Pokemon GO’nın Başarısı Ubisoft’u Gaza Getirdi

Pokemon GO, Niantic Labs’ın Ingress ile yakaladığı başarının kat kat ötesine geçince herkesi bir şaşkınlık aldı. Hiç beklenmeyen bu ilgi bir hafta gibi bir süre içinde 30 milyon indirmeye dayanınca Ubisoft başta olmak üzere büyük oyun şirketlerinin de di

Pokemon GO’nın Başarısı Ubisoft’u Gaza Getirdi

Pokemon GO, Niantic Labs’ın Ingress ile yakaladığı başarının kat kat ötesine geçince herkesi bir şaşkınlık aldı. Hiç beklenmeyen bu ilgi bir hafta gibi bir süre içinde 30 milyon indirmeye dayanınca Ubisoft başta olmak üzere büyük oyun şirketlerinin de dikkatini çekti.

Pokemon GO’nun AR yani “augmented reality” (artırılmış gerçeklik) özelliği oyun piyasasında ne kadar başarılı olabilecek sorusuna bir cevap olması, ilk olarak Ubisoft’u harekete geçirdi.  Ubisoft CEO’su Yves Guillemot Pokemon GO’dan çok etkilendiklerini saklamıyor. Bundan dolayı Ubisoft’u AR bir oyun geliştirmeye oldukça sıcak baktığını da söylüyor. Pokemon GO benzeri artırılmış gerçekliği yoğun olarak kullanabilecek bir oyunun başarılı olacağına ikna olduklarını söyleyen CEO Yves Guillemot, bu aşamada planlama ve projelendirme için geniş bir takım kuracaklarını da saklamadı.

Ubisoft’un bu kararında Pokemon GO’nun Nintendo’yu ihya ettiği gerçeğini de unutmamak lazım elbette. 

Pokémon GO Rehberi ve Son Dakika Pokémon GO Haberleri

Çin Malı Pokemon Go Çıktı!

Pokemon Go Oynarken Askerler Tarafından Etkisiz Hale Getirildi

YORUMLAR