Microsoft Hyperlapse

ÜCRETSİZ
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
469 TOPLAM İNDİRME

Microsoft Hyperlapse, Android telefonunuzla zaman atlamalı videolar çekmenize izin veren ücretsiz bir uygulama.

Microsoft Hyperlapse, Android işletim sistemli telefonunuzla zaman atlamalı çekimler yapmanıza imkan tanıyan ücretsiz bir uygulama. Instagram’ın Hyperlapse uygulamasında olduğu gibi normal hızda çektiğiniz videolarınızı belli ölçüde hızlandırarak kısa sürede daha fazla içerik göstermenize izin veren uygulama şu anda beta aşamasında ve tüm cihazlara destek sunmuyor.

Profesyonel makinelerle yapılabilen zaman atlamalı çekimler teknolojinin de gelişmesiyle mobil cihazlarımızda da hazırlanabilir hale geldi. Videoları standart hızından 32 kat daha hızlandırmamıza izin veren çok sayıda uygulama Android platformunda mevcut. Bunlardan en fazla kullandığımız Instagram Hyperlapse uygulaması idi. Oldukça başarılı olan bu uygulamanın ardından şimdi de Microsoft imzalı bir zaman atlamalı video çekme uygulaması ile karşımıza çıktı.

Microsoft Hyperlapse ile karşımıza çıkan uygulamada temelde Instagram’ın Hyperlapse uygulamasında yaptığını yapsa da birçok farklı özelliği bulunuyor. Örneğin; Videoları 32 kata kadar hızlandırabiliyorsunuz. Sadece o anda çekim yaptığınız videoları değil, daha önceki bir videonuzu aktarabiliyorsunuz. Bunların yanında teknik kısımda da bir farklılık var. Microsoft’un uygulaması videoları hızlandırmak için telefonun jiroskopik ve ivmeölçer verilerini kullanmıyor. Bunun yerine yazılım algoritması kullanıyor; bu sayede de çok daha iyi sonuçlar elde edebiliyorsunuz.

Geliştirilme aşamasında olan zaman atlamalı video çekim uygulamasının kullanımı çok basit ve beta olduğundan video kayıt, kamera değiştirme (zaman atlamalı özçekimler de hazırlayabiliyorsunuz.) ve flaş butonu haricinde hiçbir seçenek yok. Videonuzu çektikten sonra hız ayarı çıkıyor. Hızı seçiyor (Varsayılan olarak 4x, 32x’e kadar çıkabiliyorsunuz.) ve ister kaydediyor, isterseniz de sosyal ağlarda paylaşıyorsunuz.

Not: Uygulama tüm cihazlarla uyumlu değil. Aşağıdaki cihazlardan birine sahipseniz ve Android 4.4 işletim sistemi üzeri yüklü ise uygulamayı kullanabiliyorsunuz:

  • Samsung Galaxy S5 - S6 - S6 Edge - Note 4, Google Nexus 5 – 6 – 9, HTC One M8 – M9, Sony Xperia Z3.
Erkan Calp

Microsoft Hyperlapse

ÜCRETSİZ
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
122 TOPLAM İNDİRME
2 MB DOSYA BOYUTU

Microsoft Hyperlapse, Windows Phone cihazınızla zaman atlamalı videolar çekmenize olanak tanıyan pratik ve etkili bir uygulama.

Microsoft Hyperlapse, zaman atlamalı video çekimi için profesyonel makineye ihtiyaç duymayı ortadan kaldıran harika bir Windows Phone uygulaması. Ücretsiz olarak gelen uygulamanın kullanımı da son derece basit ve pratik.

Zaman atlamalı videolar tek bir karede daha fazla görüntünün akıp gittiği diğer bir deyişle tüm bir gününüzü tek bir videoya sıkıştırma imkanı tanıyan bir teknoloji. Bu teknoloji günümüzde mobil platformda da kullanılabiliyor. Zaman atlamalı videolar çekmeyi seviyorsanız Microsoft’un Hyperlapse uygulaması sayesinde bu harika teknolojinin nimetinden faydalanmak için tek ihtiyacınız olan Windows Phone 8.1 işletim sistemli telefonunuz.

Microsoft Hyperlapse, Instagram’ın Android ve iOS platformunda kullanılabilir olan zaman atlamalı çekim uygulamasını Windows Phone platformuna taşıyor. O anda çektiğiniz bir videoyu veyahut daha önce çektiğiniz bir videoyu hızlandırabiliyorsunuz. Varsayılan olarak 4x ayarlanmış; En fazla 32x yani videoyu 32 kata kadar hızlandırma yapabiliyorsunuz. Videonuzu hızlandırmak için kaydırma çubuğunu basitçe sağa / sola çekmeniz yeterli oluyor. Tabii ki hazırlandığınız videoyu sosyal ağ hesaplarınızda paylaşabiliyorsunuz.

Cihazınızın arka kamerasının yanında ön kamerasını kullanmanıza izin veren uygulamanın arayüzü oldukça basit. Çekime başlamak için kullanacağınız buton, flaşı açıp kapatabileceğiniz buton ve ön / arka kamera arasında geçiş yapabileceğiniz buton haricinde bir şey bulunmuyor. Son derece sade ve yenilikçi arayüzün beta sonrası da değişmemesini diliyorum.

Zaman atlamalı video çekme işini oldukça basitleştiren Microsoft Hyperlapse şu anda geliştirilmesi aşamasında. Bu yüzden tüm cihazlarda çalışmıyor.

  • Not: Uygulamayı sorunsuzca kullanabilmeniz için aşağıdaki Windows Phone cihazlardan birine sahip olmanız gerekiyor:

Lumia 435, Lumia 530, Lumia 532, Lumia 535, Lumia 630, Lumia 635, Lumia 636, Lumia 638, Lumia 640, Lumia 640 XL, Lumia 730, Lumia 735, Lumia 830, Lumia 930, Lumia 1520, HTC One M8

  • Not 2: 512 MB RAM'li bir cihaza sahipseniz hd çözünürlükte kayıt yapamıyorsunuz.
  • Not 3: Cihazınız Windows Phone 8.0 ve daha eski işletim sisteminde çalışıyorsa Windows Phone 8.1'e güncellemeniz gerekiyor.
Erkan Calp

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Microsoft Selfie

    Microsoft Selfie, Android cihazlarınıza çektiğiniz selfie'leri düzenleyebileceğiniz bir uygulamadır.
  • Xim

    Xim, mobil cihazlarda fotoğraf paylaşımını kolaylaştıran bir Microsoft uygulamasıdır.
  • Microsoft Photos Companion

    Android telefondan bilgisayara fotoğraf ve video atmanın en hızlı yolu
  • Microsoft OneNote

    OneNote ile hatırlatma listeleri yapabilir, gezilerinizi planlayabilir, iş listeleri hazırlayabilir ve bu notlara fotoğraf ve dosya iliştirebilirsiniz.
  • PicsArt APK

    PicsArt APK, Android için fotoğraf ve video düzenleme ve kolaj yapma uygulamasıdır.
  • Video Collage Maker

    Video Collage Maker uygulaması ile Android cihazlarınızda hiç zorlanmadan fotoğraf ve video kolajları hazırlayabilirsiniz.
  • WhatsAround

    Fotoğraf paylaşın, para kazanın.
  • Google Gallery Go

    Google Gallery Go (Android İndir): Google Fotoğraflar'dan fotoğraf ve video galeri uygulaması