The Island: Castaway 2

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
5/5 ZİYARETÇİ
578 TOPLAM İNDİRME
403 MB DOSYA BOYUTU

The Island: Castaway 2, Windows cihazlarınızda oynayabileceğiniz en iyi ıssız adada hayatta kalma oyunlarından biri.

The Island: Castaway 2, ıssız bir adada tek başınıza yaşam mücadelesi vermek durumunda kaldığınız bir oyun ve mobilin yanı sıra Windows cihazlarda da oynanabiliyor. Windows 10 tablet veya bilgisayar kullanıcısı iseniz ıssız ada oyunları listenize kesinlikle katmanızı öneririm.

Batan gemiden kurtularak kendinizi daha önceleri kimlerin yaşadığını asla bulamayacağınız ıssız bir adaya düşüyorsunuz ve adada yaşamanızı sürdürebilmek adına hemen her şeyi yapıyorsunuz. Adaya adım attığınızda düşüneceğiniz üç önemli şey var: Birincisi adanın hızla değişim gösteren havasından etkilenmemek adına bir barınak yapmalısınız. İkincisi de kendinize ok vb. bir şey yaparak ada çevresinde ava çıkmalı ve yiyecek ihtiyacınızı karşılamalısınız. Üçüncüsü ve en önemlisi de sağlığınızı düşünmelisiniz. Alışkın olmadığınız hava ve her an sizi ısıracak vahşi hayvanlara karşı korunmak için iksir hazırlamanız gerekiyor. Tabii ki bunlar zorunlu ihtiyaçlar. Yiyecek ve barınma dışında adanıza davetsiz misafirler gelebilir; onlar için de sürprizler hazırlamanız gerekiyor. Bir yandan da adada yaşayan birilerinin olup olmadığını öğrenmeye çalışıyorsunuz.

Tam bir ıssız adada hayatta kalma oyunu olmuş diyebileceğim The Island: Castaway 2, simülasyon türünde olduğundan biraz yavaş ilerliyor. Her şey hikayeye göre ilerliyor lakin biraz önce saydığım eylemleri gerçekleştirmek için oldukça zaman harcıyorsunuz. Bu noktada oyunun beğendiğim bir yönünden bahsetmek istiyorum. Oyun tamamıyla Türkçe hazırlanmış. Görevleri tamamlamak uzun sürse de diyaloglar ve menüler yabancı dilde olmadığından sizi içerisine çekiyor. Oyunun animasyonlarının ve görsellerinin de üst seviye olması çekiciliğini artırıyor diyebilirim.

Erkan Calp

The Island: Castaway 2

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
1/5 ZİYARETÇİ
212 TOPLAM İNDİRME

The Island: Castaway 2, ıssız adada hayatta kalma mücadelesi verdiğiniz bir simülasyon oyunu.

The Island: Castaway 2, adından da tahmin edeceğiniz ıssız bir adada hayatta kalma mücadelesi verdiğimiz bir simülasyon oyunu. Android telefon ve tabletimize ücretsiz indirebildiğimiz oyunda batan gemiden sağ kurtulmayı başarıyor ve kendimizi hangi kabilenin yaşamanı sürdürdüğünü bilmediğimiz bir adada buluyoruz.

Serinin ikinci oyununda adada geçen zorlu yaşam mücadelemize devam ediyoruz. Adaya kısa bir göz gezdirdikten sonra hayatımızı nasıl devam ettirebileceğimizi öğrenmeye başlıyoruz. Issız adada yaşamanın tüm zorlukları karşımıza çıkıyor. Tabii ki öncelikli amacımız karnımızı doyurmak. Bunun için gerek adanın içerisinde gerekse de çevresindeki yenilebilecek şeyleri bulmaya çalışıyoruz. Yiyecek bir hayvan veya meyve bulduğumuzda da doğrudan yiyemiyor; pişirmemiz gerekiyor. Yiyecek kadar gece aniden yağacak yağmura karşı korunmak için ihtiyaç duyacağımız bir barınak ta son derece mühim.

Hayvanları avlamak için ok yapma, barınak hazırlamak için ağaç kesme, hastalıkları atlatmak için iksir yapma gibi eylemlerde de bulunduğumuz oyun simülasyon tarzında olduğundan hızlı bir şekilde ilerleyemiyoruz ve verilen görevleri tamamlamamız gerekiyor. Oynanış şehir kurma oyunlarından farklı değil ancak karakterlerin animasyonları ve adanın çekiciliği oyundan kopmanızı engelliyor.

Türkçe dil desteğiyle gelen The Island: Castaway 2, uzun soluklu oynanabilecek eğlenceli bir adada hayatta kalma oyunu. Tek kötü yanı bir süre sonra karşımıza satın alım çıkarması.

Erkan Calp

The Island: Castaway 2

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
26 TOPLAM İNDİRME

The Island: Castaway 2, hangi kabilenin yaşadığını bilmediğiniz ıssız bir adaya düştüğünüz hayatta kalma oyunu.

The Island: Castaway 2, batan gemiden kurtulan şanslı kişi olarak hayatınızı ıssız bir adada sürdürmeye devam etmek zorunda olduğunuz simülasyon türünde bir iOS oyunu. Oyunda tek amacınız kabile mensuplarına yem olmadan hayatınızı sürdürmek.

Hem iPhone hem de iPad’de oynanabilen adada hayatta kalma oyununda verilen zorlu görevleri tamamlayarak ilerliyoruz. Zorlu görevler diyorum çünkü oyunda barınma yeri hazırlamaktan yemek yapmaya kadar her şeyi kendiniz yapıyorsunuz ve hiç yardımcınız yok. Yiyecek ihtiyacınızı tropik meyvelerle dolu ağaçlardan sağlayabildiğiniz gibi kendinize bir ok yaparak karada ve denizde ava çıkabiliyorsunuz. Karnınızı doyurduktan sonra adanın hızla değişen havasından etkilenmemek hem de gelen davetsiz misafirleri karşılamak için korumalı bir barınak yapmanız gerekiyor. Bu noktada da adanın çevresinde bulduğunuz objelerden ve ağaçlardan yardım alıyorsunuz.

Ok yapma, barınak hazırlama, iksir yapma gibi ıssız bir adada yapılabilecek tüm eylemleri yapma şansı sunan oyun oynanış itibarıyla şehir kurma simülasyon oyunlarından çok farklı değil. Zaten menüler ve diyaloglar Türkçe olduğundan tek başınıza kaldığınız adada rahatlıkla ilerleyebiliyorsunuz. Bu tarz oyunların olmazsa olmazı oyun içi satın alım ne yazık ki burda da karşımıza çıkıyor. Oyunda belli bir noktaya geldikten sonra devam edebilmek için satın alım yapmanız gerekiyor. Bence bu olmasaydı The Island: Castaway 2, iPhone ve iPad’de oynanabilen en iyi adada yaşama oyunu olabilirdi.

Erkan Calp

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • The Island: Castaway

    The Island: Castaway, ıssız bir adada yaşam mücadelesi verdiğiniz bir simülasyon oyunu.
  • The Island Castaway: Lost World

    The Island Castaway: Lost World, Windows tablet ve bilgisayarınızda uzun süre sıkılmadan oynayabileceğiniz en iyi ıssız ada oyunu.
  • Paradise Island 2

    Paradise Island 2, Facebook arkadaşlarınızla online oynayabileceğiniz bir ada kurma oyunu.
  • City Island 3

    City Island 3, kendi metropolünüzü kurup yönettiğiniz simülasyon tadında zaman geçirten harika bir oyun.
  • Island Village

    Island Village, sadece kedilerin yaşadığı tropik ada kurmaya çalıştığınız bir oyun.
  • Restaurant Island

    Restaurant Island, restoran kurma ve işletme oyunları arasında oldukça yeni olmasına karşın Windows 8.1 Mağazası'da oldukça popüler.
  • The Escapists 2

    The Escapists 2 bilgisayarlarınızda oynayabileceğiniz bir simülasyon oyunudur
  • Dead Island 2

    Yıllardır beklenen Dead Island 2 sonunda geldi. Yaklaşık 10 yıllık bekleyişin ardından piyasaya çıkan Dead Island 2’yi indirin ve zombileri katledin.