Wiper

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
5,457 TOPLAM İNDİRME

Android için hazırlanan Wiper SMS uygulaması ile çok kolay bir şekilde mesaj gönderebilir, gönderdiğiniz mesajları silebilirsiniz.

Wiper MSN uygulaması, Android akıllı telefon ve tabletlerinizde kullanabileceğiniz yeni bir mesajlaşma uygulaması olarak karşımıza çıktı ancak onu diğer mesajlaşma uygulamalarından ayıran en büyük konu ise tamamen kullanıcıların gizliliğine ve güvenliğine önem veren bir yapıya sahip olması. Zira son zamanlarda ortaya çıkan veri hırsızlıkları, mesajların ve resimlerin kopyalanması gibi konulara karşı bir çözüm arayışı mevcuttu ve Wiper MSN bunu başarıyla yerine getirebiliyor.

Ücretsiz olarak sunulan ve kolay kullanılır bir arayüzle birlikte bizlerle buluşan uygulama, hem yazılı mesajlar hem de resimler göndermenize olanak tanırken bir yandan da uygulama içi aramalar yapma imkanı veriyor. Dolayısıyla tüm iletişim ihtiyaçlarınızı Wiper MSN içerisinden halledebiliyorsunuz.

Fakat iletişimin kriptolu olarak sürdürülmesi sayesinde bir şekilde internet ağınıza sızabilecek olan kişiler mesajların içeriğini göremiyorlar ve tamamen güvende olabiliyorsunuz. Ayrıca gönderdiğiniz mesaj ve resimlerin daha sonra silinebiliyor olması kötü niyetli kişilerden sizi koruyabiliyor. Gönderdiğiniz bir mesajı sildiğinizde o mesaj karşıdaki kullanıcının cihazından da siliniyor ve bu sayede bir daha erişilemiyor.

Ekran görüntüsü alarak gönderdiklerinizi çalmak isteyenlere karşı da sizi uyaran ve görüntü alındığı anda uyarı gönderen sistemi sayesinde karşınızdaki kişilerin niyetlerinden emin olabiliyorsunuz. Okundu raporlarına da sahip olan uygulama, böylece mesajlarınızın iletildiğini görmenizi sağlıyor. Eğer güvenli ve yeni bir mesajlaşma uygulaması arıyorsanız kesinlikle denemeden geçmemenizi öneriyorum.

Yiğit Ekim Demir

Wiper

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
560 TOPLAM İNDİRME

iPhone ve iPad cihazlarınızda kullanabileceğiniz Wiper MSN uygulaması ile gizli mesajlar gönderebilir, mesajlarınızı geri alabilirsiniz.

Son zamanlarda mesajlaşma uygulamalarında güvenliğin en çok talep edilen nokta haline gelmeye başladığı kesin. Zira şimdiye kadar bu konu üzerinde pek durulmuyordu ancak artık kullanıcılar gönderdikleri yazılar ve görsellerin başka yerlere sızdırılması nedeniyle mesajlaşmaların daha güvenlikli olmasını tercih ediyorlar. Dolayısıyla uygulama üreticileri de bu imkanı sunabilmek için daha gelişmiş, kullanıcılara geniş güvenlik seçenekleri sunan uygulamalar sunmaya çalışıyorlar.

Bunlardan bir tanesi de Wiper MSN uygulaması olarak karşımıza çıktı ve iPhone yahut iPad cihazlarınızda ücretsiz olarak kullanabilirsiniz. Uygulama hem mesaj hem de fotoğraf gönderimlerine olanak tanıyor ve kolay kullanılır bir yapıya sahip. Fakat onu asıl değerli yapan nokta neredeyse tüm güvenlik önlemlerinin olması gerektiği gibi alınmış olması.

Zira uygulamayı kullanarak gönderdiğiniz mesajlar ve resimler, dilediğiniz an geri alınabiliyorlar ve böylece başka kullanıcıların cihazlarında bulunan kişisel verilerinizi herhangi bir tehlike sezdiğiniz anda silmeniz mümkün hale geliyor. Eğer bu tip kişisel mesajların paylaşılmasından ya da kötüye kullanılmasından korkuyorsanız kesinlikle işlevsel olduğunu söyleyebilirim. Ayrıca karşınızda bulunan kullanıcıların mesaj ya da fotoğraflarınızın ekran görüntüsünü yakalaması durumunda da yine size gelen bildirim sayesinde haberdar olabilirsiniz.

Hem alıcı hem de gönderen tarafından şifreleme mekanizmalarının bulunması uygulamadan gönderilen verilerin araya giren başka uygulama ve kişiler tarafından çözülememesine de yardımcı oluyor. Bu sayede kötü niyetli kişilerin sizden bilgi kaçırma ihtimalleri de daha düşük hale geliyor.

Dilerseniz uygulama içi aramalar yapabilmeniz ve bu esnada mesajlar göndermeye devam etmeniz de mümkün. Tabii ki Wiper MSN'in aktif bir internet bağlantısına ihtiyaç duyduğunu unutmamalısınız.

Yiğit Ekim Demir

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • RTÜK İletişim Merkezi

    RTÜK İletişim Merkezi uygulaması izleyicilerin programlar hakkındaki şikayetlerini ulaştırabileceği ücretsiz bir iletişim platformu.
  • IM+

    IM+, 2010 yılının en popüler çoklu iletişim protokollerini desteleyen, platform bağımsız, tüm iletişim servislerini desteleyen ücretsiz bir sohbet uygulamadır.
  • LoL Messenger

    LoL Messenger isimli uygulama, League of Legends hesabınızdaki kişileriniz ile iletişim kurmanızı sağlıyor. Bu sayede siz oyunda değilken bile League of Legends hesabınızdaki kişileriniz ile iletişim kurabiliyorsunuz.
  • Hello APK

    Hello APK, Facebook kişilerinizle daha rahat iletişim sağlayabilmenize imkan tanıyan bir Android uygulaması. Kim arıyor, arama engelleme özellikleri de mevcut.
  • Talkray

    Talkray, anlık mesajlaşma ve iletişim uygulamalarından biri.
  • iMeet

    iMeet, konferans görüşmesini ve çeşitli paylaşımları anlık olarak sunabilen bir iletişim uygulaması.
  • MessageMe

    MessageMe, WhatsApp benzeri ve oldukça kapsamlı bir mesajlaşma ve iletişim uygulaması.
  • Knock

    Knock kullanıcıların çok daha hızlı iletişim kurmasını sağlayan bir mobil uygulamadır