Facebook ve Facebook Messenger Birlikte Nasıl Kullanılır?

Akıllı telefonlarınızda veri kullanımı, depolama alanı ve batarya ömrüne dikkat eden biriyseniz Facebook ve Facebook Messenger birlikte nasıl kullanılır konusuna göz atabilirsiniz.

Facebook ve Facebook Messenger Birlikte Nasıl Kullanılır?

Sosyal medya devi Facebook hakkında yapılan eleştirilere baktığımızda, en çok dikkat çekilen unsurların mobil uygulamalarda olduğunu görürüz. Pek çok kullanıcı tarafından çeşitli nedenlerle eleştirilen platform, sahibi olduğu diğer hizmetleri de farklı uygulamalara böldüğünden orta ölçekli akıllı telefon kullananları epey zor durumda bırakıyor. Bu soruna bir nebze çözüm bulmak adına, bu blogda Facebook ve Facebook Messenger birlikte nasıl kullanılır konusunu anlatmaya çalışacağım.

Mobil uygulamaları kullanırken dikkat etmemiz gereken en temel noktalar veri kullanımı ve batarya ömrüne etkisidir. Sizleri bilmem ama ben bu hususta hangi hizmet mantıklıysa onu kullanmaktan yanayım. Çünkü sosyal medya platformları tarafından geliştirilen uygulamalar başta bu iki unsuru görmezden geliyorlar. Öncelikle herkesin aynı sosyo-ekonomik refaha sahip olmadığını bilmek gerekiyor. Yapılan araştırmalarda da kullanıcıların büyük bölümünün orta ölçekli akıllı telefon kullandığını biliyoruz.  Bizim ülkemizde araştırma sonuçları biraz ilginç, ancak dünya genelinde -özellikle Asya bölgesinde- sonuçların daha stabil olduğunu söyleyebiliriz. Peki çözüm ne? 

Dünyada en çok kullanılan sosyal medya platformu olan Facebook'un bu konuda bazı çözümler geliştirdiğini söylemek gerekiyor. Alt ve orta seviye akıllı telefonlar için Facebook Lite uygulamasını çıkaran şirket, uygulama mağazalarında milyonlarca kez indirilmesiyle dikkat çekiyor. Diğer yandan, arkadaşları ile Facebook üzerinden mesajlaşmak isteyen kullanıcılar için de Facebook Messenger Lite uygulamasını çıkardı. Bu iki uygulama çözüm için gayet yeterli görünüyor, fakat depolama alanına çözüm için daha iyi bir alternatif var. Eğer depolama alanını önemsemiyorsanız aşağıdaki linklerden Facebook Lite ve Facebook Messenger Lite uygulamalarını indirebilirsiniz:

Friendly ile Facebook ve Facebook Messenger'ı Birlikte Kullanmak

Facebook kadar veri ve batarya tüketimini doğrudan etkileyen ve depolama alanında önemli bir yer kaplayan sosyal medya platformunun olmadığını düşünüyorum. Ayrıca, sosyal ağ ve Messenger uygulamasını da mobil ortamda ikiye bölen bir şirketten bahsediyoruz. Üstelik Messenger'a telefonlarınızda bir tarayıcı aracılığıyla da ulaşamıyorsunuz, mutlaka bir uygulama kullanmanız şart. Bütün bunları bir araya getirdiğimizde sizlere Friendly uygulamasını önereceğim.

Üçüncü parti bir uygulama olan Friendly uygulaması tam ihtiyacınıza yönelik diyebilirim. Cihazınızda depolama alanından tasarruf etmek istiyorsanız, batarya ömrünüzü hatrı sayılır bir şekilde uzatmak istiyorsanız ve veri tüketimini azaltmak istiyorsanız mutlaka denemelisiniz. Üstelik yapılandırılabilir reklam engelleyicisi de bulunuyor. Diğer özelliklerini şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Birden fazla hesap arasında kolaylıkla geçiş yapabilme
  • Fotoğraf ve videoları indirebilme
  • Gece modu
  • Yazı boyutlarını ayarlayabilme
  • Renkli temalar
  • Şifre ile koruma

Eğer bu uygulama hoşunuza gittiyse aşağıdaki bağlantıdan kolaylıkla indirebilirsiniz. Hem iOS hem de Android kullanıcıları Friendly uygulamasından faydalanabilir:

Facebook Arkadaşlık İstekleri ile İlgili Gizli Ayarlar
SOSYAL MEDYA

Facebook Arkadaşlık İstekleri ile İlgili Gizli Ayarlar

{mediaId=455379} Facebook’ta arkadaşlık istekleri ile ilgili çeşitli sorunlar yaşayabiliyoruz. Bu tür durumların önüne geçebilmek için Facebook, çeşitli gizli ayarları kullanıcılarına sunuyor.

 

YORUMLAR