EyeSense

ÜCRETSİZ
x
x
x
5/5 EDİTÖR
5/5 ZİYARETÇİ
28 TOPLAM İNDİRME

Görme engellilere özel fotoğraf çekme uygulaması

EyeSense, Türk Telekom’un görme engelliler için hazırladığı fotoğraf çekme, selfie uygulaması.

Görme engellilere özel geliştirilmiş tek fotoğraf uygulaması olarak öne çıkan EyeSense, sesli yönlendirmelerle kişinin fotoğrafı istediği gibi çekmesini sağlıyor.

Android telefonlar için birçok fotoğraf çekme, selfie uygulaması mevcut ancak hiçbiri görme engellilerin de kullanabileceği şekilde tasarlanmamış. EyeSense, Türkiye’de ilk kez görme engelli sesli uyarı sistemini kullanarak kişiye yardımcı olan fotoğraf çekme uygulaması. Hem selfie çekimlerinde hem de telefonun ön ve arka kamerasını kullanarak fotoğraf çekiminde yardımcı olan uygulama, hem açılış aşamasında (ön/arka kamera açık) hem de çekim esnasında (sola, sağa, aşağı lütfen gibi toplamda 8 yöne doğru yönlendirme) sesli geri bildirimlerde bulunuyor. Ön ve arka kamera geçişi de sağdan sola veya soldan sağa kaydırma hareketiyle kolaylıkla sağlanabiliyor. Aşağıdan yukarı kaydırarak da fotoğraf paylaşımı sağlanıyor.

Erkan Calp

EyeSense

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
5/5 EDİTÖR
5/5 ZİYARETÇİ
5 TOPLAM İNDİRME
34.8 MB DOSYA BOYUTU

Türk Telekom'dan görme engellilere özel fotoğraf çekme uygulaması

EyeSense, Türk Telekom’un görme engelli kişilere özel olarak hazırladığı fotoğraf çekme uygulaması. Sesli geri bildirimlerle hem selfie hem de telefonun arka kamerasıyla fotoğraf çekimine yardımcı olan eşsiz bir uygulama.

Sesli komutla iPhone’un kamerasını açıp fotoğraf çekmek mümkün ancak görme engelliler için en iyi fotoğrafı çekmelerini kolaylaştıracak sesli uyarı sistemine sahip bir kamera uygulaması mevcut değil. Türk Telekom’un EyeSense uygulaması görme engellilerin aradığı bu özelliğe sahip. Hem kamera değişiminde (ön ve arka kamera açık şeklinde) sesli uyarı veriyor, hem de çekerken hizalama (sola, sağa, aşağı lütfen şeklinde toplam 8 yöne doğru yönlendirme) yapmanıza yardımcı oluyor. Ön ve arka kameraya geçmek için sağdan sola - soldan sağa kaydırıyor, paylaşmak için de aşağıdan yukarı kaydırıyorsunuz.

Erkan Calp

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Selfissimo!

    Sadece pozunuzu verin. Selfissimo! sizin yerinize çeker.
  • Huji Cam

    Huji Cam uygulaması ile eskilerde çekilmiş gibi görünen fotoğraflar çekebiliyorsunuz.
  • ZY Play

    Kaliteli fotoğraflar çekebileceğiniz bir uygulama
  • Qing Camera

    Android cihazlarınızla fotoğraf filtreleme ve çekme işlemlerini bu alternatif ve ücretsiz kamera uygulaması ile yapabilirsiniz.
  • Socialcam Video Camera

    Android mobil cihazlar için hazırlanmış bir uygulama olup, video çekme, depolama ve paylaşma konularında özellikler barındırır.
  • Photo Editor & Perfect Selfie

    Photo Editor & Perfect Selfie: Android telefonunuz için en iyi fotoğraf düzenleme, rötuş, yüz güzelleştirme uygulaması
  • Facetune2 APK

    Facetune2 APK, selfie fotoğraflarınızı rötuşlamanıza yardımcı olan ve kişisel makyaj stüdyosu görevi gören fotoğraf düzenleme uygulaması.
  • Microsoft Selfie

    Microsoft Selfie, Android cihazlarınıza çektiğiniz selfie'leri düzenleyebileceğiniz bir uygulamadır.