Netflix’in Tek Sezonda Bitirdiği Diziler

Dünyanın en popüler akış hizmeti olan Netflix, bazı dizileri tek sezonda bitirme kararı alabiliyor. İşte Netflix’in tek sezonda bitirdiği diziler ve nedeni!

Ayşin Demirer -

Netflix,  popüler dizileri arasında yer alan 1899’u iptal ederek eleştirilerin odağı haline geldi. Platform abonelerinin karşısına her hafta yeni dizi ve filmlerle çıkıyor. Fakat bazı yapımlarını da aniden yayından kaldırmasıyla dikkat çekiyor. Platform 1899 gibi pek çok dizisini yayından kaldırdı ama neden? Yayından kaldırılan dizileri ve nedenlerini sizlerle paylaştık!

İlk Sezon Sonrası Netflix Tarafından Bitirilen Diziler

Yukarıda iptal edilen dizilerden sadece birkaçını örnek verdik. Netflix, çok sayıda dizisini ilk sezon sonrası iptal etti.

Netflix’in Dizileri İlk Sezondan İptal Etmesinin Nedeni Nedir?

Netflix, en son gizemli senaryosuyla dikkat çeken 1899’u iptal etti. Platform son dönemde 1899, First Kill gibi izleyici kitlesi olan dizileri de iptal etmeye başladı. Netflix, bir diziyi iptal ederken izlenme oranlarını ön planda tutuyor. İzlenme oranı düşük olan tüm dizileri ikinci sezonda yayından kaldırıyor.

Forbes’in belirttiğine göre 1899 dizisinin tamamlanma oranı %32’ydi bundan dolayı yayından kaldırıldı. Dizilerin kaldırılmasında diğer önemli faktörse bütçe diyebiliriz. Tamamlanma oranıyla bütçe dizilerin diğer sezona devam edip etmeyeceğini belirleyen önemli unsurlar oluyor.

Maliyeti az olan diziler yayından daha çabuk kaldırılırken çok yüksek paralar harcanan dizilerse belirli zamana kadar tolere edilebiliyor. Tamamlama oranları; devam edilmesine ya da bitirilmesine karar verilen dizilerle ilgili önemli kriter diyebiliriz. Eğer bir dizi çok izlendiği halde bitiriliyorsa tamamlama oranının büyük etkisi olduğu söylenebilir.

Netflix’in ilk sezonda bitirdiği dizilere dair liste oluşturduk. Bu yazımızdan sonra dilerseniz En Sevilen Netflix Mini Dizileri yazımıza göz atabilirsiniz.

İnternet

Netflix Üyelik Ücreti Ne Kadar? 2024 Güncel Fiyat Bilgisi

Benzer İçerikler

YORUMLAR