Can You Escape

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
1,247 TOPLAM İNDİRME
62 MB DOSYA BOYUTU

Can You Escape, gizli objelerle süslenmiş kilitli odalardan kaçmaya çalıştığınız ücretsiz ve ufak boyutlu bir Windows 8 oyunu.

Can You Escape, gizli objeleri bularak ilerlemeye dayanan oyunlar hoşunuza gidiyorsa asla es geçmemeniz gerektiğini düşündüğüm bir yapım. Windows 8 tabanlı tablet ve bilgisayarlarda oynanabilen bulmaca oyununda yazarların, şarkıcıların, avcıların, sporcuların kaldıkları odalara giriş yapıyor, üzerimize kilitlenen odalardan kaçmaya çalışıyoruz.

Orta kalitede görseller sunan kaçış oyununda odaların farklı yerlerine zekice yerleştirilmiş gizli veyahut alenen fark edilebilen nesneleri bularak anahtarı ulaşmaya çalışıyor ve kilit kapıyı açarak sonraki odaya geçiş yapıyoruz. Dikkatlice bakarak zar zor bulduğumuz objelerden bazılarını doğrudan kullanabildiğimiz gibi bazılarını birleştirerek tek bir obje yapıp kullanmamız gerekiyor.

Sırlarla dolu 15 odada kafa patlatarak ipuçlarını bulmaya çalıştığımız oyunda anahtara ulaşmamızı sağlayan objeleri kullanmak için objeye tıklayıp öncelikle alet çantamıza almamız, sonrasında gerektiğinde kullanmamız gerekiyor. Pür dikkat ve düşünerek ilerlemek bu oyunda çok mühim.

Gündüz gözüyle ve karanlık ortamda gizli obje bulmak için saatlerimizi verdiğimiz oyunda asla içerisinden çıkamadığımızı düşündüğüm odalarda büyük yardımcı olan ipuçları da bulunuyor. Sınırlı sayıda ipuçları doğrudan anahtarı bulmamızı sağlamasa da bizi anahtara götürecek nesneleri kolaylıkla bulmamızı sağlıyor.

Bulmaca çözme yeteneğinizi kullanabileceğiniz gizli objeleri bulup kaçmaya yönelik harika bir Windows 8.1 oyunu olarak öne çıkan Can You Escape, zaman geçirmek için harika bir seçim olacaktır.

Erkan Calp

Can You Escape

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
265 TOPLAM İNDİRME
40 MB DOSYA BOYUTU

Can You Escape, Android telefon ve tabletinizde tamamen ücretsiz olarak oynayabileceğiniz klasik odadan kaçma oyunu.

Can You Escape, adından da anlayacağınız üzere bir kaçış oyunu ve Android platformunda ücretsiz olarak karşımıza çıkıyor. Korku, korsan, şehir, ada gibi farklı temalar üzerine kurulu kaçış oyunlarına imzasını atan MobiGrow tarafından geliştirilen oyunda her biri kaçmamamız için dizayn edilmiş 10 odada bulunuyoruz.

Android telefon ve tabletinizde zaman geçirmek için oynadığınız oyunlar arasında mini bulmacalar içeren kaçış oyunları da varsa Can You Escape oyununu indirip bir göz atmanızı tavsiye ederim. Kaliteli grafikler sunan ve cihazda fazla yer kaplamayan kaçış oyunu ücretsiz olarak oynayabildiğimiz 10 odada (oyun sayısının sonraki güncellemelerle artacakmış.) geçiyor. Oynanış olarak klasik, odaya saklanan nesneleri teker teker bulmaya çalışıyoruz. Anahtar, kart, bıçak gibi doğrudan kullanabildiğimiz nesnelerin yanında ayrı ayrı bulup birleştirerek oluşturduğumuz nesneler de bulunuyor. Nesneleri birleştirmek kadar nereye ait olduğunu bulmak ta oldukça zor.

Zemin katta başladığımız oyunda amacımız 10. kata ulaşmak. İlk defa kaçış oyunu oynuyorsanız oldukça yeterli bir süre sunuyor. Lakin kaçış oyunlarını seven biriyseniz kesinlikle yetmeyecektir. Tüm bölümlerin ücretsiz olması ve bir sonraki odaya geçiş yaptığımızda otomatik açılması da benzer oyunlarda görmediğim güzel bir özellik. Oyunun zorluk düzeyi ise ne çok zor ne de çok basit. Biraz uğraştıktan sonra gizli nesneleri ve kullanım alanlarını bulabiliyorsunuz.

Can You Escape Özellikleri:

  • Mini bulmacalar
  • Harika grafikler (Görseller gerçekten çok başarılı.)
  • Farklı temalı odalar (10 odada da objeler farklı noktalara konumlandırılmış.)
  • Ücretsiz (Tüm odalar ücretsiz ve ilerledikçe açılıyor.)
  • Güncellemeler (Güncellemeyle yeni odalar ekleniyor.)
Erkan Calp

Can You Escape

ÜCRETSİZ
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
139 TOPLAM İNDİRME

Can You Escape isimli bu oyundaki amacınız içinde bulunduğunuz odadaki bulmacaları çözerek dışarı çıkmak.

Odadan kaçma türündeki oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyun tam size göre. Tekdüze ilerlemeyen oyun yapısıyla dikkat çeken Can You Escape'de birçok farklı türden bulmaca sizi bekliyor.

Oyunda yer alan odalardan kaçmak için farklı bölgelere yerleştirilmiş gizli objeleri bulmalı ve karşınıza çıkan bulmacaları çözmelisiniz. Dikkat çekici grafiklere ve oda tasarımlarına sahip olan oyunda 8 oda ve 2 bonus oda bulunmakta. Ücretsiz olarak sahip olabileceğiniz bu uygulmaya sık sık yeni odalar da eklenmekte. 

Emircan Erdoğan

Can You Escape

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
22 TOPLAM İNDİRME
65 MB DOSYA BOYUTU

Can You Escape, 15 farklı kilitli odadan kaçmanız gereken ücretsiz ve ufak boyutlu bir Windows Phone oyunu.

Can You Escape, kilitli odalardan tek tek kaçmaya çalıştığımız bir Windows Phone oyunu. Ücretsiz ve de ufak boyutlu olan kaçış oyununda vakti zamanında çok önemli kişilerin kaldığı odalara giriş yapıyoruz. Tek amacımız sağ salim kilitlendiğimiz odalardan kaçmak.

Sadece Windows platformunda karşımıza çıkan Can You Escape oyunu benzerlerinden farklılık göstermiyor. Yine ne olduğunu anlamadan kendimizi kilitli bir odada buluyor ve etrafa bakınarak objeleri bulmaya çalışıyoruz. Objelerle kombinasyon yaparak anahtara ulaşıyor ve kilitli odadan kaçıyoruz.

Oyunda şarkıcı, yazar, avcı, sporcu gibi farklı kişilerin kaldıkları odaları ziyaret ediyoruz. Odanın farklı noktalarına zekice yerleştirilmiş objeleri bulmak birinci amacımız. Objeleri bulduktan sonra kullanarak başka objelere ulaşıyoruz. Anahtara ulaşmamıza vesile olan kilitli mekanizmaları da objeleri zekice kullanarak açıyoruz. Sonunda da bulunduğumuz odanın kapısına ait anahtara ulaşıyoruz. Oyunda bu şekilde ilerliyor ve her defasında farklı bir odada oynuyoruz. Mekanlar farklı olduğundan bulmanız gereken objeler ve mekanizmalar da farklılık gösteriyor. Bu da oyunun sıkıcı olmasını engelliyor.

Kaçış oyunları oynamaktan keyif alıyorsanız Can You Escape deneyebileceğiniz bir oyun. Oyunu bitirir ve farklı tema üzerine kurulu bir kaçış oyunu ararsanız Pirate Escape’i oynamanızı tavsiye ederim.

Erkan Calp

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Can You Escape 2

    Can You Escape 2 oyununda kilitli odalardan kaçmak için gizli objeleri bulmanız, mini bulmacaları çözmeniz gerekiyor.
  • Can You RUN it

    Can You RUN it internet tarayıcınız üzerinde kullanabileceğiniz bir bilgi servisidir
  • ServiceIT: You can do IT

    ServiceIT: You can do IT, kendi bilgisayar servisinizi açabileceğiniz bir simülasyon oyunudur.
  • Escape City

    Escape City, şehri saran suç çetelerini bir bir hapishaneye tıktığınız polisiye oyun.
  • Pirate Escape

    Pirate Escape, ıssız bir adadan kaçmaya çalışan korsana yardım ettiğiniz sürükleyici bir Windows 8.1 oyunu.
  • Baba is You

    Baba is You, Steam üzerinden indirip oynayabileceğiniz, bulmaca çözmeye yönelik hazırlanmış bağımsız bir oyundur.
  • You Must Build A Boat

    You Must Build A Boat retro tarza sahip bir bulmaca oyunudur
  • Escape the Backrooms

    Escape the Backrooms ile popüler creepypasta efsanesi gerçek oluyor. Hemen Escape the Backrooms indirin ve bu korku dolu oyunu keşfedin.