What's the Pic?

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
62 TOPLAM İNDİRME
5 MB DOSYA BOYUTU

What's the Pic?, 10 x 10 tabloda gizlenmiş resmi bulmaya çalıştığınız bir Windows 8.1 oyunu.

What's the Pic?, Windows 8.1 üzeri tablet ve bilgisayarınızda oynayabileceğiniz resim bulmaca oyunlarından biri ve de ücretsiz. 100 kareden oluşan oldukça geniş bir tabloda saklanan resmi bulmaya çalışacağınız oyunda 600’den fazla zorlayıcı bulmaca yer almakta.

What’s the Pic?, kısa süreli oynandığında zevk veren oyunlar arasında ve bence bir şeyler bulmaya yönelik bulmaca oyunlarını seviyorsanız kesinlikle denemelisiniz. Oyunun amacı adından da anlayacağınız üzere resim tahmin etmeye yönelik. 10 x 10 tabloda kareleri açtırarak resmin parçalarını ortaya çıkartıyor ve resmi bulmaya çalışıyorsunuz. Tabii ki bu çok kolay değil. Hem kelimelerin İngilizce olması, hem de oldukça geniş bir tabloda oynuyor olmanız gizli resme kolaylıkla ulaşmanıza engel oluyor.

Sadece tek başınıza oynayabildiğiniz oyunda bulmakta zorlandığınız resimler için ipuçları alabiliyorsunuz. Sosyal ağlarda arkadaşlarınıza sorma, harfleri tek seferde açtırma, yanlış harfleri eleme kullanabileceğiniz jokerleriniz arasında. Tabii ki bunlar sınırlı sayıda ve ücretsiz değil.

Oyunun oynanışı ise hem klasik bilgisayarlarda hem de tablet üzerinde oldukça rahat. Gizli kelimeyi açtırmak için klavyenizi kullanıyor veya harflere tek tek tıklıyorsunuz. İpuçlarını kullanmak içinse harflerin hemen yanında yer alan ampul simgesine tıklıyorsunuz.

Oyunun Windows 8 sürümünde farklı olarak süre sınırı bulunuyor. Verilen süre içerisinde resmi tahmin ederseniz ekstra puan kazanabiliyorsunuz. Süreyi aşarsanız ek bir puan almadan sonraki bölüme geçiyorsunuz.

Erkan Calp

What's the Pic?

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
21 TOPLAM İNDİRME

What's the Pic?, resim tahmin etmeye dayanan zaman öldürmek için birebir Android oyunu.

What's the Pic?, Android tabanlı telefon ve tabletinizde ücretsiz olarak oynayabileceğiniz resmi bulmaca oyunlarından biri. Boş zamanlarda kafa yormadan oynamak için en ideal oyunlardan biri diyebilirim.

iOS platformunda oldukça popüler olan resim tahmin etme oyunu What’s the Pic? Android platformunda da karşımıza çıkıyor. Reklam destekli (reklamlar altta çıkıyor ve oyunu etkilemiyor) bulmaca oyununda amacımız gayet açık. Tabloda kareleri açtırmak suretiyle resmi tahmin etmeye çalışmak. Oldukça basit görünmesine karşın oynanış daha doğrusu ilerlemek aslında oldukça zor. Çünkü bulmacaları çözdükçe tablodaki kare sayısı da (100 parçadan oluşan tablolarla kesinlikle karşılaşmalısınız.) artıyor ve parçalardan resmi tahmin etmek zorlaşıyor. Her ne kadar belli sayıda açtırma seçeneği sunulsa da bu sınırlı ve kesinlikle yetmiyor.

Oyunda çözmekte zorlandığınız bulmacalarda yardım alabiliyorsunuz. Daha fazla kare açtırma, tüm harfleri açtırma, yanlış harfleri eleme ve arkadaşa sorma seçenekleriniz mevcut. Arkadaşa sorma dışında hepsi bulmacaları çözerek kazandığınız altınları kullanarak aktif oluyor ve oldukça pahalılar. Altın demişken diğer bölümleri açmak için de altınlarınızı kullanıyorsunuz. Tabii ki yeni bölüm açtırmanın maliyeti oldukça yüksek. Hiç para vermek istemiyorsanız, oldukça uzun süre oyunu oynamanız gerekiyor. Çünkü bölüm başı sadece 

What’s the Pic, resim tahmin etme oyunlarından keyif alanlar için harika bir seçenek. Genel olarak başarılı ve kesinlikle boş zamanlar için yani kısa süreliğine oynanabilecek tarza bir Android oyunu.

Erkan Calp

What's the Pic?

ÜCRETSİZ
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
15 TOPLAM İNDİRME
78 MB DOSYA BOYUTU

What's the Pic?, iPhone ve iPad cihazlarda oynanabilen popüler bir resim bulmaca oyunu.

What's the Pic?, her yaşta oyuncuya hitap eden bir resim tahmin etme oyunu. iOS tabanlı iPhone ve iPad’inize indirip, kısa boyutlu olmasıyla anında oynamaya başlayabileceğiniz oyunda 100 kareden oluşan bulması çok güç resimlerle de karşılaşacaksınız.

Kafa yormadan oynanabilen, zaman öldürmek içim birebir oyunları seviyorsanız What’s the Pic? oyununu kesinlikle denemelisiniz. Hiçbir ücret ödemeden keyifle oynayabileceğiniz bu bulmaca oyununda tek amacınız karelerle kapatılmış resmi ortaya çıkarmak.

Oyunun başlangıcı tahmin edeceğiniz üzere çok basit bulmacalardan oluşuyor. Resimler hemen tahmin edilebilecek kadar basit ve kelimenin uzunluğu oldukça kısa. Birkaç kare açtırdıktan sonra kolaylıkla tahmin edebiliyorsunuz. Ancak ilerleyen seviyelerde tabloların büyüklüğü artıyor ve birkaç dokunuş yapsanız dahi resmi zor tahmin ediyorsunuz. Tabii ki zor tabloları çözerken kullanabileceğiniz yardımcılarınız var. Arkadaşınıza sorabiliyor, yanlış harfleri eleyebiliyor, tek bir harf çıkarabiliyorsunuz. Lakin bunlar sınırlı sayıda ve kullandığınız vakit altınlarınızdan ciddi bir azalma oluyor.

Çok basitten oldukça zora doğru ilerleyen 500’ün üzerinde bulmaca sunan What’s the Pic? oyununun oynanışı oldukça basit. Resmi tahmin ediyor ve harflere dokunarak kelimeyi açtırıyorsunuz. Burada oyunun bana göre bir eksikliği var. Yanlış açtırdığınız her harf sonrası puanınız eksilmiyor. Böylelikle deneme yanılma yoluyla kelimeye ulaşabiliyorsunuz. Öte yandan kelimeyi tahmin etmek için bir süre sınırınız yok. Bence bu iki unsur dahil edilseydi oyun çok daha heyecanlı ve zor hal alabilirdi. Oyunun diğer bir eksi yanı ise sadece İngilizce kelimeleri içermesi. Eğer yabancı kelime bilginiz sınırlı ise oyunda fazla ilerleme şansınız yok.

What’s the Pic?, okula veya işe giderken / dönerken, tatilde, seyahat esnasında vakit geçirmek için birebir iPhone ve iPad oyunları arasında.

Erkan Calp

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Pic Star

    Pic Star, Windows platformuna özel resimli kelime bulmaca oyunu ve ücretsiz.
  • Pic Combo

    Pic Combo, iki farklı görselden tek bir kelime bulmaya dayanan bir bulmaca oyunu ve Windows 8 platformunda da oldukça popüler.
  • What's Pixelated

    What's Pixelated, pikselleştirilmiş resimleri tahmin etmeye çalışacağınız zevkli bir Windows 8.1 bulmaca oyunu.
  • Alternate Pic View

    Alternate Pic View ile resimlerinizi görüntüleyerek üzerlerinde değişiklikler yapabilirsiniz
  • Pic Collage

    Pic Collage, Windows cihazınızda fotoğraflarınızdan kolaj hazırlamak için kullanabileceğiniz ücretsiz bir uygulama.
  • Pic Stitch

    Pic Stitch, kolaj hazırlamanın yanında fotoğraflarınızı iyileştirmek için de kullanabileceğiniz bir uygulama.
  • Alternate Pic View Lite

    Alternate Pic View Lite uygulamasını kullanarak kolayca bilgisayarınızda fotoğraf açma ve düzenleme işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.
  • ASCII Pic. 2.0

    BMP ve JPEG uzantısındaki resimlerinizi asc karakterlerine dönüştürebilirsiniz...