YouTube Reklamı Nasıl Verilir? Küçük İşletmenizi Büyütün

Reklam faaliyetlerinin en iyi şekilde icra edildiği platformların başında YouTube geliyor. Peki, YouTube reklam verme işlemi nasıl yapılır?

Ayşin Demirer -

Eğer bir YouTube Premium abonesi değilseniz, muhtemelen video izlerken reklamlara denk gelmişsinizdir. Her ne kadar reklamlar o an seyir keyfinizi etkilese de şirketlerin pazarlama stratejileri açısından oldukça önemlidir. Çünkü pek çoğumuz izlediği reklamlardan etkileniyor ve gördüğü ürünleri alıyoruz.

Peki bu durumdan faydalanarak YouTube'da reklam gören kişi değil de reklam vermek isteyen kişi olmak isterseniz ne yapacaksınız? Merak etmeyin, bu rehberimizde YouTube reklam verme işlemi hakkında bilgi bilmeniz gereken her şeyi sizler için anlattık..

nasıl yapılır

YouTube Oynatma Listesi Nasıl Oluşturulur?

YouTube Reklamcılığı Nedir?

Google Ads ile yapılan YouTube reklamcılığında amaç marka bilinirliğini artırmaktır. Dijital pazarlama yöntemleri arasında yer alan YouTube reklamcılığı faaliyetleri kapsamında YouTube’da takipçi ve abone sayısını artırmak için video içerikler yayınlanır. Aynı zamanda yayınlanan video içeriklerin daha çok izlenmesi de hedeflenir.

YouTube reklamcılığı, bağlantılı olduğu marka ve kişiye ait web sitenin trafiğini de artırır. İyi kurgulanan video içerikler hedef kitle harekete geçirilebilir. YouTube geniş kullanıcı kitlesine sahip olduğu için sponsorlu reklamlarla kısa sürede markaların birçok kişiye ulaşmasını sağlar.

YouTube Reklam Türleri Nelerdir?

Markaların daha çok kişiye ulaşmasını sağlayan YouTube reklam türleri şu şekilde sıralanabilir:

4. Display ADS (Görüntülü Reklamlar)

YouTube reklam türleri arasında yer alan Display ADS (Görüntülü Reklamlar), sadece masaüstü cihazlarda görüntülenebiliyor. Diğer bir ifadeyle Görüntülü Reklamlar, sadece YouTube’un web sitesinden izlenebiliyor.

5. Non Skippable Video ADS (Atlanamayan Video Reklamlar)

Non Skippable Video ADS (Atlanamayan Video Reklamlar), 5 saniye geçse dahi yine ekranda oynatılır. Bu reklamlar videoların başı, ortası veya sonunda gösteriliyor. Reklamın geçilebilmesi için bitene kadar izlenmesi gerekiyor. Bundan dolayı Atlanamayan Video Reklamlar için ödeme yapılmalıdır. Ödeme, reklamın gösterildiği her kişi üzerinden hesaplanır.

6. Bumper ADS (Bumper Reklamlar)

Bumper ADS (Bumper Reklamlar) sayesinde reklamla verilmek istenen mesaj sadece 6 saniyede verilir. Bumper Reklamlar içerisindeki mesajlar, net ve kısa şekilde belirtilir.

7. Overlay ADS (Yer Paylaşımlı Reklamlar)

Overlay ADS (Yer Paylaşımlı Reklamlar), videoların %20’sini kaplıyor. Videonun içerisinde yer alan bu reklamların amacı, kişiyi reklamı verenin web sitesine yönlendirmektir. Yer Paylaşımlı Reklamlar hem web uygulamaları hem de masaüstünde gösterilir.

YouTube Reklam Verme İşlemi

YouTube reklam verme işlemi için şu adımlar takip edilmelidir;

YouTube reklam verme işleminde yapılan ödeme sonrasında reklamlar direkt yayınlanmaya başlamaz. Editörler, reklamı detaylı şekilde inceleyip uygun olup olmadığını belirler. Reklam yayına alınmaya uygunsa YouTube kullanıcılarına sunulur. Reklam, yukarıda kopyalanan URL’den takip edilebilir.

Benzer İçerikler

YORUMLAR