Kaspersky QR Scanner

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
126 TOPLAM İNDİRME
5.8 MB DOSYA BOYUTU

Kaspersky QR Scanner, phishing ve zararlı bağlantılar içeren karekodları engelleyen hızlı ve basit bir karekod okuma uygulaması.

Kaspersky QR Scanner, günümüzde neredeyse her yerde gördüğümüz karekodların içeriğini tarayarak bağlantının güvenli olup olmadığı hususunda bizi bilgilendiren ücretsiz bir Android uygulaması olarak öne çıkıyor. Karekodları doğrudan açmadan önce gerçek bağlantısını görme imkanı tanıyan karekod okuma uygulamasının en önemli özelliğinden birisi de hızlı çalışması.

Mağazalarda, internette, reklam panolarında, dergilerde, ilaçlarda kısacası her yerde karşımıza çıkan karekod bireysel ve iş kullanıcıları tarafından sıklıkla kullanılmakta ve büyük kolaylık sağlamakta. Tabii ki her yeni teknoloji gibi karekodlar da kötü amaçlı kullanılabiliyor. Karekodların içerisine yerleştirilen zararlı bağlantıları doğrudan açmamız durumunda kişisel verilerimizi de tehlikeye atmış oluyoruz. Dünyanın önde gelen güvenlik firmalarından Kaspersky güvenli karekod kullanımını mümkün kılmak amacıyla ücretsiz bir karekod tarama uygulaması geliştirmiş ve QR Scanner adıyla ücretsiz olarak indirmeye açmış.

Android tabanlı tüm telefon ve tabletlerde kullanılabilen Kaspersky QR Scanner uygulaması sayesinde karekodda saklı web sitesi, metin, kişi detayları dahil her türlü içeriğe hızlı ve kolay bir şekilde erişim sağlayabiliyoruz. Bunu yapabilen onlarca karekod okuması varken niye Kaspersky’ninkini kullanayım? sorusu aklınıza gelebilir. Yanıtı oldukça basit: Hem hızlı ve kullanımı basit, hem de karekodları direkt açmıyor.

Kablosuz bağlantımız üzerinden kullanabildiğimiz Kaspersky QR Scanner uygulaması kişisel bilgilerinizi çalmaya kalkışan veyahut doğrudan cihazınıza zarar verecek karekodlarda uyarıda bulunuyor. Ancak dilerseniz bağlantıyı açabiliyorsunuz. Tabii ki bunu çok güvendiğiniz bir kişi tarafından hazırlanan karekodlar için kullanmanızda fayda var.

Kaspersky QR Scanner’ın bir diğer özelliği ise iş kullanıcılarına yönelik. Karekod kişinin kartvizit detaylarını içeriyorsa, “Add Contact” seçeneği kişiyi doğrudan cihazınıza kaydedebiliyorsunuz. Tabii ki kartvizit Türkçe karakterler içeriyorsa uygulama şu an için Türkçe dil seçeneği sunmadığından sorunla karşılaşabilirsiniz.

Kaspersky QR Scanner, Türkçe dil seçeneğinin gelmesi ile çoğu Android kullanıcısının birincil karekod okuma uygulaması olacaktır.

Erkan Calp

Kaspersky QR Scanner

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
48 TOPLAM İNDİRME
16 MB DOSYA BOYUTU

Kaspersky QR Scanner, zararlı bağlantı içeren karekodları anında engelleyen ücretsiz ve hızlı bir karekod tarayıcı.

Kaspersky QR Scanner, dünyanın önde gelen güvenlik şirketlerinden Kaspersky’nin iPhone ve iPad kullanıcıları için hazırladığı resmi uygulamalar arasında yer alıyor. Adından da anlayacağınız üzere karekod tarama uygulaması ancak hızlı çalışması ve phishing / zararlı bağlantıları içeren karekodları anında engelleyen bir sisteme sahip olduğundan benzerlerinden oldukça farklı.

Web sitesi, görsel, yazı, kişi detaylarını içeren karekodların içeriğini hızlı bir şekilde gösterebilen ve zararlı bağlantı içeriyorsa uyaran ücretsiz bir karekod uygulaması olarak öne çıkan Kaspersky QR Scanner, günümüzde oldukça yaygın kullanılan karekodlar arasında kullanıcıların iPhone ve iPad’lerine doğrudan zarar veren veya kişisel verilerini tehlikeye atanlarını ayıklayabilen bir sisteme sahip ve kullanımı da son derece pratik. Karekodun içeriğini görmek için tek yapmanız gereken iPhone veya iPad cihazınızın kamerasını karekoda doğru tutmak. Oldukça kısa bir sürede karekodun içeriğini, zararlı olup olmadığını görebilirsiniz.

Kablosuz bağlantı üzerinden hızlı ve sorunsuzca çalışan Kaspersky QR Scanner uygulamasının en önemliği özelliği karekodları açmadan gerçek bağlantıyı gösterebilmesi. Bildiğiniz üzere karekodlara zarar kod yerleştirmek oldukça basit ve bu ne yazık ki standart karekod uygulamalarında fark edilmiyor. Ancak Kaspersky’nin karekod tarama uygulaması karekodu Kaspersky Güvenlik Ağı ile otomatik olarak kontrol ettiğinden böyle bir sorun ile karşılaşmıyorsunuz.

Herkesin rahatlıkla kullanabileceği şekilde tasarlanmış arayüz ile bizleri karşılayan Kaspersky QR Scanner’ın iş kullanıcılarına yönelik kişi detaylarını cihaza kaydetme özelliği de bulunmakta. Sizinle kartvizitini paylaşan birinin tüm bilgilerini “Add Contacts” seçeneği ile anında kaydedebiliyorsunuz. Bu özellik uygulama Türkçe dil desteği sunmadığından mıdır bilinmez Türkçe karakterlerde sorun çıkartıyor.

Kaspersky QR Scanner, zararlı karekodları açmadan engelleyen başarılı bir karekod okuma uygulaması olmuş. Şu an için Türkçe dil seçeneği yok ancak ilerleyen güncellemelerde internet güvenliği uygulaması gibi Türkçe dil desteği kazanacak ve daha fazla kullanıcı tarafından kullanılacaktır diye düşünüyorum.

Erkan Calp

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Solo QR Code Scanner

    Solo QR Code Scanner, QR kodlarını kolayca okutma işlemini yapmanızı sağlayan yararlı bir Android QR kod okutucu uygulama.
  • Barcode Scanner

    Barcode Scanner, QR kod başta olmak üzere çeşitli barkodları okuyabilen mobil uygulamadır.
  • Kaspersky Fake ID Scanner

    Kaspersky Fake ID Scanner, Android platformunu tehdit eden 3 büyük güvenlik riskine karşı tarama yapan ücretsiz bir uygulamadır.
  • ShopSavvy Barcode Scanner

    ShopSavvy Barcode Scanner, hem barkod hem QR kod okuyabilen ve aynı zamanda internet üzerindne ürün ve fiyat araştırması yapmanızı sağlayan yararlı bir Android uygulaması.
  • QR Droid

    QR Droid, mobil cihaz üzerinden QR kodları okuyabilen ve tanımlayabilen bir uygulama.
  • Clear Scanner

    Clear Scanner uygulaması ile Android cihazlarınızı oldukça işlevsel bir fotoğraf tarayıcısına dönüştürebilirsiniz.
  • Document Scanner

    Document Scanner uygulaması Android işletim sistemli cihazlarınızı mobil fotoğraf tarayıcısına dönüştürmenizi sağlıyor.
  • Easy Scanner

    Belgelerinizi hızlı bir şekilde dijital ortama aktarmak istiyorsanız Easy Scanner uygulamasını Android cihazlarınıza yükleyebilirsiniz.