Instagram Dünya Markalarının Tercihi

Instagram giderek önemli bir ticari iletişim aracı olmaya başlıyor

Can Erdil Şentürk -

Instagram sosyal medya çağının şüphesiz ki en büyük öncülerinden bir tanesi. Günümüzde akıllı telefonu olan hemen hemen herkesin telefonunda Instagram uygulaması yüklü haldedir. Ülkemizde de bu durum çok da farklı değil. Hepimiz arkadaşlarımızın gittiği yerleri, yedikleri yemekleri, evcil hayvanlarını içeren Instagram fotoğraflarına günde en az bir kez denk gelmekteyiz. Aynı şekilde biz de özel anlarımızı Instagram aracılığıyla kalıcı kılmayı seviyoruz.

Hal böyle olunca dünyanın en çok kullanılan fotoğraf paylaşım servisi olan Instagram ticari markalar için de bir çekim noktası oluyor. Sosyal medyanın ticari markalar açısından önemi göz önüne alındığında Instagram'ın dünyanın en ünlü markaları tarafından tüketicilerle özel bir iletişim kurma aracı olarak kullanılması gayet doğal.

Özellikle ürünlerinin tasarım gibi özelliklerini öne çıkarmak isteyen markalar Instagram'a yüklenebiliyor. Mercedes Benz ise bu alanda en aktif olan markalardan biri. Instagram'a yeni eklenen video servisi ise MTV gibi görsel yayın kurumlarının en önemli reklam araçlarından biri olmakta.

Bu konuyu derinlemesine araştıran bir çalışma sonucu dünyanın en büyük markalarının yüzde 71'inin Instagram kullandığı tespit edilmiş. Geçen sene bu dönemlerde Instagram kullanım istatistiklerinin bugünkine göre yarı yarıya düşük olması da bir başka ilginç nokta. Anlaşılan o ki sosyal medya giderek büyüyen bir hacim ile ticaret hayatında yer alacak.

Google+ Profil Fotoğrafları Telefon Numaralarına Bağlanacak

Benzer İçerikler

YORUMLAR