Dropbox Android ile Hafıza ve SD Karta Dosya Kaydetme

Dropbox'ın Android mobil uygulamasını kullanarak sahip olduğunuz dosyaları akıllı telefonunuzun SD kartına ve hafızasına kopyalayabilirsiniz. İşte tüm detaylar!

Yiğit Ekim Demir -

Dropbox en sık kullanılan bulut depolama sistemlerinden birisi olmayı hala sürdürüyor. PC ve Mac için olan versiyonunun yanında mobil versiyonları da kullanıcılar tarafından tercih ediliyor.

Ancak mobil versiyonlardaki tasarım farklılıkları kimi zaman kullanıcılarda bir miktar kafa karışıklığı yaratabildiği için bu yazımızda Dropbox Android uygulamasını kullanarak dosyalarınızı nasıl SD kartınıza veya telefonunuzun hafızasına atabileceğinizden bahsedeceğiz.

Çünkü Dropbox Android uygulamasında dosyalar telefonunuza otomatik olarak kopyalanmıyor ve sadece dosya adları ile klasörlerin bir listesi kaydediliyor.

Eğer dosyaları kullanmak isterseniz internet bağlantısının aktif olması gerekli ancak her zaman internet bağlantısına sahip olmayabileceğiniz için bazı dosyaları hafızaya kaydederek çevrimdışı olarak da kullanmak isteyebilirsiniz.

Dropbox Android ile Dosyaları Otomatik Kopyalayın

Yukarıda da bahsedildiği gibi "Documents" klasörüne giriş yapılır ve dosyayı buraya kopyalamak için tek yapılması gereken artık "Export" tuşuna basarak dosyanın Dropbox'tan telefona aktarılmasını beklemek. Sonrasında dosya artık "Documents" klasöründe yer almaya ve çevrimdışı olunsa da istenen zamanda kullanma şansı elde ediliyor.

Dropbox'ın Android'deki bu kullanışlı özelliklerinden faydalanabilmek için Dropbox Android uygulamasını telefonunuza indirmeyi unutmayın.

nasıl yapılır

Dropbox ile Kullanabileceğiniz Muhteşem Özellikler

Benzer İçerikler

YORUMLAR