Steam Hesabı Açma ve Oyun İndirme

Steam hesap açma, ücretsiz oyun indirme, oyun satın alma işlemlerinin nasıl yapılacağını merak eden PC kullanıcıları için ayrıntılı bir rehber hazırladık.

Can Erdil Şentürk -

Bildiğiniz üzere Half Life gibi klasik oyunların geliştiricisi Valve, 2003 yılında Steam servisini resmi olarak oyun severlere sunmuş ve oyun dünyasına oldukça büyük bir katkıda bulunmuştu. Peki, Steam hesap açma, ücretsiz oyun indirme ve oyun satın alma işlemleri nasıl yapılır?

Kurulduğu günden itibaren hızla gelişen ve farklı geliştiricilerin farklı türdeki oyunlarını bünyesine katan Steam, özellikle dönemsel olarak yaptığı uçuk indirimler ve popüler oyunları zaman zaman ücretsiz olarak sunması ile oyun severlerin büyük beğenisini kazandı.

Bu yazımızda da indirimlerden ve ücretsiz oyun indirme imkanlarından nasıl yararlanacağınızı detaylı olarak anlatacağız. Her şeyden önce Steam'in bilgisayarınızda kurulu olması gerekmekte.

Yazımıza ilk olarak Steam hesabı açma işlemini nasıl gerçekleştireceğinizi anlatarak başlayacağız. Daha sonrasında Steam'den oyun indirme yöntemlerine göz atacağız.

Steam Hesap Açma Adımları Neler?

Steam'den oyun indirebilmek için öncelikle kendimize bir Steam hesabı yaratmamız gerekmekte. Steam hesabı yaratmak için Steam'in resmi sayfasını ziyaret edin. Sayfa açılınca sayfanın sağ üst köşesindeki "Giriş" bölümüne tıklayın.

Karşımıza gelen sayfada "Hesap Oluştur" seçeneğini seçiyoruz. Yeni açılan sayfada bizden istenen bilgileri dolduruyoruz ve sayfanın altında yer alan sözleşmenin alt tarafındaki "13 yaş veya üzeri olduğumu kabul ediyorum" iletisinin yanındaki kutucuğu işaretleyerek "Devam Et" butonuna basın.

Hesap oluşturduktan sonra oyun indirme işlemlerine başlayabiliriz. Dünya genelinde milyonlarca oyuncu tarafından terfcih edilen popüler dijital oyun mağazasında pek çok ücretsiz oyun bulunuyor. Peki, dijital oyun mağazasında ücretsiz oyunları indirebilmek için hangi adımları uygulamak gerekiyor?

Steam Ücretsiz Oyun İndirme Nasıl Yapılır?

Steam üzerinde birçok ücretsiz oyun yer almakta. Eğer hangi oyunu oynayacağınıza karar veremiyorsanız en iyi Steam ücretsiz oyunları yazımıza bir göz atabilirsiniz. Bu oyunları yüklemek için oyunun Steam sayfasını ziyaret ettiğinizde "Oyunu Oyna" tuşuna tıklayarak oyunu indirme işlemlerine başlayabilirsiniz.

Oyun

Steam İndirimleri Ne Zaman? (2024)

Oyun indirme işlemleri oyunun boyutuna ve internet bağlantınıza göre belli bir zaman alacaktır. Oyun indirme işlemi bitince indirdiğiniz oyunu Steam uygulamasının üzerinden veya oluşturulan masaüstü kısayolunu kullanarak çalıştırabilirsiniz.

Steam Oyun Demolarını İndirme Nasıl Yapılır?

Steam üzerinde merakla beklenen veya oldukça popüler olan oyunlar için oyun demoları yayınlanabiliyor. Bu oyun demolarını da yine Steam uygulaması üzerinden indirebilmekteyiz. Demo oyunları indirmek ücretsiz oyunları indirmekten biraz farklı.

Oyun demoları için oyunun Steam sayfasının hemen altında yer alan farklı bir indirme tuşunu kullanacağız:

Kırmızı ile işaretli alan içerisindeki "Demoyu İndir" seçeneğine tıkladığınızda karşısınıza yine ücretsiz oyunları indirme sürecinde karşılaştığınız iletiler çıkacak:

Karşımıza çıkan pencerede "Evet, Steam yüklü" seçeneğini seçerek devam ediyoruz. Bir sonraki ileti kutusunda "Uygulamayı Başlat" seçeneğini seçince Steam masaüstü uygulaması açılacak:

Steam uygulaması açılınca karşımıza çıkan pencerelerde "İleri" seçeneğini seçerek indirme işlemlerini devam ettirebiliriz.

Oyun

Steam Oyun İade Etme Nasıl Yapılır?

Steam Oyun Satın Alma Adımları Neler?

Oyun

Steam Oyunlarına Türkçe Yama Yüklemek Ban Sebebi mi?

Steam üzerinden beğendiğiniz oyunları satın almak için bize kredi kartının yanında farklı ödeme seçenekleri sunuluyor. Bunun yanında oyunları hediye olarak satın almamıza da izin veriliyor.

Oyunları satın alabilmek için ilk önce oyunların vitrinlerinin altında yer alan "Sepete Ekle" seçeneğini seçiyoruz. Oyunu bilgisayarımıza indirmek için bir sonraki sayfada "Kendim İçin Satın Al" seçeneğini seçiyoruz. Bir sonraki sayfada ödeme şeklinizi seçtikten sonra ödeme ve fatura bilgilerinizi doldurarak "Devam Et" seçeneğini seçiyorsunuz. Ödeme onaylama işlemleri tamamlandıktan sonra oyunu yine Steam masaüstü uygulaması üzerinden indirebilirsiniz.

nasıl yapılır

Steam'de Nasıl Oyun Hediye Edebilirsiniz?

Bu yazıda dünya genelinde milyonlarca oyuncu tarafından kullanılan popüler dijital oyun mağazasında hesap açma, ücretsiz oyun indirme, demo indirme ve oyun satın alma işlemlerinin nasıl yapılacağını açıkladık. Umuyoruz ki sizler için faydalı olmuştur. Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın. Bunun gibi içeriklere, güncel oyun ve teknoloji haberlerine anında ulaşmak için Tamindir'i takipte kalmayı unutmayın.

Benzer İçerikler

YORUMLAR