Google Classroom

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
5/5 EDİTÖR
5/5 ZİYARETÇİ
6,166 TOPLAM İNDİRME

Google Classroom, Android cihazlarınızda kullanabileceğiniz dersleri dijital ortama taşıyan harika bir eğitim uygulamasıdır.

Google Classroom, öğretmenlerle el birliği içinde onların zamandan tasarruf etmesine, sınıfları düzenli tutmasına ve öğrencilerle iletişimi iyileştirmesine yardımcı olmak için tasarlanan bir Google hizmeti ve eğitim uygulaması olarak karşımıza çıkıyor. Android işletim sistemine sahip akıllı telefon veya tabletlerinizden kullanabileceğiniz bu uygulamada, öğretmenler ders hazırlama, ödevleri dağıtma, geri bildirim gönderme ve her şeyi tek bir noktadan idare etme imkanına sahipler. Şimdi dilerseniz bu uygulama biraz daha yakından bakalım. 

Google Classroom uygulamasının öğretmenlerin tercihi için çok kullanışlıdır:

  • Sadece birkaç tıklamayla sınıf oluşturabilir,
  • Bir sınıf kodu göndererek veya doğrudan öğrencilerinizi ekleyerek uygulamaya ulaşabilir,
  • Google Grupları'ndan bir grubu içeri aktarmayı da tercih edebilirsiniz. 
  • Daha sonra ders hazırlama, ödevleri dağıtma, geri bildirim gönderme ve her şeyi tek bir noktadan idare etme imkanına sahip olursunuz.
Google Classroom uygulamasının öğrenciler açısından kullanışlı yönleri ise:
  • Bütün ders materyallerine tek tıklamayla ulaşabilme,
  • Öğretmeninizle özel olarak görüşebilme veya tüm sınıfa sorular sorabilme,
  • Ödevleri Google Dökümanlar ile teslim etme

Son derece kullanışlı olan Google Classroom öğretmen-öğrenci ilişkisini dijital ortamda daha verimli hale getiriyor. Ücretsiz indirebileceğiniz Google Classroom'a yöneticiler ve öğretmenlerin başvuru yaparak faydalanabiliyorlar. Öğretmenler ve öğrencilerden alınan geri bildirimler temelinde sürekli yeni özellikler ve güncellemeler üzerinde çalışan Google'ın eğitime ne kadar önem verdiğini bir kez daha görüyoruz. 

NOT: Uygulamanın boyutu, versiyonu ve gereken Android sürümü cihazınıza göre farklılık göstermektedir.

Gökhan Abay

Google Classroom

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
5/5 EDİTÖR
5/5 ZİYARETÇİ
155 TOPLAM İNDİRME
68.7 MB DOSYA BOYUTU

Google Classroom, iPhone ve iPad cihazlarınızda kullanabileceğiniz bir eğitim uygulamasıdır.

Google Classroom, sınıfla kolayca bağlantı kurmaya imkan veren, öğrencilerin derslerdeki ilerlemelerini takip etmeye ve birlikte daha fazlasını başarabilme olanağı sunan başarılı bir eğitim uygulaması olarak karşımıza çıkıyor. iOS işletim sistemine sahip iPhone telefonlarınız ve iPad tabletlerinizde kullanabileceğiniz bu uygulama, öğretmen-öğrenci ilişkisini dijital ortama taşıyor. Son derece kullanışlı olan bu uygulamaya tüm eğitim kurumlarının geçmesi gerektiğini düşünüyorum.

Google Classroom'un daha çok öğretmenler için olduğunu söylemem gerekiyor. Sınıfını kontrol etmek isteyen öğretmenlerin görev merkezi olan Classroom'da ders hazırlama, ödevleri dağıtma, geri bildirim gönderme ve her şeyi tek bir noktadan idare etme imkanına sahipsiniz. Kağıda ihtiyaç duymadan eğitimi tamamen dijitale taşımanıza Google Classroom yardımcı olacaktır.  Yalnızca birkaç tıklamayla sınıf oluşturun ve bir sınıf kodu göndererek veya doğrudan öğrencilerinizi ekleyerek uygulamaya ulaşın. Google Grupları'ndan bir grubu içeri aktarmayı da tercih edebilirsiniz. 

Google Classroom'u ücretsiz indirebilirsiniz ama kullanabilmek için eğitimcilerin başvuru yapması gerektiğini unutmayın. Umarız bu uygulama tüm eğitim kurumlarımızda yayılır ve kullanılır. 

Gökhan Abay

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Classroom Aquatic APK

    Classroom Aquatic APK'da, su altı dünyasında bulunan yunus okulunda bir döneminizi geçirin ve sınavlarınızı tamamlayın.
  • Google Translate

    Google Translate, Google tarafından hazırlanan popüler bir çevrimiçi çeviri uygulamasıdır.
  • Google Arts and Culture

    Google Arts and Culture, Android cihazlarınızda kullanabileceğiniz bir sanat ve kültür uygulamasıdır.
  • Google Play Books

    Google Play Books ile sevdiğiniz yazarların kitaplarını dilediğiniz zaman dilediğiniz yerde okuyabilirsiniz.
  • Helpouts

    Helpouts, Android cihazlarınız üzerinden Eğitim, Sağlık, Ev ve Bahçe İşleri, Sanat, Müzik ve daha bir çok konuda canlı olarak uzmanlarından videolu yardım alabileceğiniz Google servisidir.
  • Sky Map

    Google tarafından desteklenen açık kaynak kodlu olarak paylaşılan, dünyamız ve çevresinde bulunan gezegenler, yıldızlar ve uyduların konumlarını ve hareketlerini gösteren öğretici ve eğitici bir uygulama.
  • Android Hızlı Kullanma Kılavuzu

    Android Hızlı Kullanma Kılavuzu, Android uygulama marketi Google Play Store üzerinde ücretsiz olarak sunulan Android Kullanma Kılavuzu kitabı.
  • Yakın Eğitim

    Yakın Eğitim uygulamasında hakimlik, kaymakamlık, arabuluculuk vb. sınavlara hazırlanabilirsiniz.