Google Drive

ÜCRETSİZ
x
x
5/5 EDİTÖR
3.7/5 ZİYARETÇİ
68,830 TOPLAM İNDİRME
257 MB DOSYA BOYUTU

Masaüstü için Google Drive uygulaması ile Windows PC'nizdeki dosyaları, belgeleri, fotoğrafları kolayca yedekleyebilirsiniz.

Masaüstü için Google Drive, Windows bilgisayarınızdaki dosyaları ve belgeleri Google Drive ile eşitlemenizi (yedeklemenizi) sağlayan, aynı zamanda Google Fotoğraflar üzerinden fotoğraflarınızı yedekleyebileceğiniz bir program.

Google Drive İndir

Her yıl daha fazla içerik üretiyor ve bu içeriklere erişebildiğimiz cihazların sayısı artıyor. Dosyaları, klasörleri ve fotoğrafları güvende tutmak, cihazlar arasında senkronize etmek, yedeklemek ve organize etmek çok önemli. Windows PC ve Mac bilgisayar kullanıcıları için indirilebilir olan Masaüstü için Drive, içeriklerinizi tüm cihazlarınız ve bulut arasında kolayca senkronize etmenizi sağlıyor.

PC ve Mac’inizden doğrudan içerikleri hızlıca senkronize edin ve erişin. Birçok kişi Google Drive’a doğrudan web tarayıcıdan veya mobil uygulamadan erişirken, bazı kişiler dosyalarına ve fotoğraflarına doğrudan masaüstünden erişmeyi tercih eder. Masaüstü için Drive, içeriğe doğrudan masaüstünüzden hızlı bir şekilde erişmenizi sağlayan ve bir konumdaki dosya ve klasörlere kolayca erişmenize yardımcı olan bir Windows ve macOS uygulamasıdır. Masaüstü için Drive ayrıca yerel dosyaları otomatik olarak arka planda buluta senkronize eder, bu da dosyaların senkronize edilmesini beklemek için harcamanız gereken süreyi en aza indirir.

Masaüstü için Drive, Mac veya PC’nizde disk alanınızı boşaltmak ve ağ bant genişliğinden tasarruf sağlamak için dosyalara doğrudan buluttan erişme imkanı sağlar. Drive dosyaları bulutta depolandığından siz veya çalışanlarınızın yaptığı tüm değişiklikler her yerde otomatik olarak güncellenir ve her zaman en son sürümlerine erişebilirsiniz.

  • Fotoğrafları ve videoları Google Fotoğraflar ve/veya Google Drive’a yükleyin ve senkronize edin.
  • Flash diskler ve harici sabit diskler dahil olmak üzere harici depolama aygıtlarını bulutla senkronize edin.
  • Dosyalarınızı yerel cihazınızda depolayan ve içeriklere daha hızlı erişim sağlayan masaüstünüzde Drive dosyaları
Yiğit Ekim Demir

Google Drive

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
5/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
6,726 TOPLAM İNDİRME
83.7 MB DOSYA BOYUTU

Google Drive APK Android telefonlarda en iyi bulut depolama uygulamasıdır. Google Drive ile dosyalarınızı güvenle depolayıp dilediğiniz cihazdan erişebilirsiniz.

Google Workspace’in bir parçası olan Google Drive, tüm dosyalarınızı herhangi bir cihaz üzerinden yedekleyebildiğiniz ve bunlara erişebildiğiniz güvenli bir yerdir. Dosya ve klasörlerinizden herhangi birini başkalarının görüntülemesi, düzenlemesi veya yorum yapması için paylaşabilirsiniz. Google Drive APK Android uygulaması, Office dosyaları dahil 100'den fazla dosya türünü destekler. 

Google Drive Nedir?

Google Drive, Google'ın bulut depolama servisidir. Google Drive, dosyalarınızı internet ortamında (online) depolamanıza ve bulutu kullanarak her yerden erişmenize olanak tanıyan bir Google servisi. Google Drive ile dokümanlar, e-tablolar, sunumlar ve daha fazlasını oluşturmak için ücretsiz uygulamalara erişmenizi de sağlar.

Google Drive Giriş

Google Drive uygulamasını açın. Cihazınızda kayıtlı Google hesaplarından biriyle giriş yapmanız istenecek. Google hesaplarından birine dokunup giriş yapabilir ya da Hesap Ekle veya Başka Bir Hesap Ekle’ye dokunabilirsiniz. Hesabınıza giriş yapacağınız sayfaya yönlendirilirsiniz. Gmail adresinizi, kullanıcı adını veya telefon numaranızı girip İlerle’ye dokunun. Parolanızı girip tekrar İlerle’ye dokunun. Sorulursa, iki adımlı doğrulama işlemini tamamlayın. https://drive.google.com/ adresinden web tarayıcınız üzerinden de Google Drive’a giriş yapıp dosyalarınıza erişebilirsiniz.

Google Drive Dosya Yükleme

Android telefondan Google Drive’a dosya yüklemek son derece kolay. Drive uygulamasını açın, sağ alt köşedeki + simgesine dokunun, ardından Yükle’ye dokunun ve buluta göndermek istediğiniz dosyayı seçin. Dosyaları açıp Paylaş butonuna, ardından Drive’a Kaydet’e dokunarak da hızlı bir şekilde dosya yükleyebilirsiniz. Google Drive’dan dosya indirmek, internet bağlantısı olan herhangi bir cihaz üzerinden hızlı ve kolaydır. Google Drive Masaüstü kullanıyorsanız yüklediğiniz her şey bilgisayarınızdaki herhangi bir klasöre kopyalanabilir. Dosyalar sağ tıklayıp İndir’e basarak da indirebilirsiniz.

Google Drive Yedekleme

Google Drive Masaüstü uygulaması yerel bilgisayara entegre çalışır. PC’de Dosya Gezgininden Drive’da depolanan verilere erişim sağlayabilirsiniz. Google Drive’a yedeklemenin avantajı, bilgisayarınızın bozulması durumunda dosyalarınıza ulaşabilmenizdir. Dosyalarınızı istediğiniz bir Google hesabı üzerinde depolayabilirsiniz. Drive masaüstü, yansıtılmış dosyalar ve akış dosyaları arasında seçim yapmanızı ister. Yansıtılmış dosyalar hem bulut hem de yerel olarak bilgisayarınızda depolanır. Bu, bilgisayarınızın internet bağlantısı yoksa veya Google Drive’ı internetsiz (çevrimdışı) çalıştırmak istiyorsanız dosyalarınızı kolayca açıp çalışabileceğiniz anlamına gelir. Bilgisayarınızda yer açmak için Google Drive’ı yüklediyseniz akış dosyaları daha iyi bir seçenektir. Bu dosyalar yalnızca bulutta depolanır ancak bilgisayarda değişiklik yaptığınızda otomatik olarak güncellenir. Drive’a bir klasör eklediğinizde Google Drive’a mı yoksa Google Fotoğraflar’a mı yedekleneceği sorulur. Doğrudan Google Fotoğraflar’a yüklemek için Bilgisayarım sekmesine gidin ve Klasör Ekle’ye tıklayın. Yedeklemek istediğiniz fotoğrafları içeren klasörü seçin ve Google Fotoğraflar’ı seçerek onaylayın. Bilgisayarınızdaki fotoğraflar Google Fotoğraflar’a yedeklenmeye başlayacaktır.

Android telefonunuzu mu yedeklemek istiyorsunuz? Google One ile ücretsiz olarak cihaz verilerini, mesajları, fotoğrafları, videoları (Google Fotoğraflar’da sıkıştırılmış yedeklemenin aksine orijinal kalitede) yedekler. Google One 15 GB ücretsiz depolama alanı verir. Cihaz verileri, mesajlarınız, fotoğraflarınız/videolarınız dahil hangi verilerin Google One’a yedekleneceğine karar verebilirsiniz. Verilerinizi Google One üzerinden yedekledikten sonra uygulama üzerinden kolayca erişebilirsiniz. Uygulama ekranın üst kısmındaki Depolama sekmesine gidin. Ne kadar boş depolama alanınız kaldığı, ne kadar ve ne için kullandığınıza ilişkin bilgilendirilirsiniz. Aşağı kaydırarak son yedeklemenizi görebilirsiniz. Şimdi Yedekle üzerine dokunarak yeni bir yedek oluşturabilirsiniz. Son yedeğinizi geri yüklemek için Yedek Al’a dokunup hangi verileri geri yüklemek istediğinizi seçmeniz yeterlidir.

Google Drive WhatsApp Yedeği

Google Drive WhatsApp yedeği almak için cihazınızda bir Google hesabıyla giriş yapmış olmanız, cihazınızda Google Play hizmetlerinin yüklenmiş olması, cihazınızda yedekleme için yeterli boş alan olması ve hızlı ve stabil bir internet bağlantınızın olması gerekir.

Google Drive WhatsApp yedeği almak çok kolaydır. WhatsApp’a açın. Üç nokta - Ayarlar - Sohbetler - Sohbet yedeği - Google Drive’a yedekle yolunu izleyin. WhatsApp mesajlarınızın Google Drive’a ne sıklıkla yedekleneceğini seçin. Sohbet geçmişinizi yedeklemek istediğiniz Google hesabını seçin. Yedekleme yaparken kullanmak istediğiniz ağı seçin. WhatsApp Sohbet yedeği altında Uçtan uca şifrelenmiş yedeklemeyi açarsanız, sohbet geçmişiniz parolalı olarak daha güvenli şekilde yedeklenmiş olur. Sohbet yedeği altında Yedekle’ye dokunarak istediğiniz zaman kendiniz de yedek alabilirsiniz.

Google Drive Fiyat

Google Drive ücretsiz 15 GB depolama alanı verir. Daha fazla alana ihtiyaç duyarsanız, Google One üzerinden satın alabilirsiniz. Google Drive fiyatı şöyledir: 200 GB alan için aylık 11.59 TL, 2 TB alan için aylık 28.99 TL, 5 TB alan için aylık 144.99 TL, 10 TB alan için aylık 289.99 TL ödemeniz gerekir.

Google Drive APK Android

Google Drive, dosyalarınızı herhangi bir cihaz üzerinden yedekleyebileceğiniz ve daha sonra bu dosyalara erişebileceğiniz güvenli bir yer sunar. Kolayca başkalarını da dosyalarınızı veya klasörlerinizi görüntülemeye, düzenlemeye ya da yorum yapmaya davet edebilirsiniz. Google Drive APK Android uygulaması ile şunları yapabilirsiniz:
  • Dosyalarınızı güvenle depolayın ve her yerden erişin.
  • En yeni ve en önemli dosyalara hızla erişin.
  • Dosyaları ad ve içeriğe göre ayarlayın.
  • Dosya ve klasörler için izinleri paylaşın ve ayarlayın.
  • Çevrimdışıyken hareket halindeyken içeriklerinizi görüntüleyin.
  • Dosyalarınızdaki önemli değişikliklere ilişkin bildirimler alın.
  • Kağıt belgeleri taramak için cihazınızın kamerasını kullanın.
Can Çevrim

Google Drive

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
2,257 TOPLAM İNDİRME
24.3 MB DOSYA BOYUTU

Google Drive için hazırlanan iOS uygulaması sayesinde tüm verilerinizi yedekleyerek, istediğiniz zaman verilerinize ulaşabilirsiniz.

Google Drive için hazırlanan iOS uygulaması sayesinde istediğiniz tüm verilerinizi mobil rahatlığıyla ücretsiz bir şekilde yedekleyebilirsiniz. Google Dökümanlar serviside artık Google Drive'ın bir parçası olarak dikkat çekmekte. İstediğiniz herşeyi saklayın ve herhangi birşeyi istediğiniz an paylaşın.

  • Google Drive ile tüm dosyalarınızı tek bir yerde saklayabilir ve istediğiniz zaman onlara her yerden ulaşabilir, başkalarıyla da paylaşabilirsiniz.
  • Google Drive ile saklanan fotoğraf, belge, video ve diğer dosyalara ulaşmak için Google Drive Android uygulamasını kullanabilirsiniz.
  • Cihazınızla doğrudan Google Drive'a dosya yükleyebilirsiniz.
  • Arkadaşlarınızla herhangi bir dosyayı paylaşabilirsiniz.
  • Başkalarının sizinle paylaştığı dosyalara ulaşabilirsiniz.
  • İnternet bağlantınız olmasa bile çevrimdışı ulaşım izni verdiğiniz dosyalarınıza ulaşabilirsiniz.
  • Zengin metin biçimlendirme ile Google belgeleri oluşturma ve düzenleme yapabilirsiniz.

2.0.0 güncellemesi sonrasında:

  • Yeni tasarım
  • Dosya ve resimler için küçük önizleme
  • Kolay dosya taraması için yeni tablo görünümü ve liste görünümü arasında geçiş

1.2.2 güncellemesi sonrasında:

  • Çoklu video ve fotoğraf yükleme özelliği geldi.
  • QuickOffice kullanıcıları için destek geldi.
  • Helvatica Neue font desteği eklendi.

1.1.1 versiyonu ile gelen özellikler:

  • Animasyonlar ve konuşmacı notlarıyla zenginleştirilmiş Google sunumları
  • Cihazınızdan fotoğraf ya da video yükleyebilmenin yanı sıra kameranızdan direkt olarak fotoğraf aktarabilme
  • Yeni klasör ya da Google belgesi oluşturabilme
  • Drive'ınızdan dosyaları silebilme ya da uzaklaştırabilme
  • 30'un üzerinde dilde kullanım olanağı
Tuna Aras

Google Drive

ÜCRETSİZ
x
x
5/5 EDİTÖR
5/5 ZİYARETÇİ
2,411 TOPLAM İNDİRME
23.79 MB DOSYA BOYUTU

Mac bilgisayarlarınızdan Google Drive dosya depolama ve paylaşma servisini kullanmak için bu programı yüklemelisiniz.

Google’ın çevrimiçi dosya depolama servisi uzun yıllardır bütün internet kullanıcıları tarafından bekleniyordu.

Google Drive adı verilen bu programı kullanarak Google Drive aktif hale getirilmiş hesabınıza program üzerinden erişebilir ve Google Drive web servisi üzerinde sakladığınız tüm dökümanlara, belgelere ve dosyalara bilgisayarınızdaki bir klasörü kullanıyormuşsunuz gibi erişebilir ve cihazlarınız arasındaki dosya aktarımını hiç zorlanmadan gerçekleştirebilirsiniz.

Programı yükledikten sonra tek yapmanız gereken drive.google.com adresine girdikten sonra Google Drive hesabınızı aktif hale getirmek.

Yiğit Ekim Demir

Google Drive

ÜCRETSİZ
x
5/5 EDİTÖR
5/5 ZİYARETÇİ
10,604 TOPLAM İNDİRME

Google Dokümanlar ofis içinde çok kullanılan yazı, tablo, sunum, form oluşturma gibi araçları çevrim içi ortama aktararak paylaşımlı hale getiriyor.

Google'ın en yararlı servislerinden olan Google Dokümanlar ile hala tanışmadıysanız çok şey kaçırdınız demektir. Microsoft Office yazılımından tanıdığımız yazı, tablo, sunum, form oluşturma yazılımları Google Docs ile çevrim içi ortama taşınıyor.

Google Docs tamamen ücretsiz ancak Google hesabıyla giriş yapmanız şart. Giriş yaptıktan sonra ihtiyacınıza göre yeni belge açıyorsunuz. Servis dokümanlar, e-tablolar, sunular, çizimler, takvim gibi bölümlerden oluşuyor. Servis ile hazırlanan belgeler internet ortamında yedeklendiği için her yerden ulaşılabiliyor ve veri kaybetme ihtimalini yok ediyor.

Google Dokümanlar'la hazırladığınız belgeleri isterseniz herkese açık hale getirebilir, isterseniz belli arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz. Paylaştığınız kişilerle ortak dokümanlar açarak, düzenleyebilir ve en önemlisi her değişikliği kimin, ne zaman yaptığını takip edebilirsiniz. Bu özellik iş yerlerinde olası hataları takip etmek için önemli bir rol oynuyor. Belgeler tarihlere göre kaydedildiği için tarih ve saate göre belgenin eski halini görebiliyorsunuz.

Google Dokümanlar ayrıca bir format dönüştürücü olarak kullanılabiliyor. Servis pek çok farklı formattaki belgeyi istediğiniz formata dönüştürerek açabiliyor. Dolayısıyla paylaşıma açacağınız belgelerin Google Docs ile oluşturulması şart değil. Farklı ofis programlarıyla hazırlanan belgeler servise eklenerek hem yedeklenebiliyor hem de üstlerinde düzenleme yapılabiliyor.

Dokümanlar: Metin editörüyle belgeler hazırlayabilirsiniz. Microsoft Office Word alternatifi olan araçla her tür doküman oluşturulabilir.

E-tablolar: Microsoft Office Excel'den aşina olduğunuz tablo oluşturma aracı. Veri ve bütçe takibi, finansal hesaplamalar için yararlanabileceğiniz araç, tabloları gerçek zamanlı kaydederek veri kaybının önüne geçiyor.

Sunular: Sunumlar ve tanıtımlarda yararlanmak için slaytlar hazırlamanız gerekiyorsa bu aracı kullanmalısınız. Başarılı bir PowerPoint alternatifi olan Google Sunular, PPT, ODP gibi popüler formatları destekler.

Çizimler: Şema, grafik gibi sunumlarınıza ve analizlerinize yardımcı elemanlar hazırlamak için kullanabilirsiniz.

Formlar: HTML formatındaki formları kolayca hazırlayın. 60'dan fazla tema ve 7 soru türü arasından seçim yapın. Yaptığınız anketleri grafiklere dökün, internette paylaşın.

Yeşim Halıcı

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • MultiCloudBackup

    MultiCloudBackup, Google Drive, Box, Dropbox vb. diğer bulut dosya depolama servislerine ait hesaplarınızı tek bir program üzerinden kullanarak dosyalarınızı güvenli bir şekilde yedekleyin.
  • odrive

    odrive, Google Drive, Dropbox, Gmail, Facebook vb. diğer popüler hizmetlerin hepsinin dosyalarını masaüstünüzde eşleyerek istediğiniz her şeye tek bir dosya üzerinden ulaşmanızı sağlayan yararlı ve ücretsiz bir program.
  • BitTorrent Sync

    BitTorrent Sync, birden fazla cihaz üzerinde senkronizasyon işlemi gerçekleştirebileceğiniz kullanışlı bir dosya paylaşım programdır.
  • Dropbox

    Dropbox Windows PC, Mac bilgisayarlar ve mobil cihazlar (Android, iOS) için ücretsiz 2 GB alan veren bulut depolama - dosya paylaşım servisi.
  • Save To Drive

    Save to Drive Google Chrome eklentisi ile web sayfası içeriklerini Google Drive'a kaydedebilirsiniz.
  • Insync

    Dosyalarınızı bulutta yedekleyen Insync, Google Docs dokümanlarınızı da lokal bilgisayarda senkronize ediyor.
  • Infinit

    Infinit ile büyük dosyalarınızı arkadaşlarınızla, iş arkadaşlarınızla ya da herhangi bir kişiyle paylaşmak artık çok kolay. Birçok dosya transfer servisinin aksine büyük dosyalar için bir boyut limiti koymayan Infinit, hem Windows hem
  • Minus

    Paylaşacağınız 50GB'a kadar dosyalarınız var ise Minus size bu imkanı sunan özel bir dosya depolama ve paylaşım programıdır.