Dijital İnovasyon Nedir? Faydaları Nelerdir?

İş dünyasının popüler kavramlarından biri olan dijital inovasyon, devrim niteliğindeki yeniliklerin kapısını açıyor. İşte, dijital inovasyona dair tüm detaylar!

İmge Kaplan -

Dijitalleşme sürecinde firmaların sıkça kullandığı kavramlardan biri olan ‘inovasyon’un kökeni aslında M.S. 1500 - 1600 yıllarına dayanıyor.

Ortaçağ döneminde ‘yenilikleri’ ifade etmek için kullanılan inovasyon, günümüzde hem yenilik hem de buluş anlamında kullanılıyor. Hatta iş dünyasında bu anlamların da ötesine geçiyor. Havalı bir kelime olması sebebiyle firmalar ‘inovasyon’ sözcüğünü günümüzde oldukça sık kullanıyor.

Dijitalleşme çağında yapılan yenilikleri ifade etmek için ise ‘dijital inovasyon’ tanımı kullanılıyor. ‘Peki, tam olarak dijital inovasyon ne anlama geliyor? Bu kavramın iş dünyasında ve diğer alanlarda sağladığı yararlar neler?’ diyecek olursanız, gelin dijital inovasyonun neleri kapsadığına ve avantajlarına yakından bakalım.

Dijital İnovasyon Nedir?

Yeniliklere açık bir şekilde ilerlemeyi hedefleyen firmaların bilişim teknolojilerini kullanarak kullanıcı deneyimini geliştirmek amacıyla yaptığı dijital yenilikler ‘dijital inovasyon’ adıyla anılıyor. Teknolojinin olanaklarından yararlanarak müşteri ilişkilerini geliştiren şirketler, sundukları dijital çözümler sayesinde kullanıcı deneyimini iyileştirebiliyor.

Sadece müşterilere değil çalışanlara sunulan dijital olanaklar ve yenilikçi çalışma sistemleri de dijital inovasyon kapsamında değerlendiriliyor. Örnek vermek gerekirse;

İnternet

Dijital Pazarlama Nedir? Türleri Nelerdir?

Dijital İnovasyonun Faydaları

Benzer İçerikler

YORUMLAR