Bu Chrome Eklentisiyle Arkadaşınızın Web Tarayıcısını Ele Geçirebilirsiniz

Shove Google Chrome eklentisiyle arkadaşınızın web tarayıcısında dilediğiniz sayfayı açabilirsiniz.

Bu Chrome Eklentisiyle Arkadaşınızın Web Tarayıcısını Ele Geçirebilirsiniz

Google Chrome tarayıcısına bağlı çalışan eklentiler arasında olan Shove, basit bir link (bağlantı) paylaşma aracı olarak tanıtılsa da aslında çok farklı bir sistemde çalışıyor ve link paylaşma araçları arasında en hızlısı diyebiliriz. Öyle ki bu ufak eklenti sayesinde bağlantıyı doğrudan arkadaşınızın web tarayıcısında açmanız mümkün.

Link (Bağlantı) paylaşma araçları o anda beğendiğimiz, arkadaşımınızın da görmesini istediğimiz bir video, resim veya web sayfasını paylaşmak istediğimizde kullandığımız paylaşım sürecini hızlandıran faydalı araçlar. Genellikle ücretsiz olarak indirip kullanabildiğimiz bu araçlardan birisi de Shove. Ancak Shove, çalışma sistemiyle diğerlerinden biraz farklılık gösteriyor.

Google Chrome tarayıcısı olmadan çalışmayan bu ufak eklenti ile arkadaşınızla bir bağlantı paylaşmak istediğinizde linki mail, sosyal ağ üzerinden değil doğrudan web tarayıcısına yönlendirebiliyorsunuz. Arkadaşınız o anda webde geziniyorsa sizden gelen bağlantıyı hiçbir şeyle uğraşmadan doğrudan görüntüleyebiliyor. Bu noktada “Bu eklenti olabildiğince hızlı ancak ne kadar güvenli?” sorusu akla geliyor. Eklentinin geliştiricileri bunu düşünmüşler ve kişi listesi özelliği eklemişler. Yani herhangi bir kişi sizin web tarayıcınızda istediği sayfayı açma şansına sahip değil. Sadece kişi listenizde bulunan başka bir deyişle izin verdiğiniz kişiler web tarayıcınızda sayfa açabiliyor. Öte yandan kişi listenizdekilere web tarayıcınızı emanet etmiş olmuyorsunuz. Sadece yeni bir sayfa açabiliyorlar. Tabii ki yine de kişi listesindeki kişilerin iyi seçilmesi gerek. Zira ofis ortamında aniden YouTube videosunun son ses açılmasını kimse istemez.

YORUMLAR