Google Spotlight Stories

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
49 TOPLAM İNDİRME
14 MB DOSYA BOYUTU

Android için ücretsiz bir Google uygulaması olan Google Spotlight Stories ile şirketin gelecek planlarını takip edin.

Dijital ürünler konusunda yeni bir girişimde bulunan Google, bu kez sanat ve sinematiği animasyonlarla anlatan mobil eserler sergilediği bir proje yarattı. Google Spotlight Stories ismiyle çıkan bu çalışma daha önce denenmemiş yeni bir şey yaratıyor. Bazı kullanıcılara göre mobil bir sinema türünün yharatıldığını ve bu trendin yükseleceği iddia edilirken kimi taraf da uygulamanın aslında hiçbir işe yaramadığını iddia ediyor. Dolayısıyla karar sizin kararınız olacak.

360 derecelik açılarla izlediğiniz materyaller üzerinde oynamalar yapabileceğiniz görsellerden tutun mimari veya teknik projeleri yakından incelemenizi sağlayan bu uygulama mobil video izleme alışkanlıklarını bozacak gibi görünüyor. Bundan sonraki filmler için de yeni fragman çalışmaları getirmesi mümkün bu proje sınırlı bir içeriğe sahip olsa da yeni bir akıma sahne olma potansyeline sahip. Google bu projeyi özendirmek konusunda ihtiyaç duyacağı tüm kaynaklarını bulunduran büyük bir şirket.

Android telefon ve tablet için hazırlanmış bu ücretsiz uygulama Google'ın her zaman yapmayı sevdiği showcase çalışmalarından biri. Siz de bu trendleri yakından takip ediyorsanız uygulamayı kaçırmayın.

Alper Çetiner

Google Spotlight Stories

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
18 TOPLAM İNDİRME
16.5 MB DOSYA BOYUTU

Google Spotlight Stories uygulaması sayesinde iPhone ve iPad cihazlarınızdan 360 derecelik gezinti sağlayan filmleri izleyebilirsiniz.

Google Spotlight Stories uygulaması, Google tarafından iPhone ve iPad cihazlar için hazırlanmış üç boyutlu bir sanal sinema uygulaması olarak karşımıza çıktı ve ücretsiz olarak sunuluyor. Son dönemlerde oldukça ilginç film ve sinema tekniklerinin ortaya çıkması pek çok şirketi bu alanda geliştirmeler yapmaya zorluyor ve anlaşılan o ki Google da bir şekilde bu yeni teknikleri daha iyi hale getirmenin yollarını arıyor.

Uygulamanın en temel özelliği, içerisinde yer alan 360 derecelik filmleri interaktif olarak görüntüleme şansınız olması. Hazırlanmış olan bu filmleri hareket algılayıcı sensörlerden faydalanarak gösteren uygulama, cihazınızı hareket ettirdikçe filmlerin farklı alanlarını görmenizi sağlıyor ve adeta bir film içerisinde gezinti yapma şansınız oluyor. Her ne kadar şimdiye kadar çok sayıda film eklenmemiş olsa da içerisinde yer alan kısıtlı sayıdaki filmin size bu konuda yeterince fikir vereceğini düşünüyorum.

Uygulamada yer alan filmler kısa metrajlı olarak hazırlanmışlar ve bu yüzden çok uzun sürelerle kendinizi meşgul etmenize gerek yok. Ancak kısa olmalarına rağmen çok kaliteli bir şekilde sunulmaları ve böylesine yeni bir deneyimi elde etmenin etkileyici olması sayesinde hiç sıkılmadan hepsine göz atmak isteyeceğinizi düşünüyorum.

Oldukça kolay kullanılır bir arayüze sahip olan Google Spotlight Stories, çalışması esnasında herhangi bir performans sıkıntısı da barındırmıyor ve görsel kalite anlamında üst düzey bir deneyim sunabiliyor. Filmleri her izlediğinizde farklı bir noktasına bakma ve farklı şeyler görme imkanınız da olduğu için az sayıda filme rağmen kendi kendini tekrar etmeyeceğini belirtmek gerek.

Yeni ve eğlenceli bir uygulama arayanlar kesinlikle göz atmadan geçmesinler.

Yiğit Ekim Demir

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Motorola Spotlight Player

    Motorola Spotlight Player, Motorola tarafından geliştirilen ve sadece Moto X kullanıcılarının yararlanabilecekleri farklı bir hikaye anlatım deneyimidir.
  • Kitchen Stories

    Kitchen Stories sayesinde Android cihazlarınızdan tüm pratik yemek tariflerine ulaşabiliyorsunuz.
  • Spotlight: Room Escape

    Spotlight: Room Escape, Android platformunda The Room kadar popüler odadan kaçış oyunu.
  • Nitro Nation Stories

    Nitro Nation Stories, Creative Mobile'ın Android platformuna ücretsiz açtığı yeni araba yarışı oyunu.
  • Grand Theft Auto Liberty City Stories

    Grand Theft Auto Liberty City Stories Android telefonlarda oynanabilen açık dünya oyunu. GTA Liberty City APK oyunu daha kısa ve kolay akışlı görevler içeriyor.
  • Mad City Crime 3 New stories

    Mad City Crime 3 New stories mobil cihazlarınızda oynayabileceğiniz açık dünya tabanlı bir aksiyon oyunudur
  • Google Sprayscape

    Google Sprayscape, 360 derece alanda fotoğraflar çekmenize izin veren vr kamera uygulaması.
  • Uyanık TV

    Android cihazlarınızdan Türk televizyon kanallarını takip etmenizi sağlayan ücretsiz bir uygulama.