Silinen Google Chrome Geçmişi Nasıl Geri Getirilir? (2024)

Yanlışlıkla silinen Google geçmişine istediğiniz zaman ulaşmanız mümkün. İşte silinen Google Chrome geçmişini geri getirme yöntemleri!

Ayşin Demirer -

Google Chrome’da geçmişi yanlışlıkla mı sildiniz? Chrome’da geçmişi görüntülemekte sorun mu yaşıyorsunuz? Aslında tüm bu problemleri çözmek sanılandan daha kolay.

Aşağıda sıraladığımız yöntemlerden size uygun olanını kullanarak kolayca Google Chrome geçmişine ulaşabilirsiniz. Peki, silinen Google Chrome geçmişini geri getirme nasıl olur?

nasıl yapılır

Google Chrome'da Kamera ve Mikrofon İzinleri Nasıl Ayarlanır?

Silinen Google Chrome Geçmişini Geri Getirme Yöntemleri

Google Chrome’da geçmişi geri getirmek şu yöntemleri kullanabilirsiniz:

1. Hesap Etkinliği Kontrolü

Google hesapları, aratılan terimler ve ziyaret edilen web sitelerinin olduğu çevrimiçi günlükten oluşuyor. Google hesap etkinliğine erişim sağlamak için aşağıdaki adımlar takip edilmeli;

“Google Etkinliğim” diğer ifadeyle “My Activity” aslında Google Chrome’da silinen geçmişi geri getirmiyor. Ancak en son ziyaret edilen web siteleri ve son işlemler listesini görüntülemek için kullanılan bir yöntem.

2.  Veri Kurtarma Yazılımı

Chrome’da silinen geçmişin geri getirilebilmesi için veri kurtarma yazılımlarına başvurulabilir. FoneLab Data Retriever, Disk Drill gibi veri kurtarma yazılımları kullanılabilir. Bu veri kurtarma yazılımlarını kullanmak çok basit. FoneLab Data Retriever şu şekilde kullanılıyor;

Disk Drill uygulaması ile silinen Google Chrome verileri şöyle kurtarılabilir;

3. Google Chrome’u Yeniden Yükleme

Silinen Google Chrome geçmişini geri getirme işlemi için Chrome’u yeniden bilgisayara yükleyebilirsiniz. Google hesabında senkronizasyon etkin olduğunda kişisel veriler bulut üzerine yedeklenir. Şifre, yer imleri, arama geçmişi gibi birçok unsur buluta saklanır.

Yeni bir cihazda Google hesabı oturumu açıldığında veriler cihazla senkronize olur. Bahsettiğimiz bu tekniği silinen Chrome geçmişini kurtarmak için kullanabilirsiniz. Bunun için Chrome bilgisayara yeniden yüklendikten sonra oturum açılır. Bu işlemin ardından Chrome diğer cihazlara senkronize edilir.

4. DNS Önbelliği

DNS, web site adreslerini IP adreslerine uygun olarak bulup depolar. Ziyaret edilen web sitelerindeki bilgiler DNS önbelleği sayesinde depolanır.

DNS önbelliğiyle silinen Google Chrome geçmişine şöyle ulaşılır;

Yukarıdaki işlemlerin ardından son ziyaret edilen tüm web siteleri listeli şekilde ekranda görüntülenir.

5. Sistem Geri Yükleme

Sistem Geri Yükleme yöntemiyle Google Chrome’da silinen geçmiş verileri şu adımlarla yüklenir;

6. Önceki Sürümleri Geri Yükleme

Windows bilgisayarlarda Dosya Geçmişi ayarlandığında ve Google klasörü yedeklendiğinde silinen Google Chrome geçmişine yeniden ulaşılır. Dosya geçmişi eğer bir defa yapılandırılırsa dosyalar yeniden periyodik olarak yedeklenir. Kullanıcı istediği dosyanın sürümüne göre Chrome geçmişini yeniden yükleyebilir.

Önceki sürümleri geri yükleme ile silinen Google Chrome geçmişinin yüklenmesi şöyle gerçekleşir;

Benzer İçerikler

YORUMLAR