Crossy Bird

ÜCRETSİZ
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
13 TOPLAM İNDİRME

Crossy Bird, zor ancak zevkli beceri oyunları arasında ve hem iPhone hem de iPad'de oynanabiliyor.

Crossy Bird, retro grafikli beceri oyunları oynamaktan keyif alıyorsanız kesinlikle iPhone ve iPad’inize indirmeniz gereken bir mobil oyun. Kolay bir oynanış sunmasına rağmen ilerlemesi, puan kazanması oldukça güç mobil oyunları seviyorsanız ücretsiz kategorisinde yer alan bu oyunu kesinlikle denemelisiniz.

Retro grafikleri ile öne çıkan ve kısa sürede bağımlılık yaratan iOS oyunları arasında yer alan Crossy Bird, aslında çok basit bir oynanışa sahip. Tek yapmanız gereken karakterleri akan trafiği de hesaba katarak karşıdan karşıya geçirmek. Üstelik karakteri yönlendirmek için ekrana dokunmanız, sürüklemeniz yeterli oluyor diğer bir deyişle kontroller de amacınız kadar basit. Ancak oyuna başladığınızda ve biraz ilerlediğinizde aslında zor ve sabır gerektiren bir oyunla baş başa olduğunuzu anlıyorsunuz. Karşıdan karşıya geçerken yolunuza onlarca engel çıkıyor. Trafiğin yoğun bir şekilde akmasının yanında cambazlık yapmanız gereken sulak yerler, tren rayı, hatta sizi tek hamlede yakalayan akbaba gibi çok sayıda engelle karşılaşıyor ve bu engeller yetmezmiş gibi yer yer karşınıza çıkan nesneleri de toplamanız gerekiyor. Fazla sık konulmamış nesneler hem puan kazandırıyor, hem de yeni öğelerin kilidini açmanıza yardımcı oluyor.

Crossy Road oyunundan esinlenerek hazırlanmış (kopyası da diyebilirsiniz.) bu beceri oyununun beğendiğim tek yanı zor ama zevkli oynanış sunması değil. Hem iPhone hem de iPad’de rahatlıkla oynanabilmesi, ücretsiz olması ve de -en önemlisi- oyun esnasında aniden çıkan reklamlar içermemesi de Crossy Bird oyununu benzer oyunlar arasında bir adım öne çıkıyor.

Bir mobil oyunda grafiklere önem veren biri değilseniz, dikkat ve sabır gerektiren beceri oyunlarını seviyorsanız Crossy Bird’ü mevcut oyunlarınız arasına almamanız için hiçbir neden yok.

Erkan Calp

Crossy Bird

ÜCRETSİZ
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
15 TOPLAM İNDİRME
34 MB DOSYA BOYUTU

Crossy Bird, Windows Phone cihazınızda ücretsiz oynayabileceğiniz retro grafiklere sahip bir beceri oyunu.

Crossy Bird, retro tarzı grafikler sunan mobil oyunlar arasında bulunuyor. Windows Phone telefonunuzda beceri oyunlarını oynamaktan keyif alıyorsanız kesinlikle denemeniz gereken bir yapım olduğunu düşünüyorum. Kolay oynanışa sahip olmasına rağmen kısa sürede bağımlılık yaratan Windows Phone oyununda amacımız karakterlerin sağ salim karşıdan karşıya geçmesine yardımcı olmak.

Retro grafiklere sahip sinir bozan oyunlar son dönemin en çok oynanan mobil oyunları arasında. Flappy Bird ile başlayan çılgınlık hala devam ediyor ve bu tarz oyunların sayısı hızla artıyor. Crossy Road da bu tarzı sevenler için yapılmış oyunlar arasında. iOS ve Android platformunda milyonlara ulaşan yapım Windows Phone platformunda karşımıza çıkmıyor ancak başarılı bir kopyası mevcut. Crossy Bird adıyla ücretsiz indirilmeye sunulan oyun hem görsel hem de oynanış açısından farklılık göstermiyor. Yine çeşitli hayvanları kontrol ediyor ve vızır vızır araçların gezdiği dar bir yolda karşıdan karşıya geçme mücadelesi veriyoruz. Tabii ki oyunu zorlaştıran tek etmen bu değil. Karşıdan karşıya geçmeye çalışırken meyveleri de toplamamız gerekiyor. Meyveler bize puan kazandırıyor ve diğer karakterlerle oynamamız için son derece önemli.

Odaklanma ve sabır gerektiren bu oyunu tek başımıza oynayabileceğimiz gibi arkadaşımızla da aynı cihaz üzerinden oynama şansına sahibiz. Ancak bu oynanışın ayrı ayrı olmaması puanı ortak elde etmemiz kötü olmuş.

Windows Phone platformunda Crossy Bird adıyla karşımıza çıkan oyun zor bir oynanış sunmasına rağmen kontrolleri oldukça basit. Karakteri yönlendirmek için tek yapmanız gereken parmağınızı o yöne doğru sürüklemek veya ekranın herhangi bir noktasına dokunmak.

Crossy Birds, Windows Phone cihazınızda hiçbir ücret ödemeden keyifle oynayabileceğiniz eğlenceli bir beceri oyunu.

Erkan Calp

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Crossy Road

    Crossy Road gözümüze keyifli ve bir o kadar da mitevazi bir beceri oyunu olarak çıkıyor.
  • Disney Crossy Road

    Disney Crossy Road monil cihazlarınızda oynayabileceğiniz bir beceri oyunudur
  • Crossy Crash

    Beğenerek oynayabileceğiniz bir beceri oyunu
  • Bomb Hunters

    Bomb Hunters, Crossy Road'u daha heyecanlı hale getiren bir bomba imha etme oyunudur
  • Dashy Ducks

    Dashy Ducks, Crossy Road'a benzerliğiyle dikkat çeken ördek oyunu.
  • Wild City Rush

    Wild City Rush, Crossy Road'a benzeyen eski stil görsellere sahip arcade oyun.
  • Bird Climb

    Bird Climb, iPhone ve iPad cihazlarınızda oynayabileceğiniz bir beceri oyunudur.
  • Run Bird Run

    Run Bird Run, iOS cihazlarımıza tamamen ücretsiz olarak indirebileceğimiz eğlenceli bir beceri oyunu.