Güvendeyim

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
5/5 EDİTÖR
5/5 ZİYARETÇİ
5,394 TOPLAM İNDİRME
6 MB DOSYA BOYUTU

AKUT Güvendeyim Android uygulaması ile afet anında sevdiklerinize güvende olduğunuzu bildirin.

Güvendeyim, olası bir afet durumunda sevdiklerinize bir SMS ile konum bilgisi gönderip güvende olduğunuzu haber etmeniz için geliştirilmiş bir mobil uygulama.

AKUT Güvendeyim uygulaması internetsiz çalışıyor, GPS üzerinden aldığı konumunuzu telefonunuzun kısa mesaj sistemi üzerinden belirttiğiniz kişilere gönderiyor. Özellikle deprem anında hayat kurtaracak bir uygulama.

Genel Bilgi Teknolojileri şirketinin AKUT Arama Kurtarma Derneği ile birlikte geliştirdiği Güvendeyim uygulaması, deprem gibi doğal afet anında konumunuzu tek bir dokunuşla önceden belirlediğiniz kişilere göndermenizi sağlayan hayati bir uygulama. Operatörlerin internet ve arama hizmeti veremediği bu durumlarda kullanılabilecek olan uygulama, çok basit tasarlanmış. Zor anlarda sevdiklerinize hayatta olduğunuzu iletmek için tek yapmanız gereken kırmızı butona dokunmak. Telefonunuzun GPS bağlantısı kullanılarak konum bilgileriniz alınıyor ve SMS ile iletiliyor. Uygulama ayrıca deprem, sel, yaygın konularında temel bilgiler veriyor.

Güvendeyim uygulaması nasıl çalışır?

Uygulamayı kullanabilmek için öncelikle uygulamayı indirmeniz gerekiyor. Ardından uygulamanın ayarlar kısmına girerek, bir kişinin telefon numarasını sisteme eklemelisiniz. Numarayı eklemenizle birlikte Güvendeyim butonu aktif hale gelir.

"Son olarak deprem, yangın ya da farklı bir acil durumda butona tıkladığınız takdirde eklediğiniz telefon numaralarına tahmini konumunuz ve güvende olduğunuza dair SMS gönderilir. Güvendeyim uygulamasını indirmek ve numaraları eklemek dışında internet bağlantısına ihtiyacınız yoktur. Güvende olduğunuza dair mesajın gidebilmesi için SMS hakkınızın olması gerekir. Ayrıca yeni eklenen bildirim özelliği ile Güvendeyim’e gelen yeni özellikleri takip edebilirsiniz."

Neden Güvendeyim kullanmalıyız?

Büyük doğal afetlerden sonra felaketin yaşandığı şehirde ya da çevresinde yaşayanlar, telefon hatlarına ya da internet erişimine yüklenirler. Bu sebeple iletişimde sıkıntılar çıkabilir. Güvendeyim uygulaması ise tek butona dokunmanızın ardından sevdiklerinize SMS üzerinden otomatik olarak tahmini konumunuzu iletmenizi sağlar.

Erkan Calp

Güvendeyim

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
5/5 EDİTÖR
5/5 ZİYARETÇİ
900 TOPLAM İNDİRME
20.4 MB DOSYA BOYUTU

Güvendeyim uygulaması ile afet anında güvende olduğunuzu konum bilgisi ile SMS olarak paylaşın.

Güvendeyim, doğal afet durumlarında konum bilginizi SMS ile sevdiklerinize göndererek güvende olduğunuzu bildirmenize yardım eden hayati bir mobil uygulama. Ne zaman gerçekleşeceği belli olmayan afet durumunda tek dokunuşla konum bilgilerinizi GPS üzerinden kısa mesajla belirlediğiniz kişilere gönderiyorsunuz ve hayatta olduğunuzu iletiyorsunuz. AKUT ile birlikte geliştirilen uygulama her telefonda yüklü olmalı.

Türkiye gibi altyapının yeterli olmadığı ülkelerde hayat kurtaran mobil uygulamalardan biri Güvendeyim. İnternetsiz çalışıyor. Konum bilgileriniz telefonunuzun GPS bağlantısı aracılığıyla önceden belirttiğiniz kişilerle paylaşılıyor. Tek bir butona basmanız konumu paylaşmanız için yeterli oluyor. Aramanın mümkün olmadığı, internetin çalışmadığı, SMS’lerin devreye girdiği bu zamanda konumunuzu hızlıca paylaşmanın en kolay yolu. Uygulamanın ayarlar bölümünden acil durumlarda haber iletilmesini istediğiniz kişileri seçebiliyorsunuz, en fazla 5 telefon numarası ekleyebiliyorsunuz.

AKUT Arama Kurtarma Derneği ile birlikte Genel Bilgi Teknolojileri şirketi tarafnıdan geliştirilen AKUT Güvendeyim uygulaması, deprem, sel, yangın konularında da bazı temel bilgiler sunuyor.

Erkan Calp

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Kandilli Rasathanesi

    Kandilli Rasathanesi Deprem Bilgi Sistemi 3.0 (İndir): Son dakika deprem, deprem haritası, deprem saatleri, deprem takip
  • Deprem Bilgi Sistemi 3.0

    Deprem Bilgi Sistemi ile depremleri anlık olarak takip edebilir, arşivdeki deprem bilgilerine ulaşabilirsiniz.
  • Deprem Ağı APK

    Deprem Ağı APK uygulaması, sismik dalgalar ulaşmadan önce kullanıcıyı erkenden uyaran tek deprem uyarı sistemidir.
  • Deprem Bilgi Sistemi APK

    Deprem Bilgi Sistemi APK, depremleri anlık olarak takip etmeye yardımcı olan mobil bir uygulamadır.
  • Türkiye'deki Depremler

    Türkiye’deki Depremler uygulaması ile anlık deprem bilgilerini takip edebiliyorsunuz.
  • Deprem Riskim

    DepremRiskim uygulaması, binaların zarar görme durumuna yönelik tahmini bir rapor oluşturan hasar tahmin uygulaması olarak dikkat çekiyor.
  • ABİS

    Deprem, sel vb. afetler sonrasında acil durum planı oluşturmak için ABİS uygulamasını kullanabilirsiniz.
  • Afad Acil Çağrı

    AFAD Acil Çağrı, deprem başta olmak üzere tüm doğal afetlerde ihtiyaç duyulan yardımlar için destek sağlayan bir uygulama olmayı başarıyor.