Twitter Gizlilik Ayarı Nasıl Yapılır? (Verilerinizi Paylaşmayın!)

Twitter, gizlilik politikasını güncelledi. Gizlilik ayarları nasıl yapılır, yapılmalı? sorusunu yanıtlıyoruz.

Erkan Calp -

Ülkemizde en çok kullanılan sosyal ağlardan Twitter, geçtiğimiz günlerde gizlilik politikasını güncelledi. Yeni gizlilik politikası kullanıcı verilerinin Twitter iş ortaklarıyla 30 gün süreyle paylaşılabilmesi gibi beraberinde bazı sorunları getiriyor. Bunu engellemek adına Twitter gizlilik ayarlarını nasıl yapmanız gerektiğini anlatıyoruz.

Facebook, Twitter gibi dünya genelinde milyarlarca aktif kullanıcısı olan sosyal platformların gizlilik politikaları bildiğiniz üzere sıklıkla güncelleniyor. Gizlilik politikalarında yapılan güncellemelerin içeriği, ne gibi değişikliklerin yapıldığı gerek e-posta gerekse de uygulama/site içi açılır pencerelerle biz kullanıcılara gösteriliyor. Ön bilgilendirme metninde bizlerin yararınaymış gibi görünen veya gösterilen bu güncellemelerin aslında öyle olmadığını sonrasında öğreniyoruz. Bu noktada son kullanıcı olarak yapmamız gereken şey; politika güncellemesini ilk başta kabul etmiş olsak ta sonrasında gizlilik ayarları sayfasına giderek seçenekleri gözden geçirmek, gerekirse düzeltme yapmak.

Twitter Gizlilik Politikası (18 Haziran 2017)

“Twitter'da yaptığımız geliştirmeleri yansıtması için Gizlilik Politikamızı güncelliyoruz. Güncellenen politikayı baştan sona okumanı öneririz. 18 Haziran 2017 tarihinde ve sonrasında hizmetlerimizi kullanırsan, bu düzenlemeleri kabul etmiş sayılırsın. Önemli güncellemelerden bazılarını şöyle sıralayabiliriz:

Twitter Gizlilik Ayarı Nasıl Yapılır?

Peki Twitter’a kullanıcı verilerini daha iyi takip edebilme, gerekirse iş ortaklarıyla paylaşabilme, verilerinizin 30 güne kadar ücretsiz kullanılabilmesi iznini veren yeni gizlilik politikasına geçtiyseniz yapmanız gereken ayar çok basit: Gizlilik ve Güvenlik altında Kişiselleştirme ve Veri bölümüne gidip Hepsini Devre Dışı Bırak’ı seçmek.

Benzer İçerikler

YORUMLAR