iOS 17 Özellikleri Neler? Hangi Telefonlarda Var?

iOS 17 özellikleri neler? iOS 17 güncellemesi alan telefonlar hangileri? Bu ve buna benzer soruların yanıtını merak eden kişiler için rehber hazırladık.

Anıl Özünaldım -

WWDC 2023 etkinliğinde tanıtılan iOS 17 özellikleri ile dikkatleri üzerinde toplamayı başardı. iOS işletim sisteminin yeni sürümüyle beraber iPhone modelleri, kullanım deneyimini önemli ölçüde iyileştirecek yeniliklere kavuştu.

Bu yenilikler sayesinde iPhone modelleri masa saati olarak kullanılabiliyor, arama ekranı özelleştirilebiliyor, Journal uygulamasına erişilebiliyor, sesli mesaj yazıya dönüştürülebiliyor ve dahası yapılabiliyor. Peki, iOS 17 güncellemesi neler sunuyor?

{ tableOfContents = 3}

iOS 17 Özellikleri Listesi

iPhone'u Masa Saati Olarak Kullanma

StandBy olarak isimlendirilen yeni özellik sayesinde iPhone'lar masa saati olarak kullanılabiliyor. Saatin yanı sıra cihazın ekranına takvim, favori fotoğraf, hava tahmini veya müzik çalma arayüzü eklenebiliyor.

Arama Ekranını Özelleştirme

Yeni güncelleme, arama ekranı sayfasını özelleştirme imkânı sunuyor. Örneğin kullanıcılar, kişilerin fotoğraflarını ya da Memoji'lerini ekleyebilir. Bir kişi aradığında Memoji ya da fotoğraf görünüyor. Arka plan rengi ve metin ekleme seçenekleri de mevcut.

iPhone'lar Arasında İletişim Bilgilerini Paylaşma

NameDrop olarak adlandırılan özellik, kullanıcıların iPhone'larını birbirine yaklaştırarak iletişim bilgilerini kolayca paylaşabilmesine olanak tanıyor. Örneğin telefon numaraları ve e-posta adresleri bu şekilde paylaşılabilir.

Mobil

Apple iPhone 16 Serisi Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi

Sesli Mesajı Yazıya Dönüştürme

iOS işletim sisteminin yeni sürümü ile beraber gelen bir özellik sayesinde birisi sesli mesaj bırakırken ekranda gerçek zamanlı transkripsiyon görünüyor.

Etkileşimli Widget Desteği

Etkileşimli widget desteği sayesinde bir hatırlatıcıyı tamamlandı olarak işaretleme, şarkıyı ya da podcast'i durdurma veya oynatma, Ev uygulamasında aksesuarları kontrol etme dahil olmak üzere pek çok işlem için doğrudan widget'lar kullanılabilir.

Gelişmiş Otomatik Tamamlama

Apple, iOS 17 güncellemesi, iPhone'lardaki otomatik düzeltme özelliğini büyük ölçüde iyileştirmek için son teknoloji bir dil modeli içeriyor. Hatalar her zamankinden daha yüksek doğrulukla düzeltiliyor. Otomatik düzeltilen kelimelerin altı geçici olarak çiziliyor. Böylelikle nelerin değiştiği görülebiliyor. Tek dokunuşla orijinal kelimeye geri dönülebiliyor.

Journal Uygulaması

Yeni güncelleme, Journal isimli bir günlük tutma uygulamasını da sunuyor. Bu uygulama sayesinde gün içerisinde yaptığınız aktiviteleri düzenli olarak kaydedebileceksiniz. Hizmet, eklenen verilere göre kişiselleştirilmiş önerilerde bulunacak.

Apple Maps'e Çevrim Dışı Desteği

Apple Maps uygulaması çevrim dışı kullanım için haritaları indirme işlevine sahip oldu. Haritanın yalnızca bir alanı cihaza indirilebilir ve internet bağlantısı yokken hem yol tarifi alınabilir. Bunların yanı sıra tahmini varış süresi de görülebiliyor.

"Hey Siri" Komutunun "Siri" Olarak Kısaltılması

Apple tarafından sunulacak bir diğer yenilik ise Siri komutudur. iPhone, iPad, Mac, HomePod ve yeni kulaklık modeli AirPods Pro dahil olmak üzere Apple cihazlarında sesli komut değiştirildi. Kullanıcıların sesli asistanı etkinleştirmek için "Hey Siri" yerine "Siri" komutunu kullanması gerekiyor.

Tüm Çıkartmalara Tek Yerden Erişme

Yeni bir özellik sayesinde emoji, Memoji ve iMessage çıkartma paketleri dahil tüm çıkartmalara tek yerden erişimi mümkün hâle getiriyor. Live Stickers isimli özellik ise bir fotoğraftaki nesneye basılı tutarak çıkartma oluşturulmasını sağlıyor.

Airplay ile Otellerdeki TV'lere Fotoğraf, Video ve Müzikleri Yansıtma

AirPlay, otel odalarında yer alan televizyonlarda da çalışacak. TV modellerinin söz konusu özelliği desteklemesi gerektiğini belirtelim. Kullanıcılar bir QR kodu aracılığıyla iPhone ile TV'nin ekranına video, fotoğraf ve müzikleri yansıtabilecek.

Gelişmiş Arama Filtresi

Gelişmiş arama filtreleri sayesinde mesajlar çok daha kolay bir şekilde bulunabiliyor. Bu, kullanıcıların zamandan tasarruf etmesini sağlıyor.

FaceTime'da Video ya da Sesli Mesaj Kaydetme

Yaptığınız FaceTime araması cevapsız kaldığında video ya da sesli mesaj kaydedip gönderebileceksiniz. Böylelikle karşıdaki kişi müsait olduğu bir zamanda mesajınızı görebilecek.

Apple TV'de FaceTime'da iPhone'u Kamera Olarak Kullanma

Apple TV'de FaceTime görüşmesi yapmak için iPhone'u kamera olarak kullanabileceksiniz. Bu önemli ölçüde kullanım kolaylığı sağlayacak. Ayrıca iPhone'un arka kameralarını kullanacağınızdan dolayı çok kaliteli bir görüntü elde edilecek.

FaceTime'da 3D Artırılmış Gerçeklik Efektleri

Söz konusu güncellemeyle birlikte 3 boyutlu artırılmış gerçeklik efektleri de ekleniyor. Bu özellik sayesinde kamera aktifken ekranda kalp, konfeti ve havai fişek gibi efektler görebileceksiniz.

Check-In

Check-In olarak adlandırılan özellik, evinize veya bir yere vardığınızda arkadaşlarınıza ya da ailenize otomatik olarak bildirim gönderilmesini sağlıyor. Herhangi bir olumsuz durumda iPhone'unuzun konumu ve pil düzeyi gibi bilgiler tanıdığınız kişilerle paylaşılıyor. Paylaşılan tüm bilgilerin uçtan uca şifreli olacağı belirtildi.

Canlı Etkinlikler

iOS 17 özellikleri arasında Canlı Etkinlikler de yer alıyor. Bu özellik sayesinde bir maçın skoru ya da yemek teslimatının durumu ile ilgili gerçek zamanlı olarak bilgi sahibi olmanıza imkân tanıyor. Peki, iOS 17 güncellemesi alacak iPhone modelleri hangileri?

Mobil

iOS 18 Özellikleri Neler? Ne Zaman Çıkacak? Hangi Telefonlara Gelecek?

iOS 17.0.1 Güncellemesinin Özellikleri

iOS 17.0.2 Güncellemesinin Özellikleri

iOS 17.0.3 Güncellemesinin Özellikleri

iOS 17.1 Güncellemesinin Özellikleri

iOS 17.1.1 Güncellemesinin Özellikleri

iOS 17.1.2 Güncellemesinin Özellikleri

iOS 17.2 Güncellemesinin Özellikleri

iOS 17.2.1 Güncellemesinin Özellikleri

iOS 17.3 Güncellemesinin Özellikleri

iOS 17.3.1 Güncellemesinin Özellikleri

iOS 17.4 Güncellemesinin Özellikleri

iOS 17.4.1 Güncellemesinin Özellikleri

Mobil

iPhone Yurt Dışı Fiyatları Ne Kadar? En Ucuz iPhone Nerede?

iOS 17 Güncellemesi Alan Telefonlar

iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max modellerinden oluşan iPhone 15 serisi de iOS 17 sürümünü destekliyor.

iOS 17 Güncellemesi Alamayan Telefonlar

Mobil

iPhone Vergisiz Fiyatları Ne Kadar? Tam Fiyat Listesi

Bu yazıda iOS 17 özellikleri neler sorusunu yanıtladık. Ayrıca iOS 17 alan ve alamayan telefonları sıraladık. Peki, yeni iOS güncellemesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

Benzer İçerikler

YORUMLAR