Back to Bed

x
x
x
x
x
x
x
5/5 EDİTÖR
5/5 ZİYARETÇİ
170 TOPLAM İNDİRME
118 MB DOSYA BOYUTU

Mobil oyunlarda sürrealizmi yeniden tanımlayan Back to Bed, uyurgezer bir adamın yatağına kavuşma macerasını konu alıyor.

3 boyutlu bir puzzle oyunu olan Back to Bed kelimenin tam anlamıyla rüyalar alemini oyun sahnesine döken bir çalışma. Kendine has sanatsal bir yönü olan bu dünyanın görsellerine görür görmez hayran kaldığımızı belirtmeden edemeyeceğim. Mimari paradoksların sürrealizmle buluştu bir oyun zemininde Back to Bed, sizden uyurgezer bir adamı yatağına ulaştırmanızı istiyor. Yatağın yolunu bulamayan uyurgezer Bob, huzura kavuşmak için bilinç altındaki koruyucusu Subob'dan yardım almak zorunda ve Subob, bizim oyunda oynadığımız karakter. Bahsettiğimiz sıradışı dünyada yol alan ikilinin görevlerini sağ salim yerlerine getirmeleri için haritadaki objelerden faydalanmak gerekiyor. Oyunun fiyatı biraz caydırıcı gözükse de sizi bekleyen paketin için reklam yok ve oyun içi satın alma yok.

Tahmin edilebilir bulmacalarla kafanızı aşırı zorlamayan oyun bunu yaparken sizi şaşırtmayı da başarabildiği için oyun bulunduğu çizgiyi aşıyor. Bir dönemin popüler sanat akımı olan sürrealizm ile mobil bir oyunun buluşması ancak bu kadar ilginç olabilirdi. Gerçekçilik ile hayal dünyası arasında dolaşan bu oyunda denge sizin algı gücünüz üzerinde kurulu. Harita üzerinde olan her şeye farklı bir gözle bakmayı öğrenmeniz gerekiyor. Bluetooth GamePad desteği de bulunan oyunda daha zorlu bir bulmacanın peşindeyseniz Nightmare modu sizi fazlasıyla tatmin edecektir.

Alper Çetiner

Back to Bed

x
x
x
x
x
x
x
5/5 EDİTÖR
5/5 ZİYARETÇİ
54 TOPLAM İNDİRME
138 MB DOSYA BOYUTU

Mobil oyunlarda sürrealizmi yeniden tanımlayan Back to Bed, uyurgezer bir adamın yatağına kavuşma macerasını konu alıyor.

3 boyutlu bir haritada oynanan Back to Bed, rüyalar aleminde yolculuk etmenizi isteyen bir puzzle oyunu. Oyuna ilk baktığımız an itibaiyle sürrealizmin ve mimari paradoksun oyun dinamiklerine ne kadar güzel yedirilmiş olduğunu fark ettik. Pastel renkler ve görsel tasarım da oyun içi bu estetiği tamamlar nitelikte. Back to Bed oynarken amacınız Bob isimli uyugezer bir karakteri tehlikesiz bir biçimde yatağına kavuşturmak. Bunu yapabilmek için ise kontrol ettiğiniz karakter, Bob'un koruyucu bilinç altı yardımcısı Subob. Oyunun fiyatı ilk göze çarpan engellerden biri, ancak Back to Bed oynarken herhangi bir oyun içi satın alma veya reklamın olmaması bu durumu telafi eder nitelikte. Satın aldığın oyundan tam randıman sağlamanız garanti.

Karşınıza çıkan bulmacalar aşırı zor değil. Hatta tahmin etmesi kolay rotalara çokça rastlasanız da oyundaki engelleri aşarken sizi şaşırtan yeni dinamikler başarılı bir şekilde sürrealist ruhu aktarıyor. Mobil bir oyunla kombine olmuş sürrealizm için daha güzelini biz hayal edemedik. Gerçekçilik ile hayal dünyası arasında bir yerde geçen bu oyunun yegane dengesi sizin oyundaki algı gücünüz. Harita üzerinde yerleşmiş olan her nesneye ve şekle farklı bir gözle bakmayı öğrenmelisiniz çünkü bu farklı bakış açısıyla nesnelerin nasıl kontrol edilmesi gerektiğini fark edeceksiniz. Bulmacaları kolay bulanlar için Nightmare modunun bulunduğunu da hatılatalım. Bluetooth GamePad kullanıyorsanız, bu oyunda onu da kullanmanız mümkün.

Alper Çetiner

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Delicious Bed & Breakfast

    Eksi bir konağı yenileyeceğiz.
  • Dumb Ways To Draw

    Dumb Ways To Draw: Dumb Ways To Die'ın geliştiricilerinden çizim bulmaca oyunu
  • Draw To Crash APK

    Çizim ve yaratıcılık becerisi gerektiren Draw To Crash APK, akıllı telefonlarınızda oynayabileceğiniz bir bulmaca oyunudur.
  • A Little to the Left APK

    Düzensiz alanlardaki eşyaları topladığınız A Little to the Left APK, akıllı telefonlarınızda oynayabileceğiniz bir bulmaca oyunudur. Hem seviyeleri geçin hem de kendinizi rahatlatın!
  • Press to Push

    Zevkli bir bulmaca oyunu
  • Paint It Back

    Birbirinden farklı bulmacalar çözeceğiz.
  • Until Dead - Think to Survive

    Sıra tabanlı mekanikler, taktiksel dövüşlerle farklı bir zombi oyunu
  • Puzzle to the Center of Earth

    Rengarenk bir bulmaca oyunu oynarken dünyanın merkezine inmeye çalışan bir kaşif rolünde maceralara atlamaya hazırsanız Puzzle to the Center of Earth size göre bir oyun.