SayWhat

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
120 TOPLAM İNDİRME

SayWhat uygulamasını kullanarak bilmediğiniz kelimeleri sorabilir ve 10 saniyelik kısa video cevapları izleyebilirsiniz.

SayWhat uygulaması, Android akıllı telefon ve tablet kullanıcılarının, mobil cihazlarını kullanarak en son İngilizce kalıpları ve deyişleri öğrenmelerini sağlayabilecek bir video paylaşım uygulaması olarak karşımıza çıktı. Ücretsiz olarak sunulan ve oldukça kolay bir kullanıma sahip olan uygulama, çalışırken internet bağlantısı gerektiriyor ve video paylaşımları üzerine şekillendiği için 3G yerine WiFi bağlantılar kullanmanız kotanızı korumanıza yardımcı olacaktır.

Uygulamanın çalışma mantığına göre, diğer kullanıcılara anlamını bilmediğiniz bir deyişi yazmanız ve daha sonra onlardan gelecek cevabı beklemeniz gerekiyor. Verilecek olan cevaplar direkt olarak 10 saniyelik videolar halinde sunuluyorlar ve o kelimenin cümle içinde nasıl kullanıldığını da görebiliyorsunuz. Böylece o dili ana dili olarak kullananlardan en son bilgileri sorunsuzca ve etkileşimli bir şekilde alabiliyorsunuz.

SayWhat tabii ki sadece soru sormanız için değil. Eğer başka bir kullanıcının sorduğu sorunun cevabını biliyorsanız, o cevabı direkt olarak kendi videonuzla vermek ve böylece diğerlerine yardımcı olmak da mümkün.

Sorulan sorulara verilmiş olan cevaplar yahut soruların kendileri üzerinde beğenme, yorum yapma, etiketleme gibi işlemler de yapmak mümkün. Böylece diğer dostlarınızın da ilgi duyduğunuz soru ve cevapları görme şansı oluyor. Kullanıcıların cevap verebilme kapasitelerine göre onların profillerini olumlu veya olumsuz olarak puanlandırmak da uygulamanın sunduğu imkanlar arasında. Böylece hangi kullanıcıların cevaplarına güvenebileceğinizi görebiliyor, beğenmeyeceğiniz cevapları izlemekten kurtuluyorsunuz.

Hem yabancı dillere daha fazla hakim olmak hem de diğer kullanıcıların dil öğrenmesine yardımcı olmak istiyorsanız göz atmadan geçmemeniz gerektiğini düşünüyorum.

Yiğit Ekim Demir

SayWhat

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
20 TOPLAM İNDİRME

SayWhat uygulaması sayesinde iPhone ve iPad cihazlarınızdan kolayca bilmediğiniz kelimelerin anlamlarını videolarla öğrenebilirsiniz.

SayWhat uygulaması, iPhone ve iPad kullanıcılarının faydalanabilecekleri bir video sosyal ağı olarak karşımıza çıktı ve üreticisi tarafından video sözlüğü olarak adlandırılıyor. Ücretsiz olarak sunulan ve oldukça kolay bir şekilde kullanılabilen uygulama, İngilizce'deki merak ettiğiniz kelime ve deyişlerin anlamlarının direkt olarak videolar üzerinden canlı olarak öğrenmenize olanak tanıyor.

Fakat uygulama bu işi yapmak için klasik bir veritabanından faydalanmıyor ve merak ettiğiniz sözcüğü sorduktan sonra diğer kullanıcıların ürettikleri videolara göz atabiliyorsunuz. 10 saniyeye kadar hazırlanabilen kelime ve deyiş tanımı videoları sayesinde bilmediğiniz kelimeler hakkında cümle içerisinde bilgiler alabiliyor, o sözcüğün nasıl kullanıldığını, nasıl telaffuz edildiğini hemen öğrenebiliyorsunuz.

Elbette sadece sözcük arama fonksiyonu değil, video cevap vermek fonksiyonu da emrinizde. Bu sayede kendi bildiklerinizi diğer kullanıcılara aktarma ve profiliniz için puan toplayarak daha popüler olma şansınız da mevcut. Bu video izleme veya video gönderme işlerinin internet üzerinden gerçekleştirilmesi nedeniyle 3G değil de WiFi kullanırsanız sizin için daha iyi olacağını da söyleyebilirim.

Yapılan paylaşımları beğenmek, yorumlar atmak, başka kullanıcıların profillerini oylamak gibi pek çok seçenek de yine uygulamanın kullanım kolaylığını arttıran seçenekler arasında. Dolayısıyla hangi cevabın sorulan kelime yahut deyişe daha uygun olduğunu analiz ederken zorluk çekmiyorsunuz.

Sade ve kolay kullanılır bir yapıya sahip olan uygulama, video oynatma veya yükleme esnasında da herhangi bir sorun yaratmıyor. Yeni bir sözlük uygulaması arayanların bu alternatif araca göz atmaları gerektiğini düşünüyorum.

Yiğit Ekim Demir

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Yakın Eğitim

    Yakın Eğitim uygulamasında hakimlik, kaymakamlık, arabuluculuk vb. sınavlara hazırlanabilirsiniz.
  • EBA (APK)

    EBA APK (Eğitim Bilişim Ağı), öğretmenler ile öğrenciler arasında iletişimi sağlamak, eğitim hayatları süresince kullanabilecekleri materyalleri sağlamak üzere kurulmuş bir portaldır.
  • Udemy

    Udemy, online eğitim, ders çalışma ve öğrenmek istediğiniz her şey için kullanabileceğiniz bir Android online eğitim videosu.
  • Lideno

    Lideno uygulaması, lise öğrencilerinin derslerde başarılı olması için kapsamlı eğitim içerikleri sunuyor.
  • İzBB Akademi

    İzBB Akademi uygulamasıyla size faydası olacak birçok alanda online eğitim alabilirsiniz.
  • Okuvaryum

    Çocuklarınıza okuma alışkanlığı kazandırmak için Okuvaryum uygulamasını kullanabilirsiniz.
  • Türkçe Atasözleri

    Türkçe Atasözleri uygulamasında A'dan Z'ye binlerce atasözünü bulabilirsiniz.
  • Üsküdar Üniversitesi

    Üsküdar Üniversitesi uygulamasıyla güncel duyuruları ve notlarınızı takip edebilirsiniz.