Lara Croft: Relic Run

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
2,247 TOPLAM İNDİRME
81 MB DOSYA BOYUTU

Lara Croft: Relic Run, Lara Croft'un tapınak ve ormandaki yepyeni macerasını konu alan bir Android oyunu.

Lara Croft: Relic Run, Android telefon ve tabletimize ücretsiz olarak indirebildiğimiz sonsuz koşu ve aksiyon öğelerini birleştiren kaliteli bir Square Enix yapımı olarak karşımıza çıkıyor. Tom Raider’ın ana karakteri Lara Croft ile dünyayı etkisi altına alacak karanlık güçleri durdurmaya çalışıyoruz.

Ölümcül tuzakların döşendiği tapınak ve ormanlarda kalıntıları bulmaya çalıştığımız yeni Lara Croft oyunu oynanış olarak ilk bakışta Temple Run’a benziyor gibi dursa da aslında alakası yok diyebilirim. Çoğunlukla koşarak ilerlesek te platformları aşarken ve vuruş esnasında kamera açısının değişmesi ve Lara Croft’un çevikliğini yavaş çekimde göstermesi, farklı araçlar kullandırarak aksiyonu doyasıya yaşatması ve daha pek çok öğe Lara Croft’un yeni oyunu Lara Croft: Relic Run’a yerleştirilmiş.

Sonsuz koşu türünde olduğundan tahmin edeceğiniz üzere sürekli bir koşuşturmaca içerisinde olduğumuz oyunda kimi zaman tapınakların duvarlarında geziniyor, kimi zaman arazi aracı kullanıyor, kimi zaman yüksek duvarlara zıplıyor, kimi zaman da kuğu dalışı yapıyoruz. Kısacası yüzme haricinde her şeyi yapabiliyor karakterimiz.

Tuzakları aşmanın haricinde hem aniden hem de bölüm sonunda çıkan yaratıklarla mücadele ettiğimiz oyunda Lara’nın kullandığı silahları güçlendirebiliyoruz. Güzelliğiyle büyüleyen karakterimizin kullanabildiği silahlar arasında yok yok. Tabancalar, yaylı silahlar, tüfekler… Bir kadının kullanabileceğini tahmin edemeyeceğiniz her silah Lara Croft’un ayrılmaz bir parçası. Silahlar haricinde güç, hatta botumuzu dahi yenileyebiliyoruz. Yenilemeleri oyun esnasında topladığımız altınlarla yapabildiğimiz gibi gerçek parayla satın aldığımız altınlarla da yapabiliyoruz.
Şu an için orman ve çöl ortamında aksiyona dalmamıza izin veren Lara Croft oyunun oynanışı benzerlerinden farklılık göstermiyor. Lara sürekli koşuyor; bize sadece yönlendirmek ve zaman zaman ateş etmek kalıyor.

Lara Croft: Relic Run, üst düzey görselleriyle cihazı zorlayan bir oyun olmuş. Amiral gemisi modellerde dahi akıcı bir oynanış sunmuyor. Yani yağ gibi kaymıyor. Optimize sorunu düzeltilirse oynanabilir seviyeye gelecek ve Lara Croft hayranlarının vazgeçilmezleri arasına girecektir.

Erkan Calp

Lara Croft: Relic Run

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
165 TOPLAM İNDİRME
141 MB DOSYA BOYUTU

Lara Croft: Relic Run, iPhone ve iPad'lerde ücretsiz oynanabilen ve ufak boyutlu yeni Lara Croft oyunu.

Lara Croft: Relic Run, iOS işletim sistemli iPhone ve iPad’inizde oynayabileceğiniz en yeni Lara Croft oyunu. Tom Raider oyunu ile hayatımıza giren, güzelliğiyle milyonları büyüleyen Lara Croft yine macera peşinde. Görevimiz ona bu tehlikeli yolculuğunda yardımcı olmak.

iOS platformunda da ücretsiz olarak karşımıza çıkan Lara Croft: Relic Run adından da anlayacağınız üzere sonsuz koşu oynanışı sunuyor. Lakin sonsuz koşu oyunlarının atası Temple Run’dan hem görsel olarak hem de oynanış olarak bir adım önde. Görseller amiral gemisi modelleri zorlayacak kadar yüksek seviye tutulmuş. Oynanış ise yavaşlama efekti destekli farklı kamera açılarının kullanılmasıyla çekici hale getirilmeye çalışılmış. Bence başarılı da olunmuş.

Square Enix imzasını taşıyan yeni Lara Croft: Relic Run oyununda Jungle Temple ve Desert Ruins adını taşıyan iki bölüm karşımıza çıkıyor. Tabii ki ilk etapta ormanın içerisine dalıyoruz. Çöl bölümünde oynamak için ormanda oldukça uzun zaman geçirmemiz, yani çok sayıda altın toplamamız gerekiyor. Oyunda altın hem bölümleri açmamıza vesile olduğundan, hem de Lara Croft’un silahlarını ve ekipmanlarını yenilememize olanak tanıdığından oldukça mühim. Silah ve ekipman demişken oyunda çok sayıda silah seçeneği var. Klasik tabancadan tutun da yaylı silahlara kadar aklınıza gelebilecek hatta gelmeyecek her silaha oyuna dahil edilmiş. Bu silahlar ilk bölümlerde bir anlam ifade etmese de oyun içinde ve bölüm sonlarına karşımıza çıkan iğrenç yaratıkları öldürmemizde büyük rol oynuyor.

Oyunun oynanışı ise klasiklerden farklı değil. Lara Croft, biz hiçbir şey yapmasak ta koşuyor. Sadece basit kaydırma hareketleriyle engelleri aşmasına yardımcı oluyoruz. Tabii ara sıra da olsa silah kullanma, araca binme gibi aksiyonlar da var.

Lara Croft: Relic Run, hem iPhone hem de iPad’lerde rahatlıkla oynanabilecek şekilde tasarlanmış. Lara Croft hayranıysanız ücretsiz indirip keyfini sürün.

Erkan Calp

Lara Croft: Relic Run

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
356 TOPLAM İNDİRME
67 MB DOSYA BOYUTU

Lara Croft: Relic Run, Lara Croft'a dünyanın kötü güçlerini durdurması için yardım ettiğimiz yepyeni bir Windows Phone oyunu.

Lara Croft: Relic Run, Tom Raider oyun serisinin çekici karakteri Lara Croft’un son oyunu ve Windows Phone platformunda da karşımıza çıkıyor. Görsellerin üst düzey olması sebebiyle düşük donanımlı Windows Phone cihazlara hitap etmeyen diğer bir deyişle 512MB RAM desteği bulunmayan yepyeni Lara Croft oyununda orman ve çölde birbirinden ölümcül tuzakların üstesinden gelmeye çalışıyor, görüntüleriyle korkutan ve iğrendiren yaratıklarla mücadele ediyoruz. Kısacası karakterimiz yine rahat durmuyor; tehlikeli macerasına bizleri de dahil ediyor.

Windows Phone’da da ücretsiz olan Lara Croft: Relic Run, diğer sonsuz koşu oyunları gibi aksiyonu sonuna kadar tattırıyor. Lara Croft ile tapınakların hassas duvarlarından atlamak, taş kenarlıklara tutunmak, arazi aracı - motosiklet kullanmak, iple sallanmak, ölümüne atlamak ve daha saymakla bitmeyecek aksiyon oyunda karşımıza çıkıyor. Tüm bunları basit parmak kaydırma hareketleriyle yapabiliyor olsak ta Croft’un her hareketinde ayrı bir heyecan yaşıyoruz.

Yavaş çekim destekli kamera açılarıyla süslenen oyunda Lara Croft ile birlikte kalıntıları ortaya çıkarabileceğimiz iki yeri ziyaret ediyoruz. Yolumuzu bulmakta zorlandığımız çöl ve garip yaratıklarla ölümcül tuzakların bulunduğu ormanın derinliklerinde koşuşturmaca içerisindeyiz.

Son derece hareketli ve dikkatli olmamız gereken oyunda yol boyunca karşımıza çıkan altınları toplayarak Lara Croft’u yeni silah ve ekipmanlarla donatabiliyoruz. Acımasız güzel karakterimiz her çeşit silahı rahatlıkla kullanabiliyor.

Temple Run’dan görsellik ve oynanabilirlik olarak çok yukarıda olan Lara Croft: Relic Run’ın Windows Phone’da da indirilebilir olması oldukça güzel. Bu yönden Square Enix’e ayrıca tebrikler!

Erkan Calp

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Lara Croft: Guardian Of Light

    Lara Croft: Guardian Of Light mobil cihazlarınızda oynayabileceğiniz bir aksiyon oyunudur
  • Tomb Raider 2

    Tomb Raider 2, Lara Croft ile tehlikeli bir maceranın içerisine sürüklendiğiniz aksiyon dozu yüksek bir Android oyunu.
  • Lara Croft GO

    Lara Croft GO sevilen oyun kahramanının sıra tabanlı mobil strateji oyunudur
  • Run Cow Run

    Run Cow Run, Android platformu üzerindeki en eğlenceli aksiyon ve koşu oyunlarından biri olarak oldukça keyifli vakit geçirmenizi sağlayacak başarılı bir uygulamadır.
  • Run Sackboy! Run!

    Run Sackboy! Run!, diğer sonsuz koşu oyunlarına göre çok daha kaliteli grafiklere ve oynanışa sahip olan eğlenceli bir Android sonsuz koşu oyunu.
  • Run Lala Run

    Run Lala Run, zaman geçirebilmeniz için geliştirilen ücretsiz, basit ve eğlenceli Android koşu oyunlarından bir tanesi.
  • Run Run Roy

    Run Run Roy, Android işletim sistemine sahip mobil cihazlarınızda oynayabileceğiniz eğlenceli bir koşu oyunudur.
  • Run Run Super V

    Run Run Super V, Android işletim sistemine sahip tablet ve telefonlarınızda oynayabileceğiniz bir robot oyunudur.