Companion

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
15 TOPLAM İNDİRME

Companion uygulamasını kullanarak sokaktaki can güvenliğinizi Android cihazlarınızla kolayca sağlayabiliyorsunuz.

Companion uygulaması, son dönemlerde karşımıza çıkan oldukça ilginç güvenlik uygulamaları arasında yer alıyor. Günlük hayatta dolaştığınız yerlerdeki güvenliğe dair şüpheleriniz varsa Android cihazlarınızdan kullanabileceğiniz Companion uygulaması sayesinde her zaman güvenli hissedebiliyor, başınıza bir şey gelmesi halinde tanıdıklarınızı ve güvenlik görevlilerini haberdar edebiliyorsunuz. Her ne kadar uygulamanın bazı işlevleri için yurtdışında olmak gerekse de temel işlevleri Türkiye'den kullanmak da mümkün oluyor.

Uygulamayı kullanırken ilk olarak başlangıç noktanızı ve bitiş noktanızı harita üzerinden seçiyorsunuz. Bu seçtiğiniz rotayı takip etmesini istediğiniz tanıdıklarınızı da uygulama içerisinden ekledikten sonra onlara sizin an ve an konumunuzu takip edebilecekleri bir link gönderiliyor. Bu esnada tabii ki GPS bağlantısının da aktif olması gerekiyor.

Herhangi bir şekilde koşmaya başlarsanız, zamanında yerinize varamazsanız, telefonunuzun kulaklığı çıkarılırsa veya uygulamada yer alan tehlike butonuna basarsanız bu bilgilerin hepsi direkt olarak sizi takip edenlere iletiliyor ve tehlikede olduğunuza dair bilgi edinmeleri sağlanıyor. Bazı ülkelerde panik butonu sayesinde çevredeki polis karakollarına otomatik bilgi ulaştırılması da mümkün hale geliyor fakat ülkemizde maalesef bu özellik henüz geçerli durumda değil.

Ayrıca tanıdıklarınızın sizin durumunuzu sormak için kullanabilecekleri bir sorgu butonu da mevcut. Bu butonla gelen bildirime 15 saniye boyunca cevap vermezseniz bu konuda tüm ekli kişiler bilgilendiriliyorlar ve acil bir durum olup olmadığı anlaşılabiliyor. Acil durum telefonlarını aramak için kullanabileceğiniz bağlantılar da yine Companion içerisinde yer alıyor.

Eğer sokaktaki güvenliğinizden emin olamıyorsanız kesinlikle denemeden geçmemeniz gerektiğini düşünüyorum.

Yiğit Ekim Demir

Companion

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
15 TOPLAM İNDİRME

Companion uygulamasını kullanarak iPhone ve iPad cihazlarınız sayesinde can güvenliğinizi koruyabilirsiniz.

Companion uygulaması, sık sık dışarıda yol katetmek zorunda olan ancak can güvenliğinden şüphe duyan iPhone ve iPad kullanıcılarının hem kendilerini güven altına almak hem de dostlarını bilgilendirmek için kullanabilecekleri ücretsiz uygulamalar arasında yer alıyor. Oldukça kolay kullanımı ve iyi çalışan işlevlerine rağmen bazı yeteneklerinin ülkemizde kullanılamaz durumda olması nedeniyle biraz puanını kırdık diyebilirim.

Uygulamayı kullanmaya başladığınızda, ilk olarak kendinize bir güzergah seçiyorsunuz ve daha sonra bu güzergahı sizi takip etmesini istediğiniz tanıdıklarınıza gönderiyorsunuz. Böylelikle sağladığınız linki kullanarak belirlediğiniz kişiler an be an nerede olduğunuzu görebiliyor, dilerlerse durum belirtimi yapmanız için talepte bulunabiliyorlar.

Tabii ki bu esnada uygulamayı kullanma şansınız olmazsa otomatik olarak çalışan uyarı mekanizmalarının devreye girmesi oldukça can kurtarıcı oluyor. Birden koşmaya başlamanız, hedef yerine vaktinde ulaşmamanız veya telefonunuzdan kulaklığınızın çıkması gibi durumlar acil durum kabul edilerek tanıdıklarınıza aktarılıyor. Eğer yurtdışında yaşıyorsanız otomatik olarak güvenlik birimlerine haber verme gibi opsiyonlarınız da ortaya çıkıyor.

Bu işlevlerden faydalanabilmek için devamlı olarak GPS bağlantınızı kullanan Companion, uzun vadeli yolculuklarda biraz batarya düşmanı olabilir. Bu nedenle çok uzun yolculuklarınızda kullanmanızı pek önermiyorum. Eğer dışarıda dolaşırken can güvenliğinizi tehlike altında hissediyor ve insanların sizi kolayca bulmasını istiyorsanız denemeden geçmemeniz gerektiğini söyleyebilirim.

Yiğit Ekim Demir

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • EA SPORTS FIFA 23 Companion

    En iyi kulüp yönetim oyunlarından biri olan EA Sports FIFA 23 Companion, çok daha fazlası ile karşınıza gelmektedir.
  • NBA LIVE Companion

    NBA LIVE Companion resmi NBA Live 16 yardımcı uygulamasıdır
  • FIFA 17 Companion

    FIFA 17 Companion mobil cihazlarınızda kullanabileceğiniz FIFA 17 yardımcı uygulamasıdır
  • Watch_Dogs Companion: ctOS

    Watch_Dogs Companion: ctOS ücretsiz bir hackleme oyunudur
  • WoW Legion Companion

    WoW Legion Companion mobil cihazlarınızda kullanabileceğiniz bir WoW asistanıdır
  • Assassin’s Creed IV Companion

    Assassin’s Creed IV Companion ile oyununuzu her yerden yönetebilirsiniz.
  • Battlefield Companion

    Battlefield Companion mobil cihazlarınızda kullanabileceğiniz resmi Battlefield yardımcı uygulamasıdır
  • FIFA 15 Companion

    FIFA 15 Companion ile rüya takımınızı telefon ve tabletinizden yönetebilir, gelişmeleri takip edebilirsiniz.