XCOM: Enemy Unknown

DENEME SÜRÜMÜ
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
420 TOPLAM İNDİRME

XCOM Enemy Unknown yüksek kaliteye sahip bir strateji oyunudur

XCOM: Enemy Unknown oyun dünyasının en başarılı oyun serilerinden olan Xcom'u günümüz teknolojisiyle buluşturan ve üst kalite bir oyun deneyimi yaşatan bir strateji oyunu olarak tanımlanabilir.

XCOM: Enemy Unknown'da oyunun hikayesi dünyanın alien güçleri tarafından saldırıya uğramasıyla başlıyor. Farklı yerlerde ortaya çıkan esrarengiz olaylar sonucu dünyanın bir uzaylı istilasıyla karşı karşıya olduğu anlaşılyor. Fakat dünya bu istilaya hazırlıksız yakalandığını düşünürken yıllardır kendisini geliştiren ve bu tür acil durumlar için eğitilmiş üstün yetenekli askerlerden oluşan XCOM adlı gizli askeri güç dünyanın son umudu olarak devreye sokuluyor. İşte biz de oyunda bu kahraman takımını yöneterek uzaylılarla savaşıyoruz ve dünyayı istila edilmekten kurtarmaya çalışıyoruz.

XCOM: Enemy Unknown sıra tabanlı bir strateji oyunu olarak bu türün klasik oyunlarına göre bir hayli gelişmiş bir oyun yapısına sahip. XCOM: Enemy Unknown'un oynanışının bir film tadında olduğu söylenebilir. Oyundaki bölümler içerisine yerleştirilen ara sahneler bize şok edici görüntüler sunarken savaş sistemi hiç monoton değil. Yüksek kaliteli grafiklere sahip oyunda aksiyon sahnelerinde özel kamera açıları kullanılarak oyuncular sahnenin içerisine çekiliyor.

XCOM: Enemy Unknown'daki maceramız boyunca uzaylılarla mücadele edebilmek için askerlerimizi ve kullandığımız teknolojileri geliştirmemiz gerekiyor. Bu iş için uzaylıların kullandığı teknolojileri araştırmamız ve karargahımızda bu teknolojileri savaş araçlarımıza uygulamamız gerekiyor. Taktiksel savaşı güzel görünümle birleştiren XCOM: Enemy Unknown'un minimum sistem gereksinimleri şu şekilde:

  • Windows Vista işletim sistemi
  • 2 GHZ çift çekirdekli işlemci
  • 2 GB RAM
  • Nvidia GeForce 8600 GT veya ATI Radeon 2600 XT ekran kartı
  • DirectX 9.0
  • 20 GB boş depolama alanı
  • DirectX uyumlu ses kartı
  • İnternet bağlantısı

Oyunun demosunu nasıl indireceğinizi bu yazımıza göz atarak öğrenebilirsiniz:
Steam Hesabı Açma ve Oyun İndirme

Can Erdil Şentürk

XCOM: Enemy Unknown

x
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
231 TOPLAM İNDİRME

XCOM: Enemy Unknown yüksek başarıya sahip bir mobil strateji oyunudur

XCOM: Enemy Unknown oyunculara gelişmiş bir oyun tecrübesi sunan bir mobil strateji oyunudur.

Android işletim sistemini akıllı telefon ve tabletlerinizde oynayabileceğiniz bir oyun olan XCOM: Enemy Unknown'da uzaylılar tarafından işgal edilmeye çalışılan dünyanın son umudu olarak uzaylıları durdurmaya çalışıyoruz. Uzaylı tehdidi karşısında dünya hükümetleri birleşmiş ve dünyayı kurtarmak için XCOM adlı elit askerlerden oluşan askeri birliği kurmuştur. Bu ekibin lideri olarak bize düşen görev ise askerlerimize doğru bir şekilde komuta etmek, savaş stratejilerini belirleyerek uzaylı tehdidini ortadan kaldırmaktır. Bu işi gerçekleştirebilmek için uzaylıların kullandığı teknolojileri de keşfetmemiz ve onlardan yararlanmamız da gerekiyor.

XCOM: Enemy Unknown aslen 90'lı yıllarda UFO: Enemy Unknown ile çıkış yapmış oyun serisinin günümüzdeki temsilcisidir. Sonradan XCOM adını alan bu seri oyun dünyasına birçok farklı klasik strateji oyunu kazandırmıştı. XCOM: Enemy Unknown ile de bu eğlenceyi mobil cihazlarımızda yaşayabiliyoruz.

XCOM: Enemy Unknown sıra tabanlı savaş sistemine sahip. Oyunda birliklerimizin hareketlerini adım adım belirliyor ve düşmanımızın hareketlerine göre stratejik kararlar alıyoruz. Galibiyet kazandıkça yeni silahlar ve teknolojiler keşfedebiliyor, ekibimizde yer alan askerleri geliştirebiliyoruz.

XCOM: Enemy Unknown güzel grafikleri ve benzersiz oynanışı ile mobil cihazlarda oynayabileceğiniz en başarılı strateji oyunları arasında yer alıyor.

Can Erdil Şentürk

XCOM: Enemy Unknown

x
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
60 TOPLAM İNDİRME

XCOM: Enemy Unknown ödüllü bir strateji oyunudur

XCOM: Enemy Unknown alanında çığır açan ve ödüller kazanan bir mobil strateji oyunudur.

iOS işletim sistemini kullanan iPhone telefonlarınızda ve iPad tabletlerinizde oynayabileceğiniz bir oyun olan XCOM: Enemy Unknown asıl olarak 1994 yılında yayınlanan UFO: Enemy Unknown ile başlayan oyun serisinin günümüzdeki temsilcisidir. Sonradan XCOM olarak adlandırılan bu seri, strateji türünde bir klasik haline gelmişti. XCOM: Enemy Unknown'da bu başarıyı mobil cihazlarda devam ettiriyor.

XCOM: Enemy Unknown'da bilinmeyen güçler tarafından tehdit edilen bir dünyaya konuk oluyoruz. Bu bilinmeyen tehdit karşısında dünya hükümetleri birleşmiş ve tehdidi ortadan kaldırmak için XCOM adlı üst düzey askeri birliği oluşturmuşlardır. Bize düşen görev ise bu üst düzey askeri birliğin komutanı olarak ekibimize kumanda etmek ve uzaylı teknolojilerini keşfederek uzaylı istilasını durdurmaktır.

Sıra tabanlı bir strateji oyunu olan XCOM: Enemy Unknown'da ekibimizde yer alacak askerleri seçtikten sonra görevlere başlıyoruz. Görevler sırasında yeni silahlar ve yeni teknolojiler keşfederek uzaylılara karşı kullanabiliyoruz. Ayrıca galibiyet kazandıkça askerlerimizi geliştirebiliyor, kullandıkları ekipman ve silahları güçlendirebiliyoruz. XCOM: Enemy Unknown'da rastgele düzenle yaratılmış olan görevler yapabilmekteyiz. Bu sayede oyun tekdüze olmaktan kurtuluyor ve oyunculara her seferinde yeni bir oyun tecrübesi yaşatılıyor.

XCOM: Enemy Unknown dokunmatik kontrollere başarılı bir şekilde uyarlanıyor. Oyunun görsel açıdan oldukça tatmin edici olduğu da söylenebilir. Eğer strateji oyunlarını seviyorsanız XCOM: Enemy Unknown paranızı hakedecek bir oyun olacaktır. 

Can Erdil Şentürk

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • XCOM 2

    XCOM 2 sıra tabanlı bir strateji oyunudur
  • Level Unknown: Backrooms

    Korkutucu koridorlara ve bulmacalara sahip olan Level Unknown: Backrooms, arkadaşlarınızla oynayabileceğiniz bir korku oyunudur.
  • Enemy

    Enemy retro tarza sahip bir rol yapma oyunudur
  • Batman: The Enemy Within

    Batman: The Enemy Within bilgisayarlarınızda oynayabileceğiniz bir macera oyunudur
  • Unknown Device Identifier

    Bilgisayarınızdaki bulunamayan sürücüleri tespit etmek ve otomatik olarak yüklemek için ücretsiz olan Unknown Device Identifier'ı indirebilirsiniz.
  • Enemy Terrority: Quake Wars

    Son zamanların en heyecanlı ve en aksiyonlu oyunu...
  • Enemy Territory: Quake Wars Demo

    İstilanın başlamasıyla birlikte dünya üzerindeki gelmiş geçmiş en gelişmiş silahların ve araçların bulunduğu savaşta yerinizi belirleyin.
  • Return to Castle Wolfenstein: Enemy Territory

    ET:QW Quake'ten aşina olduğumuz Global Defence Force (GDF, bildiğimiz dünyalılar, insan) ile Strogg kuvvetleri arasındaki savaşı konu alan nefes kesen bir macera oyunu.