Board Defenders

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
133 TOPLAM İNDİRME
117 MB DOSYA BOYUTU

Board Defenders, satranç kuralları üzerine kurulu savunma oyunu ve Türkçe.

Board Defenders, satranç kurallarına bağlı oynanan savunma oyunu olarak karşımıza çıkıyor. Hem mobil hem de masaüstü tarafta ücretsiz olarak indirip tek başımıza veyahut dünya genelinde oyuncularla bir araya gelerek oynayabildiğimiz strateji oyununda kendimizi fantastik bir dünyada buluyoruz. Bize verilen görev ise dünyamızı istila etmeye çalışan robotları durdurmak.

Board Defenders Türkçe adıyla Oyun Tahtası Savunucuları temelinde satranç oyunu ancak farklı tema üzerine kurulu olduğundan klasik satrançtan çok daha zevkli diyebilirim. Satranç kuralları aynen geçerli ve gösterişli satranç tahtası ve taşları yerine sevimli karakterlerin yerine geçiyoruz. Bölüm bölüm ilerlediğimiz oyunda ilk başladığımız karakter veziri temsili eden bir kız ve amacımız piyonları temsil eden robotları tahtadan uzaklaştırmak. Vezir her noktaya hareket edebildiğinden ilk bölüm son derece basit. Biraz ilerledikçe başka karakterlerle oynamaya başlıyoruz ve karşıladığımız robotların sayısı artıyor.

Oyunu satranç bilmezseniz de oynayabiliyorsunuz. Hangi karakterle hangi noktalara ilerleyebileceğiniz, rakiplerinize karşı kendinizi nasıl savunacağınız, rakiplerinizin nasıl ilerlediği gibi tüm bilgiler veriliyor. Türkçe dil desteği olduğundan eğitim bölümünü tamamlamak kolay. Tabii ki temeli öğrendikten sonra strateji kısmı size kalıyor.

Erkan Calp

Board Defenders

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
26 TOPLAM İNDİRME
42 MB DOSYA BOYUTU

Board Defenders, satrancı eğlenceli yoldan öğreten Android oyunları arasında ve hem ücretsiz hem de Türkçe.

Board Defenders Türkçe adıyla Oyun Tahtası Savunucuları, satranç kurallarının geçerli olduğu bir savunma oyunu ancak öğretici de içerdiğinden billmeyenlerin satrancı eğlenceli yoldan öğrenmek için indirip oynayacakları bir oyun diyebilirim.

Android platformunda ücretsiz karşımıza çıkan oyunda Playville adında fantastik bir dünyada kendimizi buluyoruz. Etrafımızı robotlar çevirmiş ve görevimiz robotların dünyamızı ele geçirmenize mani olmak. Robotlarla mücadelemizi satranç tahtası üzerinde veriyoruz ki oyunun ismi buradan geliyor. Oyuna ilk başladığımızda her yere hareket edebilen vezirin yerine geçiyoruz. Bu arada kontrol ettiklerimiz taş değil; şirin karakterler. Karşımızda duran robotlar ise piyonları temsil ediyor. Zaten oyun esnasında hangi karakterle nasıl oynayacağınız gösteriliyor.

Bölüm bölüm ilerlediğimiz strateji oyununda ilerledikçe daha fazla piyon bizleri karşılıyor ve farklı karakterleri kontrol etmeye başlıyoruz. Mücadelemizi yapay zekaya karşı verebildiğimiz gibi karşımıza dünya genelinden bir oyuncuyu da alabiliyoruz.

Erkan Calp

Board Defenders

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
5 TOPLAM İNDİRME
49 MB DOSYA BOYUTU

Board Defenders, satrancı eğlenceli yoldan öğreten ücretsiz ve Türkçe bir oyun.

Board Defenders, satranç taşlarıyla aranız iyi değil ancak öğrenmek istiyorsanız biraz da eğlenceli yoldan bunu yapmak istiyorsanız deneyebileceğiniz bir yapım. Satrancın kurallarının geçerli olduğu oyunda Playville adında fantastik bir dünyada kendinizi buluyorsunuz ve amacınız etrafınızı saran robotları engellemek.

Oyunda piyonları temsil eden robotlarla mücadelemizi satranç tahtası üzerinde veriyoruz. İlk başladığımızda ip atlayarak ilerleyen bir kızın yerine geçiyoruz. İlk bölüm olduğundan robotları hızlı bititmek adına satrançta en rahat hareket edebilen taşın; vezirin yerini alıyoruz. Robotları kendi tarafımıza asla geçirmemeye çalışıyoruz. İlerleyen bölümlerde tabii ki farklı karakterlerle oynayabiliyoruz ancak ne kadar fazla karakteri kontrol edersek o kadar fazla robotla başa çıkmamız gerekiyor ve bir noktadan sonra rastgele hareket ettirdiğimiz karakterlerle ilerletmede önce birkaç hamle sonrasını düşünmeye başlıyoruz.

Erkan Calp

Board Defenders

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
10 TOPLAM İNDİRME
41 MB DOSYA BOYUTU

Board Defenders, satranç kurallarının hakim olduğu eğlenceli savunma oyunu.

Board Defenders, satranç kurallarının geçerli olduğu eğlence dozu yüksek savunma oyunu ve Windows Phone platformunda da resmi olarak karşımıza çıkıyor. Fantastik bir dünyada oyun tahtamızı istila etmeye çalışan minik robotlara karşı mücadele verdiğimiz oyunda bölüm bölüm ilerliyoruz ve dilersek tek başımıza dilersek te meydan okuma modunda farklı karakterlerle dünya genelinde oyunculara karşı oynayabiliyoruz.

Board Defenders (Oyun Tahtası Savunucuları) temelinde satranç oyunu ancak taşlar yerine karakterler yer aldığından ve bu karakterlerin dünyasında geçtiğinden eğlenceli bir hal almış. Satranç biliyorsanız çok zevk alacağınızı söyleyemem ancak öğrenmek istiyorsanız satranç taşlarına ısınamadıysanız indirip oynamanız gerektiğini düşünüyorum.

Oyuna ilk başladığımızda tahtanın her yerine ulaşabilen veziri tamsili eden karakterin yerine geçiyoruz ve çok az sayıda robotu (piyonları temsil ediyorlar) karşılıyoruz. Robotları tahtadan sildikçe puan kazanıyoruz. Kendi tarafımıza geçirdiğimizde de oyun sonlanıyor. Tüm robotları bitirdiğimiz sonraki bölüme geçiyoruz ancak ilerledikçe etframızı çevreleyen robotların sayısı artıyor.

Erkan Calp

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Dungeon Defenders 2

    Dungeon Defenders 2 online olarak oynayabileceğiniz bir aksiyon - kule savunma oyunudur
  • Defenders of Tetsoidea II

    Defenders of Tetsoidea II ücretsiz olarak oynayabileceğiniz bir rol yapma oyunu
  • Creative Encore Dxr2 WDM Dxr2 Decoder Board Encore Dxr2 WDM

    PC-DVD Encore Dxr2 WDM Dxr2 Decoder Board
  • Aliens: Dark Descent

    Alien filmlerini sever misiniz? Peki strateji oyunlarını? Aliens: Dark Descent ile uzayda geçen bir taktiksel strateji oyununa merhaba deyin. 
  • Dota Underlords

    Dota Underlords (İndir): Valve'dan PC oyuncularına ücretsiz online strateji oyunu
  • Company of Heroes

    Gelmiş geçmiş en iyi strateji oyunu Company of Heroes.Meraklılarının beklediğine değmiş
  • Solium Infernum

    Solium Infernum ile cehennemin yeni hükümdarı kim olacak karar verin. Strateji, komplo, politika ve diploması dolu bu fantastik oyunu kaçırmayın.
  • Gears Tactics

    Gears Tactics PC İndir: Beğenilen oyun serisi Gears of War oyununun hızlı ve sıra tabanlı strateji oyunu