WhatsApp Sesli Arama Özelliğini Artık iOS Kullanıcıları İçin de Sunuyor

WhatsApp'ın sesli arama özelliği artık iOS kullanıcıları için de kullanılabilir.

Emircan Erdoğan -

WhatsApp sesli arama özelliği Android kullanıcıları için bir süredir kullanılabilir durumdaydı fakat iOS cephesi ne yazık ki bu konuda biraz şanssızdı. Neyse ki bekleyiş çok uzun sürmedi ve WhatsApp'ın şu an App Store üzerinde bulunan son sürümünde sesli arama özelliği sunulmaya başlandı. Bu güncellemeyle birlikte iPhone kullanıcıları artık WhatsApp üzerinden sadece mesajlaşmakla kalmayıp diledikleri kişiyle sesli konuşmalar gerçekleştirebilecekler.

Mobil dünyayı yakından takip edenler mesajlaşma uygulamaları arasında haklı bir popülerliğe sahip olan WhatsApp'ın geçtiğimiz aylarda sesli arama özelliğini Android kullanıcıları için sunduğunu hatırlayacaktır. Bu özellikle birlikte Android sahipleri internet üzerinden rehberlerindeki kişilerle ücretsiz olarak sesli aramalar gerçekleştirebiliyorlar. Geliştirici firma arayı fazla uzun tutmayıp bu güzel özelliği artık iPhone kullanıcıları için de kullanılabilir kıldı. Sesli arama özelliği hücresel veriyi kullanmaktan ziyade internet üzerinden arama yapma üzerine odaklanıyor. Sesli aramayı kullanarak dünyanın uzak bölgelerinde bulunan yakınlarımızı dahi herhangi bir kalite kaybı yaşamadan aryabiliyoruz.

Güncellemeyle birlikte gelen yenilikler arasında dikkatlerimizi çeken tek özellik sesli arama değil. 2.12.1 sürümüyle birlikte WhatsApp üzerinden fotoğraf ve video gönderme işlemleri artık çok daha kolay bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. Farklı medya uygulamalarından çıkmadan direkt olarak fotoğrafları ve videoları WhatsApp üzerinden gönderebiliyoruz. Buna ek olarak kişilerimizi uygulama üzerinde düzenleyebiliyor ve hatta

sohbetler esnasında kamera hızlı erişim tuşu yardımıyla fotoğraf ve video çekerek ilgili kişiye gönderebiliyoruz. Tek seferde çoklu video gönderme özelliği de güncellemeyle gelen yenilikler arasında. Eğer siz hala güncellemeyi yüklemediyseniz aşağıdaki bağlantımız üzerinden WhatsApp'ın son sürümünü indirebilirsiniz.

GTA 5 Yüzde 100 Save Dosyası Yayınlandı!

Benzer İçerikler

YORUMLAR