Tasker

x
x
x
x
x
x
5/5 EDİTÖR
5/5 ZİYARETÇİ
2,055 TOPLAM İNDİRME

Tasker ile Android cihazınızın belli görevleri otomatik olarak yapmasını sağlayabilirsiniz

Tasker, Android cihazınızı çok daha verimli bir şekilde kullanabilmenize aracı olan ve oldukça kullanışlı bir yapıya sahip olan bir mobil otomasyon uygulamasıdır.

Akıllı telefon veya tabletlerinize indirerek kullanabileceğiniz Tasker uygulaması birçok farklı durumda Android cihazınızı programlamanıza ve belirleyeceğiniz görevleri otomatik olarak gerçekleştirmesini sağlamanıza yardımcı oluyor. Uyguama bu görev yönetme işlemlerini gerçekleştirebilmek için Android cihazınızın rootlanmış olmasını da gerektirmiyor.

Tasker ile oluşturacağınız profiller ile hazırlayabileceğiniz eylem setlerine örnek vermek gerekirse cep telefonunuza kulaklıklarınızı taktığınızda medya oynatıcınızın otomatik açılması ve müzik çalmaya başlaması ele alınabilir. Veya belli bir saatte belli bir uygulamanın açılmasını sağlamak, e-kitap okuma uygulamanız açıldığında otomatik ekran döndürmesini kapatmak, internet tarayıcınızı açtığınızda Android cihazınızın mobil internetini veya WiFi bağlantısını açmak, belli bir mekana geldiğinizde check-in yapmak için ilgili uygulamaları otomatik olarak açmak bu örneklere dahil edilebilir. Tasker ile oluşturulabilecek eylem setlerinin ve otomasyonların limiti tamamen kullanıcıların hayal gücüne bırakılıyor.

Tasker konum, zaman, uygulama veya çeşitli eylem bilgilerinden faydalanarak otomatik olarak başlayan eylem zincirleri oluşturmanıza yardımcı olan ve benzeri bulunmayan bir uygulama.

Can Erdil Şentürk

Tasker

x
x
x
x
5/5 EDİTÖR
5/5 ZİYARETÇİ
23 TOPLAM İNDİRME

Yapmanız gereken görevleri detaylarıyla birlikte not alabilir ve hatırlatmalar ekleyebilirsiniz.

Yapılacaklar listesi hazırlayarak, unutmamanız gereken görevlerinize alarm kurabilir ve uygulamanın size hatırlatmada bulunmasını sağlayabilirsiniz.

iOS işletim sistemli cihazlarınızda kullanabileceğiniz Tasker, oldukça şık ve kolay bir arayüze sahip. Yapılacaklar listesine eklediğiniz görevlere alarm ekleyebilir, konum bazlı görev ekleyebilir ya da listenizi arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz. Özelleştirilebilir yapısıyla, listenizi oluştururken istediğiniz tüm detayları kolayca girebiliyorsunuz. Görev oluşturma ekranında; hatırlatma, kategori, etiket, tarih, alarm, öncelik, tekrarlama, konum ve paylaşma gibi birçok seçenek bulunuyor ve dilediğiniz gibi düzenleme yapabiliyorsunuz. Çeşitli renklerle görevlerinizi süsleyebileceğiniz Tasker uygulaması, sunduğu özelliklerle bu iş için gereken tüm nitelikleri bünyesinde barındırıyor diyebilirim.

Apple Watch desteği ile görevlerinizi akıllı saatiniz üzerinden  de takip edebileceğiniz uygulama, bildirimleri akıllı saatinize gönderebiliyor. İhtiyaç duyabileceğiniz tüm özellikleri bir arada sunan yapılacaklar listesi uygulaması Tasker’ı iPhone ve iPad cihazlarınıza 2.69 TL karşılığında yükleyebiliyorsunuz.

Volkan Yılmaz

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Auto Tasker

    Auto Tasker uygulaması cihazlarınızın performansını ve pil ömrünü artırmak için tek dokunuşla otomatik sonlandırma işlevi sunuyor.
  • Telefon Zamanlayıcısı

    Telefon Zamanlayıcısı ile Android cihazlarınızdaki birçok işlevi otomatikleştirebilirsiniz.
  • wLog APK

    wLog APK ile Android kullanıcıları seçtikleri kişilerin günlük etkinliklerini ayrıntılı olarak görebilirler.
  • Pushbullet

    Pushbullet, bilgisayar başında iş yaparken yada oyun oynarken telefonunuza gelen aramaları kaçırmamak yada mesajları okumak için kullanabileceğiniz yararlı bir uygulamadır.
  • Bulutt Depo

    BuluTT Depo, Türk Telekom'un sunduğu bulut depolama hizmetidir.
  • uTorrent Remote

    uTorrent Remote ile bilgisayarınızdaki torrent dosyalarını mobil cihazınızdan yönetebilirsiniz.
  • iTranslate

    iTranslate, akıllı telefon ve tabletlerle uyumlu popüler ve ücretsiz çeviri uygulamasıdır.
  • Hesap Makinesi+

    Hesap Makinesi+, Android cihazlarınızda kullanabileceğiniz bir hesap makinesi uygulamasıdır.