Pidgin

ÜCRETSİZ
x
5/5 EDİTÖR
5/5 ZİYARETÇİ
46,487 TOPLAM İNDİRME
8.4 MB DOSYA BOYUTU

WLM, Yahoo Messenger, GTalk hesaplarınızı aynı anda kullanırken bir yandan da favori odalarınızda sohbet edebileceğiniz ücretsiz, çok hesaplı anlık mesajlaşma programı.

Pidgin (eski ismiyle Gaim) Linux, Mac OS X ve Windows işletim sistemlerinin tümünde çalışabilen, çoklu protokol destekli bir anlık mesajlaşma programı. AIM, ICQ, WLM, Yahoo!, IRC, Bonjour, Gadu-Gadu, ve Zephyr gibi birçok popüler ağı destekleyen Pidgin ile artık tek bir arayüz üzerinde birçok mesajlaşma programındaki hesaplarınızı birleştirebileceksiniz.

Pidgin ile kullanıcılar birden çok hesap ile birden çok anlık mesajlaşma ağına aynı anda bağlanabiliyor. Bu demek oluyorki aynı anda aynı arayüz ve program ile hem MSN Messenger'daki arkadaşlarınızla hem de Yahoo Messenger'daki arkadaşlarnızla konuşabileceksiniz veya dilerseniz bu iki işlemin yanında aynı anda IRC kanallarında da bulunabileceksiniz.

Pidgin çalıştığı ağların nerdeyse çoğu özelliğini destekliyor. Dosya transferi, bilgisayar başında değilken otomatik mesaj yazma, tuşlama bildirileri, ve MSN pencere kapatma bildirisi gibi özelliklere Pidgin ile sahip olurken ayrıca bunların dışında bir çok değişik özellik ve seçenekte program tarafından size sağlanıyor.

Not: Programı Türkçe olarak kullanmak için kurulum sırasında "Choose Components" bölümüne geldiğimizde listedeki "Localization" başlığının alt bölümündeki "tr" kutucuğunu işaretleyip, yüklemeyi o şekilde gerçekleştirmek gerekmektedir.

Bu program en iyi ücretsiz Windows programları listesinde yer almaktadır.

Özgür Çınardalı

Pidgin

ÜCRETSİZ
x
x
x
5/5 EDİTÖR
0/5 ZİYARETÇİ
151 TOPLAM İNDİRME

Linux işletim sistemlerinde kullanabileceğiniz mesajlaşma uygulamasıdır.

Pidgin, Linux işletim sistemine sahip bilgisayarlarınızda kullanabileceğiniz bir mesajlaşma uygulamasıdır. Aynı anda birden fazla hesapla giriş yapmanıza da izin veren uygulama, Linux için eski MSN şimdiki Skype işlevi görmektedir.

Pidgin, AIM, ICQ, Google Talk, Jabber/XMPP, MSN Messenger, Yahoo!, Bonjour, Gadu-Gadu, IRC, Novell GroupWise Messenger, Lotus Sametime, SILC, SIMPLE, MXit, ve Zephyr chat sistemleriyle entegre biçimde çalışmaktadır.

Bir chat uygulamasında olması gereken ve aklınıza gelebilecek her türlü özelliğe sahip olan Pidgin bütün ihtiyaçlarınızı karşılayacaktır. Dosya gönderme, durum bildirimleri, kişi ikonları, emoticonlar, ve "yazıyor" bildirileri bu özelliklerden bazılarıdır.

Pidgin tamamen ücretsiz ve reklam içermemekle birlikte açık kaynak olmasıyla da bir adım öne çıkan bir chat uygulamasıdır. Eğer bu işlerden anlıyorsanız, kaynak kodlarını alıp istediğiniz gibi dizayn etme özgürlüğüne de sahipsiniz.

Eğer Linux bilgisayarlarınızda kullanmak üzere bir mesajlaşma uygulaması arıyorsanız, Pidgin'i indirip denemenizi tavsiye ederim.

Elifcan Mehekli Çakmak

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Feem

    Feem, yerel ağınızda bulunan bilgisayarlarla mesajlaşmanıza olanak sağlayan kullanışlı bir mesajlaşma programıdır.
  • Windows Live

    Windows Live programları ile internet aktivitelerinizi Microsoft programları ile kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Anlık mesajlaşma için Live Messenger, e-posta için Live Mail, blog yazılarınız için Live Writer oldukça başarılıdır.
  • QIP

    Birçok Mesajlaşma programını bünyesini bulunduran trilian türü bir program
  • Franz

    Franz uygulamasıyla tüm mesajlaşma uygulamalarınızı tek bir noktadan kontrol edebilirsiniz.
  • Loudtalks

    Loudtalks, başarılı ve mobile uyumlu bir sesli mesajlaşma, bas konuş programıdır.
  • Facebook Messenger

    Facebook Messenger, arkadaşlarınızla sohbet edip, en son güncellemeleri takip etmenizi sağlayan pratik bir mesajlaşma programı.
  • aMSN

    aMSN programı tamamen ücretsiz ve açık kaynak olarak geliştirilen kullanımı kolay bir mesajlaşma programıdır.
  • BeeBEEP

    BeeBEEP, yerel ağ üzerinden arkadaşlarınızla sohbet edebileceğiniz ücretsiz ve güvenilir bir mesajlaşma programıdır.