlalar ve cihazın eskimesi nedeniyle contaların zarar görebileceğini unutmayın - telefonunuzu tüm sıvılardan uzak tutun!"

Ramazan Tugay Kahraman

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Display Tester

    Display Tester ile Android cihazınızın ekranını renk ve ölü piksel arızalarına karşı test edebilirsiniz
  • Phone Tester

    Phone Tester, Android cihazlarınızın sorunsuz olarak çalıştığından emin olmanız için geliştirilen ücretsiz bir donanım test uygulaması.
  • WPS WPA Tester

    WPS WPA Tester uygulaması ile Wi-Fi ağlarının WPS protokolüne karşı savunmasız olup olmadığını öğrenebilirsiniz.
  • Meslek Testi

    Meslek Testi, ilginiz olan meslekleri tespit edebilmenizi sağlaya 120 soruluk Android cihazlar için geliştirilen bir mobil uygulama.
  • AnTuTu Tester

    Android işletim sistemli cihazlarınızı donanım testinden geçirerek performansı hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.
  • Batarya Testi

    Batarya Testi, Android mobil cihazlarınızın bataryasını analiz ederek durumunu ve sağlıklı olup olmadığını kontrol eden yararlı bir uygulama.
  • World of Water APK

    Su altı dünyasına giriş yaptığınız World of Water APK, akıllı telefonlarınızda oynayabileceğiniz strateji oyunları arasında yer alıyor.
  • Hız Testi

    Android için Hız Testi uygulaması, Android telefonunuzun ya da tabletinizin bağlı olduğu GPRS, 3G, 4G ve Wi-Fi bağlantılarının hızını ölçen bir araçtır.