Ramazan Ayı ve Bayram Tatili Ne Zaman? Ramazan İmsakiyesi 2019 - İftar ve Sahur Vakitleri

Ramazan ne zaman başlıyor? Ramazan Bayramı tatili kaç gün? İzmir, İstanbul, Ankara, il il iftar ve sahur vakitleri

Erkan Calp -

Ramazan ayının yaklaşmasıyla iftar ve sahur saatlerinden bayram tatili gününe birçok soru kafalarda… "Ramazan İmsakiye 2019 ne zaman başlayacak?" , "2019 ilk Oruç ne zaman tutulacak?" , "2019 İftar ve Sahur saatleri ne zaman?" "2019 Ramazan Bayramı ne zaman başlıyor?" , "Ramazan Bayramı tatili kaç gün?" Bu yazıda 11 ayın sultanı Ramazan ayı hakkında en çok sorulan soruların yanı sıra Diyanet Ramazan uygulaması ve diğer Ramazan uygulamaları önerilerine yer verdik.

Ramazan Ayı 2019 Ne Zaman Başlıyor? 2019'un İlk Orucu, İftar ve Sahur Vakitleri

Müslümanlar için en kutsal ay olan Ramazan ayının başlamasına çok az bir zaman kaldı. Oruç, ibadet ve sabır ayı olan Ramazan ayı, 2019 Diyanet İşleri Başkanlığı’nın açıklaması doğrultusunda 5 Mayıs Pazar gününü 6 Mayıs Pazartesiye bağlayan gece başlayacak. Diğer bir deyişle 2019 ilk sahur 5 Mayıs’ta başlayacak, ilk iftar da 6 Mayıs’ta yapılacak. Türkiye’de Ramazanın 1. günü en uzun orucu 16 saat 10 dakika süreyle Sinop, en kısa orucu da 15 saat 33 dakika süreyle Hayat ili vatandaşları tutacak. Dünyada ise Ramazanın birinci günü en uzun orucu 18 saat 57 dakika süreyle Norveç, en kısa orucu 13 saat 29 dakika süreyle Gabon şehrinde yaşayanlar tutacak. Diyanet İşler Başkanlığı’nın Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığınca yapılan kameri ay hesaplamalarına göre Şevval ayının hilali Ramazan’ın 29. gününün akşamı görüleceğinden 2019 Ramazan ayı 29 gün sürecek.

Ramazan 2019 Mobil Uygulamalar

Müslim, Ramazan, Namaz Vakitleri ve Kıble Yönü gibi bir Müslümanın aradığı, mobil uygulamada görmek istediği tüm özelliklere fazlasıyla sahip eşsiz bir uygulama. Geliştiricilerinin de dediği gibi Müslümanlar için gerçek bir asistan. Bulunduğunuz ülke ve istediğiniz bir şehrin namaz saatlerini, iftar ve sahur vakitlerini alabiliyorsunuz. Namaz vakitleri, Diyanet İşleri Başkanlığı'na göre otomatik olarak ayarlandığından namazınızı tam zamanında eda ediyorsunuz. Ezan vakti ve 10 dakika öncesine alarm (ezan sesi veya standart zil sesi) çalmasını sağlayabiliyorsunuz. Mekkeyi, Kabe'yi gösteren Kıble pusulası ile nerede olursanız olun, internet bağlantısız olmasa dahi %100 Kıble yönünü bulmanıza yardımcı oluyor. Namaz vakitleri, Cami bul, Zikirmatik widgetları sayesinde Namaz vakitlerini görmek, yakındaki Camileri bulmak veya zikir çekmek için uygulamaya girmeniz gerekmiyor. Kur'an-ı Kerim okumak ya da dinlemek istediğinizde de asistanınız yanınızda. Farklı müezzinlerden Kur'an-ı Kerim dinleyebilir, Zikirmatik ile dinlerken zikir çekebilir veya okuyabilirsiniz. Arapça ve Türkçe dualar ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) hadisleri de günlük olarak paylaşılıyor.

 

Ramazan Bayramı Ne Zaman? Ramazan Tatili Kaç Gün?

Son olarak çalışanları ilgilendiren Ramazan Bayramı tatilinden de bahsedelim. "Ramazan Bayramı ne zaman?", "Ramazan Bayramı hangi gün?" , "Ramazan Bayramı tatili kaç gün sürecek?" Google’a göre, Ramazan Bayramı 4 Haziran Salı günü başlıyor, 6 Haziran Perşembe günü bitiyor. Cumhurbaşkanlığı tarafından tüm Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Ramazan Bayramı tatiline ilişkin gönderilen idari izin yazısına göre; 3 Haziran 2019 Pazartesi günü yarım gün, 7 Haziran 2019 Cuma günü tam gün idari izin.

listeler

Ramazan Ayında Kullanabileceğiniz En İyi Mobil Uygulamalar

İnternet

Ramazan Ayında Kullanabileceğimiz En İyi Uygulamalar

listeler

Bayramda Can Sıkıntınızı Giderecek Mobil Uygulama ve Oyunlar

Benzer İçerikler

YORUMLAR