RTÜK İletişim Merkezi

ÜCRETSİZ
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
342 TOPLAM İNDİRME

RTÜK İletişim Merkezi uygulaması izleyicilerin programlar hakkındaki şikayetlerini ulaştırabileceği ücretsiz bir iletişim platformu.

RTÜK İletişim Merkezi uygulaması Android platformu üzerinden ücretsiz olarak indirebileceğiniz ve televizyon programları hakkındaki fikirlerinizi en yetkili kuruma ulaştırabileceğiniz mobil bir iş uygulaması.

RTÜK tarafından hazırlatılan bu uygulama, televizyon ekranlarında yayınlanan sakıncalı programları veya yayın içerisindeki argo konuşmaları şikayet olarak bildirmenizi amaçlıyor. Bu sayede kurum kuralları ihlal eden kişiye daha kolay ulaşıyor ve ceza bildirimini daha kısa bir zamanda gönderebiliyor. O program cezalandırıldığında ise izleyici olarak biz aynı hatayı tekrar görmüyor ve daha sağlıklı bir yayınla karşı karşıya kalıyoruz.

Bildirim gönderebilmek için uygulama sizden bazı bilgileri doğrulamanızı istiyor. Bu sistem gereksiz bildirimlerin önlenmesi ve gerçek bildirimlerin daha kolay alınabilmesi için yapılmış. RTÜK'ün sizin verilerinizi kullanarak casusluk yapacak bir hali de yok zaten. Şehir, ilçe, yaş, cinsiyet, isim ve eğitim düzeyi gibi kişisel verilerinizi isteyen RTÜK İletişim Merkezi uygulaması, aynı zamanda medya okuryazarlığı dersi için de bir anket düzenliyor. Ankette o derse ait bilginiz ve o dersle ilgili fikirleriniz soruluyor. Tabii ankete katılıp katılmamak size kalmış bir karar. Dilerseniz şikayetinizi gönderip uygulamadan çıkabilirsiniz.

Bir vatandaş olarak daha yaşanabilir bir televizyon dünyası için yapmamız gereken çok şey var. Mesela RTÜK İletişim Merkezi uygulamasını hemen şimdi indirerek en son gördüğünüz sakıncalı programı yetkililere bildirmekle göreve başlayabilirsiniz.

Uğur Sağlam

RTÜK İletişim Merkezi

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
51 TOPLAM İNDİRME

RTÜK İletişim Merkezi uygulamasını kullanarak mobil cihazlar üzerinden sakıncalı televizyon programlarını şikayet edebilirsiniz.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu yani RTÜK, televizyon kanallarını ve programlarını şikayetler sonucunda veya belirli bir düzen içerisinde periyodik olarak denetleyen bir kurum. 

RTÜK halka daha iyi hizmet verebilmek için masaüstü cihazların dışında mobil uygulaması üzerinden de şikayet dilekçeleri alıyor. iOS platformundan ücretsiz olarak indirebileceğiniz RTÜK İletişim Merkezi uygulamasını kullanarak sakıncalı bulduğunuz bir programı kolaylıkla yetkililere iletebilirsiniz.

Türkiye'nin günümüzde yüzlerce özel kanalı var ve bu kanalları denetlemek için RTÜK elinden geleni yapmaya çalışıyor. Fakat her programa ve kanala yeterince vakit ayıramadığı için gözden kaçan bazı istisnalar oluyor. İşte bu durumlar için kurum yetkilileri RTÜK İletişim Merkezi uygulaması üzerinden yönetmeliğin dışına kaçan yayınları şikayet etmenizi istiyor. Bu sayede aile olarak ekran karşısında güvenliğiniz alınmaya çalışılacak. Kurallara aykırı olan yayınlar şikayetiniz doğrultusunda incelenecek ve şikayetinizde haklı bulunursanız o kanal gerekli cezaya mahkum tutulacaktır.

Bilinçli bir televizyon izleyicisi olabilmek için RTÜK İletişim Merkezi uygulamasını elimizin altında bulunduralım ve sakıncalı yayınları en kısa zamanda yetkililere bildirelim.

Uğur Sağlam

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Gmail

    Gmail, akıllı telefonlarınızda kullanabileceğiniz kapsamlı bir e-posta uygulamasıdır.
  • Hangouts Chat

    Google Hangouts Chat uygulamasını indirin, iş arkadaşlarınızla iletişimde kalın.
  • Salon Randevu

    Salon Randevu uygulaması; güzellik merkezi, kuaför, berber, spa online randevu ve yönetim programıdır.
  • Moxtra

    Moxtra uygulamasını kullanarak iş arkadaşlarımızla daha verimli bir şekilde iletişim kurabiliyoruz.
  • MindMeister

    Takım çalışmasına uygun ve bir fikri geliştirebilmek için üzerinde yoğunlaşabileceğiniz, sistem analizi yapabileceğiniz ve iş geliştirme adımlarını görselleştirebileceğiniz proje yönetim uygulamasıdır.
  • iBaro

    iBaro uygulamasında İstanbul Barosu haberleri, ücret tarifeleri ve iletişim bilgilerine ulaşabilirsiniz.
  • Bip Ekip

    Bip Ekip uygulaması, çeşitli sektörlerde telsiz olarak kullanılabilen bir uygulama olarak öne çıkıyor.
  • Intro

    Intro uygulamasını kullanarak Android cihazlarınızdan kartvizit ve iletişim bilgilerinizi diğerleriyle paylaşabiliyorsunuz.