Zapya

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
3.5/5 ZİYARETÇİ
985 TOPLAM İNDİRME
6 MB DOSYA BOYUTU

Zapya, cihazlar arası kablosuz dosya paylaşımına ve veri yedeklemeye izin veren ücretsiz bir Android uygulaması.

Zapya, Android telefon ve tabletinizde ücretsiz kullanabileceğiniz ufak boyutlu ve basit bir dosya paylaşımı ve transferi uygulaması. Mobil cihazınızda bulunan uygulama, müzik, fotoğraf ve diğer verilerinizi WiFi veya 3G bağlantısına ihtiyaç duymadan dilediğiniz bir cihazınızla hızlıca paylaşma imkanı sunan uygulamanın çapraz platform desteği sunması ise muazzam olmuş diyebilirim.

Birden fazla mobil cihaz kullanıyorsanız veya telefon / tabletinizdeki dosyaları bilgisayarınıza sıklıkla atan biriyseniz Zapya oldukça işinize yarayacak bir Android uygulaması. Android cihazınızdaki uygulama, müzik, fotoğraf ve videolarınızı ayrı ayrı görebileceğiniz uygulamada dilediğiniz dosyayı hızlı bir şekilde başka bir cihaza aktarabiliyorsunuz. Bunun için Bluetooth bağlantınızı etkinleştirmeniz yeterli oluyor.

Klasik dosya yöneticisi uygulamalarındaki gibi cihazınızdaki tüm dosyalara rahat bir erişim sunan Zapya’nın cihazlar arası kablosuz ve sınırsız veri transferi yapma seçeneği sunmasının yanında cihaz değişiminde büyük kolaylık sunan yedek alma seçeneği de mevcut. Kişilerinizin, kısa mesajlarınızın, uygulamalarınızın ve medya dosyalarınızın yedeğini alabildiğiniz gibi eski cihazınızdan yeni cihazınıza aktarma şansına da sahipsiniz.

Zapya, dosya transfer ederken kablo karmaşasından kurtarmasıyla, sınırsız ve yüksek hızda dosya transferine izin vermesiyle, cihazdaki tüm dosyaları kategoriler halinde göstermesiyle, eski cihazdan yeni cihaza geçiş yapanlar için yedekleme seçeneği sunmasıyla benzerlerinden ayrılıyor. Ücretsiz olmasıyla bir denenmeye hak ediyor.

Erkan Calp

Zapya

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
185 TOPLAM İNDİRME
37 MB DOSYA BOYUTU

Zapya, iPhone ve iPad'inizle kablosuz ve yüksek hızda tekli ve çoklu dosya paylaşımına imkan tanıyan bir uygulama.

Zapya, iPhone ve iPad cihazınızda fotoğraf, video, müzik ve diğer dosyalarınızı mobil veriye ihtiyaç duymadan yakınınızdaki kişilerle paylaşmanıza ve transfer etmenize imkan tanıyan ufak boyutlu ve de ücretsiz bir uygulama.

Çapraz platform desteği sunan dosya paylaşım ve transfer uygulaması Zapya, iOS platformunda –iOS’un getirdiği kısıtlamadan ötürü- önemli özellikleri kırpılmış olarak karşımıza çıkıyor. Android sürümünde Bluetooth bağlantısını açarak dosyalarımızı cihazlar arasında transfer etme kolaylığı sunarken, iOS sürümünde kablosuz ağ bağlantısı olmadan veri transferine izin veriyor. Bu, dediğim gibi iOS’un Bluetooth bağlantısının kısıtlı kullanıma açılmış olmasından kaynaklanıyor. Lakin dosya transfer edeceğiniz kişi yakınınızda ve de bir iPhone veya iPad kullanıcı ise MultiPeer bağlantısını (AirDrop mantığında çalışıyor.) kullanarak internete gerek duymadan paylaşabiliyorsunuz. Bluetooth eksikliği bu özellikle kapatılmış. Ancak eski cihazdan yeni cihaza geçiş yaparken ihtiyaç duyduğumuz rehber, sms, uygulamaları aktarma seçeneği iOS sürümünde karşımıza çıkmıyor.

iOS platformunda da oldukça basit bir arayüzle bizleri karşılayan Zapya’da cihazınızdaki dosyaları tek bir kişiyle paylaşabildiğiniz gibi aynı andan birden fazla kişiye (maksimum 5 cihaz sınırı konulmuş.) göndermeniz de mümkün. Özellikle arkadaş ortamında oldukça işe yarayacak bir özellik olduğunu düşünüyorum.

iPhone ve iPad’inizde dosyalarınızı paylaşırken veri hızıdan şikayet ediyorsanız, kablosuz içerik paylaşma özelliği sorun çıkartıyorsa çoklu paylaşım seçeneği de sunan Zapya’yı denemenizi öneririm.

Erkan Calp

Zapya

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
165 TOPLAM İNDİRME
1 MB DOSYA BOYUTU

Zapya, Windows Phone telefonunuzda kullanabileceğiniz çapraz platform destekli dosya aktarımı uygulaması.

Zapya, Windows Phone telefonunuzdaki her türlü dosyayı boyutu ne kadar olursa olun diğer cihazlarla paylaşmanıza izin veriyor ve de ücretsiz olarak indirip kullanabiliyorsunuz. Oldukça ufak boyutlu olan dosya aktarımı uygulamasının en önemli özelliği cihaz ayırt etmemesi. Dosyayı paylaşacağınız kişi ister Android kullanıcısı olan, ister iOS kullanacısı, ister Windows Phone kullanıcısı… Dosyanızı sorunsuzca paylaşabiliyorsunuz.

Cihazlar arası dosya transfer ederken kablo karmaşasıyla uğraşmak istemeyen kullanıcılar için hazırlanmış bir uygulama olduğunu düşündüğüm Zapya, Windows Phone platformunda da karşımıza çıkıyor. Windows Phone 8.1 cihazlarla uyumlu olan uygulama görsel ve işlevsel açıdan diğer platformlardan farklılık göstermiyor. Bunu özellikle belirtmek istedim çünkü bu platform fazla tercih edilmediğinden geliştiriciler çok daha farklı bir arayüz sunabiliyor ve özelliklerden kısabiliyor.

Son olarak Windows Phone’da indirilebilir olan uygulamanın en dikkat çeken özelliği çapraz platform desteği sunması. Windows Phone’unuzdaki video, müzik, resim veyahut bir dokümanı herhangi bir cihazla (PC, Mac, iOS, Android, WP) kablosuz olarak ve de olabildiğince hızlı bir şekilde paylaşabiliyorsunuz. Uygulamanın diğer bir beğendiğim özelliği de kopyalama özelliği oldu. Eski bir cihazdan yeni cihaza geçiş yaparken rehberinizi, mesajlarınızı, yüklü uygulamalarınızı ve tüm medyalarınızı nasıl yedekleyip aktaracağınızı Phone Replicate seçeneği sayesinde düşünmüyorsunuz.

Zapya, Windows Phone platformunda dosya aktarımı işlemini hızlı bir şekilde yapan, cihaz ayırmayan, telefon kopyalama seçeneği sunan ender uygulamalar arasında.

Erkan Calp

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • EZ Tools

    Android cihazlarınızda kullanabileceğiniz yardımcı araçlar uygulamasıdır.
  • ZDbox

    ZDbox, birçok faydalı alt uygulamayı bünyesinde barındıran bir yardımcı araçlar uygulaması.
  • Photo Recovery Shop

    Photo Recovery Shop silinen fotoğraflarınızı kurtarmanıza yardımcı olan bir Android uygulamasıdır
  • Play!

    Play!, PlayStation 2 oyunlarını Android cihazlarınızda çalıştırmanıza yardımcı olan bir emülatördür
  • Adobe Shadow

    Adobe Shadow, web sitelerinin mobil tarayıcılardaki görünümünü Android cihazlar üzerinden test etmek için web geliştiricilere özel olarak hazırlanmış kullanışlı bir uygulama.
  • Toucher

    Android cihazlarınızda kullanabileceğiniz yardımcı bir araçtır.
  • Tinkerplay

    3 boyutlu yazıcılar için model tasarımı yapabileceğiniz ücretsiz bir uygulama.
  • Voicedocs

    Voicedocs mobil cihazlarınızda kullanabileceğiniz speech to text uygulamasıdır