Darklings

x
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
17 TOPLAM İNDİRME
128 MB DOSYA BOYUTU

Darklings, siyah beyaz görselleri, özgün müzikleri ve basit kontrol sistemiyle dikkat çeken bir hayatta kalma oyunu.

Darklings, Türklerin de başarılı mobil oyunlar yapabileceğinin en iyi örneklerinden biri. El emeği göz nuru hazırlanmış siyah beyaz görsellerle süslenen hayatta kalma oyununda dünyayı karanlık güçlerin elinden almakla görevlendirilmiş bir karakter olan Lum’ın yerine geçiyoruz. Karanlık dünyada çok sayıda ölümcül düşmanımız var olduğundan işimiz epey zor.

Türk yapımı popüler oyunlar arasında kendisine yer bulan Darklings hareket destekli oynandığndan ve de son derece modern, sade görsellere sahip olduğundan hem iPhone hem iPad’de rahat bir oynanış sunuyor. Oyun temel olarak iyilikle kötülüğün savaşını konu alıyor. Kötülük tarafına geçemiyor, iyilik tarafında dünyayı darkling adı verilen kötülerin elinden kurtarmaya çalışıyoruz.

Etkileyici bir sinematik açılışıyla bizleri karşılayan Darklings oyununda amacımız gezegenlerde ışığın kaynağını çalıp karanlığı getiren yaratıkları teker teker öldürmek. Karşımıza aniden çıkan, tek bir dokunuşlarında bizleri yok eden yaratıkları atlatmak için basit kaydırma hareketlerini uyguluyoruz. Zaten oyunun başlangıcında yaratıkları nasıl öldüreceğimizden nasıl hareket edeceğimize kadar her şeyi gösteren bir tutorial bölümü mevcut.

Dünyayı ışığa kavuşturacak tek isim olan Lum’ın yerine geçtiğimiz oyunda yaratıkları öldürdükçe yıldız çıkıyor ve bu yıldızlar puan kazandırmanın haricinde zamanlayıcıyı yenileme, dondurma gibi bazı avantajlar sağlamamıza imkan tanıyor.

Yaratıklar tarafından ısırıldığımızda veyahut zamanımız dolduğunda başa saran oyunda kazandığımız puanları yeni karakterlerin kilidini açmak ve ana karakterimizi özelleştirmek için kullanabiliyoruz. Hem özelleştirme hem de karakter ekranında oldukça fazla sayıda seçenek var.

Erkan Calp

Darklings

DENEME SÜRÜMÜ
x
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
20 TOPLAM İNDİRME
58 MB DOSYA BOYUTU

Darklings, ışıkla karanlığın savaşını konu alan bir hayatta kalma oyunu ve Windows Phone'da da en iyiler arasında.

Darklings, fantestik bir dünyada iyilikle kötülüğün verdiği mücadeleyi konu alan bir hayatta kalma oyunu ve Windows Phone platformunda da resmi olarak karşımıza çııyor.

Türk yapımı ve çeşitli ödüller bir yapım olan Darklings, gerek hikayesiyle, gerek görsel ve sesleriyle, gerekse de kontrol sistemiyle benzerlerinden oldukça ayrılıyor. Etkileyici bir sinematikle başlayan oyunun hikayesinden kısaca bahsetmem gerekirse; Darkling adında karanlık güçlerin temsilcileri gezegenlerin ışık kaynağı yıldızları çalmış ve karanlığı getirmiştir. Işığın temsilcisi olan kahramanımız Lum, yaratıkları öldürüp ışığı geri getirecek tek kişidir. Tabii ki kahramanımızın bunu tek başına yapması mümkün değildir. Bizden yardım bekleyen kahramanımızı yardım etmek boynumuzun borcu diyerek kendimizi bilmediğimiz bir maceranın içerisine atıyoruz.

Limbo havasını estiren ancak çok daha detaylı ve göze hoş gelen görseller sunan oyunda platformlardan atlamamız veya mini bulmacaları çözmemiz gerekmiyor, yaratıkları öldürmek yetiyor lakin aniden ekranda beliren yaratıkları öldürmek hiç kolay değil. Hepsini farklı şekillerde öldürmemiz gerekiyor. Neyse ki yaratıkların başlarında beliren işaretlerden nasıl öldürmemiz gerektiğini kolaylıkla anlayabiliyoruz. Öldürdüğümüz her yaratık bize yıldız kazandırıyor. Yıldızlardan bazıları yaratıklarla savaşırken daha uzun süre dayanma sağlarken, bazıları da süremizi yeniliyor. Ancak yıldızlar sabit değil ve yakalamak uğraş gerektiriyor.

Kasvetli havayı doyasıya soluduğumuz oyunda ana karakterimizi Lum ve yaratıkların haricinde 40’dan fazla ilginç karakter yer alıyor. Karanlık ormanın sürüngenleri, mağaranın gizemli karakterleri, adanın dehşet saçan kanatlıları gibi ilginç isimler oyuna dahil edilmiş. Bunlar haricinde oyun yapımcısı Windows Phone kullanıcılarına özel bir karakter de sunuyor.

Türklerin de mobil platformda başarılı yapımlara imza attığın örneklerinden birisi de Darklings diyebilirim. Windows Phone’da deneme sürümü seçeneği de sunan yapımı platform – aksiyon oyunları çılgınlarına öneririm.

Erkan Calp

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Darklings Season 2

    Darklings Season 2 kendine has oyun yapısıyla beğeninizi kazanabilecek bir mobil oyundur
  • TOKYO GHOUL [:re birth]

    Sevilen anime serisi Tokyo Gul, mobilde!
  • Super Slime Ben

    Ben 10'un uzaylı kahramanlarıyla yeşil yaratıklara karşı savaşın.
  • Spirit Roots

    Aksiyon macera platform oyunu
  • Maze: Shadow of Light

    Destansı fantastik rpg
  • Just Cause Mobile

    Just Cause Mobile App Store'a çıkış yapıyor! PC ve konsollarda oynanan açık dünya aksiyon oyunu Just Cause şimdi mobilde!
  • Rogue Buddies 3

    4 paralı asker, aksiyon arayışı için geri döndü!
  • LaserPunk

    LaserPunk: Türk yapımı mobil aksiyon oyunu