Lumber Jacked

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
86 TOPLAM İNDİRME

Lumber Jacked'ta Kereste Jack'in kontrolünü ele alıyor ve kerestelerini çalanlara karşı amansız bir mücadeleye giriyoruz.

Lumber Jacked, Android işletim sistemi taşıyan tablet ve akıllı telefonlarımız üzerinde oynayabileceğimiz, sürükleyici oyun yapısı ve gülünç hikayesiyle öne çıkan bir platform oyunu. Tamamen ücretsiz olarak sunulan bu oyunda kerestelerini çalan kunduzlara karşı amansız bir mücadelenin içerisine giren Kereste Jack'e yardım etmeye çalışıyoruz.

Binbir zorlukla kesip topladığı kerestelerinin çalınması karşısında çılgına dönen Jack, hemen yola koyuluyor ve kunduzların peşine düşüyor. Kunduzların ise akıllarında tek bir düşünce vardır o da çaldıkları keresteleri kendilerine baraj yapmak için kullanmak. Jack'in bu durumda kaybedecek vakti yoktur ve hemen ormanın derinliklerine doğru bir maceraya atılır.

Bu noktada Jack'in kontrolünü ele alıyoruz. Ekranın solunda bulunan butonlarla ileri ve geri, sağında bulunan butonlarla da zıplama ve saldırı hamlelerini gerçekleştiriyoruz. Zıplama tuşuna iki kere bastığımızda karakterimiz çift zıplıyor. Bu özellik bölümler esnasında çok işe yarıyor ve zorlu parkurları kolayca çıkabilmemizi sağlıyor.

Oyunun en ilgi çeken yanı ise sadece aksiyon veya sadece bulmaca üzerine yoğunlaşmayıp ortaya güzel bir karışım çıkartması. Oyundaki bölümleri geçebilmek için hem gideceğimiz rotada bulunan tehlikelere karşı tetikte olmalı, hem de kerestelerimizi çalan kunduzları tek tek devre dışı bırakmalıyız.

16-bit retro grafiklerle zenginleştirilen Lumber Jacked, sunduğu sürükleyici oyun deneyimi ile mutlaka tercih edilmesi gereken platform oyunları arasında bulunuyor.

Emircan Erdoğan

Lumber Jacked

x
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
11 TOPLAM İNDİRME

Lumber Jacked, mizahi yönüyle öne çıkan, sürükleyici hikayesiyle beğeni toplayan bir platform oyunu.

Lumber Jacked, iOS işletim sistemine sahip olan cihazlarımız üzerinde oynayabileceğimiz eğlenceli ve sürükleyici bir platform oyunu. Kerestelerini çalan kunduzlarla başı belaya giren Kereste Jack'in kontrolünü ele aldığımız bu oyun, platform kategorisinde bulabileceğimiz en kaliteli ve özgün seçeneklerden bir tanesi.

Oyun kunduzların kendilerine baraj yapmak için Jack'in kesmiş olduğu keresteleri çalmalarıyla başlıyor. Binbir emek sarfedip kestiği ağaçlardan elde ettiği kerestelerin bu şekilde çalınmasına tahammül edemeyen Jack, kunduzlara yaptıklarının bedelini ödetmek için ormana doğru yol almaya başlıyor. Macera da bu noktada başlıyor.

Karakterimizi kontrol edebilmek için ekranın sağında ve solunda konuşlandırılmış olan butonları kullanmamız gerekiyor. Soldakiler Jack'i sağa ve sola hareket ettirmek, sağdakiler de zıplamak ve saldırı hamlesini gerçekleştirmek için tasarlanmış. Platform oyunlarında gördüğümüz çift zıplama özelliği bu oyunda da mevcut. Zorlu bölümlerde bu özellik epey işe yarıyor. Aşılması güç duran basamakları çift zıplayarak ve kutudan kutuya sıçrayarak aşabiliyoruz. Zorlu platformları aşmaya ek olarak saldırı yeteneğimizi kullanarak bir yandan da kunduzları devre dışı bırakmaya çalışıyoruz.

Oyunda hem bulmaca hem de aksiyon öğeleri son derece dengeli bir şekilde kullanılmış. Ne çok fazla aksiyon yaşıyor ne de çok fazla bulmaca çözmek zorunda kalıyoruz. Açıkçası bu denge çok hoşumuza gitti.

Lumber Jack'te 16-bitlik grafik tasarım diline yer verilmiş. Bu tasarım anlayışının oyuna orijinal bir atmosfer kazandırdığını söyleyebiliriz.

Genel olarak başarılı bir çizgide ilerleyen Lumber Jacked, kaliteli ve özgün bir platform oyunu denemek isteyenlerin göz atması gereken bir seçenek.

Emircan Erdoğan

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Lumber Well

    Lumber Well, Android telefonunuzda ücretsiz oynayabileceğiniz arcade - platform oyunu.
  • Super Slime Ben

    Cartoon Network'ün yeni oyununda sümüklü yaratıklarla savaşıyoruz.
  • TOKYO GHOUL [:re birth]

    Popüler anime serisi Tokyo Ghoul mobilde!
  • Spirit Roots

    Aksiyon, Macera, Platform bir arada
  • Just Cause Mobile

    Just Cause Mobile Google Play'e çıkış yapıyor Popüler açık dünya aksiyon oyunu Just Cause mobil sürümü ile oyuncuların karşısında.
  • LaserPunk

    LaserPunk: Oyun Portal'dan aksiyon yüklü mobil oyun
  • Maze: Shadow of Light

    Komboların havada uçuştuğu canavarlı nefes kesen bir rpg oyunu
  • Rogue Buddies 3

    4 ahbap, yeni aksiyon arayışı için geri döndü!