Backblaze

DENEME SÜRÜMÜ
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
50 TOPLAM İNDİRME
4.8 MB DOSYA BOYUTU

Backblaze programını kullanarak bilgisayarınızda bulunan tüm dosyaları kolayca yedekleyebilir ve geri yükleyebilirsiniz.

Backblaze programı, Windows işletim sistemli bilgisayarlarınızın devamlı olarak doğru bir şekilde yedeklenebilmesi için kullanabileceğiniz programlar arasında yer alıyor ve böylece yanlış işlemler ya da zararlı yazılımlardan zarar görmeniz engelleniyor. Her ne kadar ücretsiz olmasa da, uygulama 15 günlük bir deneme sürecine imkan tanıyor ve ardından ayda sadece beş dolarlık bir ücretlendirme ile bilgisayarınızın her zaman için internet üzerinde yedeklenmesini sağlıyor.

Uygulamanın ilk kurulumun ardından bilgisayarınızı analiz edebilmek için biraz fazla vakit harcaması rahatsız edici denilebilir ancak ilk taramadan sonra bu kadar süre harcamaya gerek kalmıyor ve tüm işlemlere devam edilebiliyor. İnternet hızınıza göre bir kaç gün ila bir kaç hafta arasında değişen yedekleme süreleri ise kotalı kullanıcıların düşmanı olabilir. Zira bilgisayarınızda bulunan tüm dosyaları yedekleyen sistem, daha sonra hepsinin indirilmesini sağlıyor ancak bu dosyaların yüzlerce GB boyuta sahip olabileceğini unutmayın.

Arayüzü kolay kullanılır olan ve tüm gerekli ayarların en açık şekilde yer aldığı Backblaze, deneyimsiz kullanıcıların bile dosya yedekleme işlemlerini gerçekleştirirken sorun yaşamalarına engel olacaktır. Bunun yanında sahip olduğu güvenlik mekanizmaları ve ayarlar bölümündeki performans, zamanlama, dosya türleri, raporlar gibi tüm bölümler en ince yedekleme ayarlarının bile yapılmasına imkan tanıyor.

Eğer bilgisayarınızın devamlı olarak yedeklenmesini istiyor ve verilerin güvenli bir ortamda tutulmasını istiyorsanız kesinlikle denemeniz gereken programlardan birisi haline geliyor.

Not: Kurulum dosyası kullanıcıya özel olarak indiği için indir butonuna bastığınızda karşınıza çıkan sayfadan e-posta ve şifre bilgilerinizi girerek bir hesap açmanız gerekiyor. Kayıt olduğunuzda size özel kurulum dosyası da hazır olacaktır ve indirilecektir.

Yiğit Ekim Demir

Backblaze

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
56 TOPLAM İNDİRME
2.8 MB DOSYA BOYUTU

Android için hazırlanan Backblaze uygulaması ile online veri yedekleme servisindeki tüm dosyalarınıza mobil cihazlarınızdan ulaşabilirsiniz.

Backblaze uygulaması, Backblaze dosya yedekleme servisini kullanarak bilgisayarında bulunan dosyaları online ortamda yedeklemiş kullanıcıların bu dosyalarına Android akıllı telefon ve tabletlerini kullanarak erişebilmelerini sağlayan ücretsiz bir uygulama olarak yayınlanmış. Hem kolay kullanılır arayüzü hem de internet üzerinden tüm dosyalarınıza erişim sağlayabilmenizi sağlayan yapısı sayesinde bilgisayarınızdaki dosyalar her zaman yanınızda olacaktır.

Uygulamanın temel özelliklerini kısaca listelemek gerekirse;

  • Tüm yedeklenen dosyalara erişebilme
  • Dosya arama aracı
  • Android cihaza dosyaları indirme
  • E-posta ve sosyal ağlardan dosya paylaşımı

Uygulamanın çalışmak için 3G ya da Wi-Fi bağlantısına ihtiyaç duyduğunu unutmamanız gerekiyor. Büyük dosyaların kotanız üzerinde kötü bir etkisi olacağı da akılda tutulmalı. Backblaze'i denemelerimiz sırasında dosyalara erişim ya da indirme konusunda herhangi bir sorunla karşılaşmadığımızı da belirtmek gerek.

Eğer online veri yedekleme servislerini kullanmak istiyorsanız Backblaze bu konuda en iyi çözümlerden bir tanesini sunuyor. Bu nedenle uygulamanın bilgisayarlarda kullanılabilen yedekleme programını da indirmeyi unutmayın.

Yiğit Ekim Demir

Backblaze

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
25 TOPLAM İNDİRME
3.4 MB DOSYA BOYUTU

Backblaze uygulaması sayesinde bilgisayarınızda yedeklenen tüm dosyalara iPhone ve iPad cihazlarınızdan ücretsiz olarak ulaşabilirsiniz.

Backblaze uygulaması, iPhone ve iPad sahiplerinin Backblaze üzerinde bilgisayarlarından yedekledikleri dosyalara ulaşabilmelerini sağlayan ücretsiz bir uygulama. Backblaze, bilgisayarlarda yer alan tüm verileri kendi online sunucularında yedekleyebiliyor ve böylece daha sonra bu dosyaları kaybeden kullanıcılar alınmış olan tüm yedeklere yeniden erişebiliyorlar.

Servisin hazırladığı bu mobil uygulama sayesinde yedeklenmiş olan dosyaları direkt olarak iOS cihazlardan görüntülemek, indirmek veya başkalarıyla paylaşmak da mümkün hale geliyor. Çok kolay kullanılır ve basit arayüzüyle dosyalarınıza erişirken pek bir zorluk çekeceğinizi de sanmıyorum.

Uygulamanın temel özelliklerini listelemek gerekirse;

  • Tüm dosyaları yedekleyebilme
  • Yedekleme dosyalar arasında arama ve indirme
  • E-posta ile dosya paylaşımı
  • Dosyaları görüntüleyebilme

Backblaze hesabınızda bulunan dosyaları dilerseniz sosyal paylaşım butonlarını kullanarak ağlar üzerinden arkadaşlarınızla da paylaşabiliyorsunuz. Bilgisayarınızı her zaman yanınızda bulunduramıyorsanız tüm önemli belgelerinize Backblaze üzerinden iOS uygulaması ile ulaşabilirsiniz.

Eğer online depolama servislerinden faydalanmak ve her an her yerde dosyalarınızı yanınızda bulundurmak istiyorsanız kesinlikle denemeden geçmemeniz gereken uygulamalardan birisi olduğunu söyleyebilirim.

Backblaze Windows sürümünü de bilgisayarınızda kullanmayı unutmayın:

Yiğit Ekim Demir

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • IDrive

    IDrive Classic, kritik verileriniz ve dosyalarınız için otomatik koruma sağlayan çevrimiçi bir yedekleme yazılımıdır.
  • Comodo Cloud

    5 GB ücretsiz yedekleme alanı sunan Comodo Cloud ile verileri kaybetme sıkıntısı yaşamadan istediğiniz yerden ulaşabilirsiniz.
  • UltFone iOS Data Manager

    UltFone iOS Data Manager, iTunes olmadan iPhone bilgisayara yedekleme/geri yükleme, iPhone bilgisayara fotoğraf atma vb. işlemleri kolayca yapabilirsiniz.
  • MobiKin Doctor for iOS

    MobiKin Doctor for iOS ile iPhone, iPad ve iPod cihazlarınızdaki silinmiş dosyalarınızı kurtarabilir veya yedekleme yapabilirsiniz.
  • Nero BackItUp

    Nero BackItUp programı sayesinde her türlü verinizi güvenli bir şekilde yedekleyebilirsiniz.
  • SyncBack

    Kaybetmek istemediğiniz önemli dosyalarınızı yedeklerken veya sürücü, disk senkronizasyonu yaparken size yardımcı olacak ücretsiz bir program arıyorsanız SyncBack ile dosya eşitleme, dosya yedekleme ve dosya kurtarma (geri getirme) işlemle
  • Intel Easy Migration

    Intel Easy Migration ile bilgisayarınızdaki dosyaları ve bağlantıları kolayca chromebookunuza taşıyabilirsiniz
  • SugarSync

    SugarSync, verilerinizi çevrim içi ortama yedeklerken kullandığınız diğer bilgisayarlar ve mobil cihazlar arasında senkronizasyon yapıyor.