Bilgi Sözlük

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
626 TOPLAM İNDİRME

Bilgi Sözlük uygulaması ile Android cihazlarınızda kolayca İngilizce ve Türkçe kelimelerin anlamlarını öğrenebilirsiniz.

Bilgi Sözlük uygulaması, Android akıllı telefon ve tabletlerinizde kullanabileceğiniz ücretsiz sözlük uygulamaları arasında yer alıyor ve sorunsuzca hem Türkçe kelimelerin anlamlarını öğrenmenize yardımcı oluyor hem de İngilizce-Türkçe dilleri arasında tercümeler gerçekleştirebiliyor.

Uygulamanın arayüzü herkesin kolayca alışabileceği bir şekilde hazırlanmış ve böylece kelimelerin anlamlarını öğrenirken herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınıza inanıyorum. Uygulama İngilizce sözlük görevi görmenin yanında TDK'nın resmi sözlüklerinden de faydalandığı için dilerseniz bilmediğiniz Türkçe kelimeler hakkında da pek çok fikir edinebilirsiniz.

Bilgi Sözlük'ün Türkçe sözlük kısmında kelime sözlüklerinin yanında eş anlamlı kelimeler, teknik sözlükler, atasözleri sözlüğü gibi onlarca farklı sözlüğe de erişebilir, bu sayede hiç zorlanmadan pek çok meslek alanına dair kelimelere erişebilirsiniz.

Uygulama pek çok diğer sözlük uygulamasının aksine internet bağlantısı gerektirerek çalışıyor ancak bu durum uygulama boyutunun hatırı sayılır derecede küçültülebilmesini sağlıyor. Dolayısıyla Wi-Fi ve 3G bağlantınızın olduğundan emin olmanız gerekiyor. Bu sayede en güncel sözlük bilgilerine erişim de mümkün hale geliyor.

Çalışması sırasında herhangi bir sorunla karşılaşmadığımız Bilgi Sözlük uygulaması cihazınızda oldukça minimal bir alan kaplayacaktır ve performans konusunda bir eksikliği de yok. Sözlük ihtiyaçlarınız için kullanmaktan çekinmeyin.

Yiğit Ekim Demir

Bilgi Sözlük

ÜCRETSİZ
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
171 TOPLAM İNDİRME
3.9 MB DOSYA BOYUTU

iPhone ve iPad cihazlarınızda kullanabileceğiniz Bilgi Sözlük uygulaması ile tüm İngilizce ve Türkçe kelimelerin anlamlarını öğrenebilirsiniz.

Bilgi Sözlük uygulaması, iPhone ve iPad cihazlarınızda kullanabileceğiniz ücretsiz sözlük uygulamaları arasında yer alıyor ve benzeri uygulamalarla karşılaştırıldığında pek çoğundan daha iyi bir tasarıma sahip olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.

Uygulama hem İngilizce ile Türkçe arasında çift yönlü çeviriler yapabiliyor, hem de Türkçe kelimelerin anlamlarını da sunarak pek çok kelimenin anlamını daha doğru bir şekilde öğrenebilmenize imkan tanıyor. Sözlüklerin hepsi TDK'nın kendi sistemini kullandığı için resmi olarak kabul edilen kelime karşılıklarını görebiliyorsunuz.

Sadece kelime sözlükleri değil, aynı zamanda anlamlı kelimelerden tutun da bilişim kelimelerine kadar pek çok farklı sözlüğü de içeren Bilgi Sözlük, böylece farklı sektörlerde çalışanların ihtiyaçlarına yönelik içerikler de sunabiliyor.

Ancak maalesef internet bağlantısı olmadan çalışmayan uygulama, kelimelerin karşılıklarını getirebilmek için Wi-Fi ya da 3G internet bağlantısına ihtiyaç duyuyor. Fakat bu durum uygulamanın boyutlarını oldukça ciddi düzeylerde azaltmayı başarmış.

Hem İngilizce bir sözlük olarak hem de Türkçe'nin geniş sözcük dağarcığını tam anlamıyla öğrenebilmek için kullanabileceğiniz Bilgi Sözlük uygulamasının çalışması sırasında da herhangi bir sorunla karşılaşmadığımızı belirtmek gerek.

Öğrenciler, öğretmenler, çalışanlar ve neredeyse herkes için işe yarar olduğunu düşündüğüm bu ücretsiz uygulamaya göz atmadan geçmeyin.

Yiğit Ekim Demir

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Türkçe-İngilizce Sözlük

    Türkçe-İngilizce Sözlük çevrimdışı olarak kullanabileceğiniz bir İngilizce sözlük uygulamasıdır
  • Hızlı Sözlük

    Hızlı Sözlük, sesle komut alan bir İngilizce - Türkçe ve Türkçe İngilizce sözlük uygulamasıdır.
  • Türkçe-Almanca Sözlük

    Türkçe-Almanca Sözlük çevrimdışı olarak kullanabileceğiniz bir Almanca sözlük uygulamasıdır
  • Türkçe-Fransızca Sözlük

    Türkçe-Fransızca Sözlük çevrimdışı olarak kullanabileceğiniz bir Fransızca sözlük uygulaması
  • Türkçe-İtalyanca Sözlük

    Türkçe-İtalyanca Sözlük mobil cihazlarınızda kullanabileceğiniz bir İtalyanca sözlük uygulamasıdır
  • İngilizce Türkçe Sözlük

    İngilizce Türkçe Sözlük, adından anlaşılacağı gibi Android cihazlarınız üzerinde kullanabileceğiniz İngilizce Türkçe sözlük uygulamasıdır.
  • Eşit Sözlük

    Eşit Sözlük, dilde eşitliği sağlamak için Arçelik tarafından Android işletim sistemi için geliştirilen bir sözlük uygulamasıdır.
  • TDK Türkçe Sözlük

    TDK Türkçe Sözlük İndir (Android): Türk Dil Kurumu güncel Türkçe sözlük uygulaması.