THE KING OF FIGHTERS '98

x
x
x
x
5/5 EDİTÖR
1.5/5 ZİYARETÇİ
1,734 TOPLAM İNDİRME
69 MB DOSYA BOYUTU

Atari salonlarının olmazsa olmazlarına eklenmesi gereken 10 arasına girecek olan bu dövüş oyunu klasiği sonunda mobil cihazlara çıktı.

Atari salonlarında jeton eskitmiş olan her oyun sever bilir, King of Fighters serisinin her daim ayrı bir yeri olmuştur. Gerek karakter tasarımlarının kalitesi, gerek karakter seçimindeki çeşitlilikle dövüş oyunlarına ders verecek bir kaliteye ulaşan SNK, King of Fighters '98 ile oyun içi denge konusunda da zirveye ulaşmıştı. Genel olarak alışık olunan oyun düzeni bozulmamış ve seçtiğiniz 3 karakter ile farklı 3'er gruplara karşı dövüşüyorsunuz. Normalde takımları temsil eden 3'lü grupların ortak bir davalarını kovalamak veya tüm karakterler arasından yatkın olduğunuz 3 dövüşçüyü seçmek size kalmış.

Toplam 38 karakter arasından seçim yapmak mümkün ama gizli karakterlerin mevcut olduğunu da es geçmeyelim. Bunu bulmak ise oyunu oynayacak olanlara kalsın ki buradan kimseyi sır vererek üzmeyelim. Arcade stilinden ödün verilmeden aynı grafiklerin ve müziklerin korunması ise oyun ile daha önce tanışık olanları sevindirebilecek bir havadis. Bir tek arayüzde ciddi bir makyaj olduğunu söyleyebiliriz. Arayüzdeki grafikler daha yumuşak ve günümüz çözünürlük değerlerine göre tasarlanmış.

King of Fighters '98 tamamen eskisi gibi dersek buradan tüm oyunseverleri yanıltmış oluruz ama kemerlerinizi sıkı bağlamakta fayda var, çünkü haberler güzel. EXTRA ve ADVANCED isimli yeni oyun modları sayesinde KoF '98 uzun zaman elinizden düşmeyecektir. Üstelikı bunlara eklenen TRAINING modu sayesinde maçlara daha hazırlıklı olmanız ve yeteneklerinizi pekiştirmeniz mümkün.

Bluetooth bağlantısı aracılığıyla arkadaşlarınıza karşı kapışmanız mümkün ve oyun için en önemli husus da ihmal edilmemiş. Gamepad desteği ve 6'lı veya 4'lü tuş dizini seçenekleri sayesinde oyunu dokunmatik ekrandan oynamanız zorunlu değil. Dövüş oyunlarını seven herkes için bu oyun klasiğini edinmek şart.

Alper Çetiner

THE KING OF FIGHTERS '98

x
x
x
x
5/5 EDİTÖR
5/5 ZİYARETÇİ
206 TOPLAM İNDİRME
74.5 MB DOSYA BOYUTU

Atari salonlarının olmazsa olmazlarına eklenmesi gereken 10 arasına girecek olan bu dövüş oyunu klasiği sonunda mobil cihazlara çıktı.

Atari salonlarını hatırlayan ve jeton yetiştiremeyen herkes bilir ki, King of Fighters serisi göz kamaştırıcı ve ayrı bir yere sahipti. SNK, diğer dövüş oyunlarına parmak ısırtacak karakter tasarımları ve çeşitlilikle kendini ön plana çıkartan bir yapımı biz oyunseverlere sunmuştu. Bu seride ise en dengeli dövüş dünamiklerine kavuşan oyun, şu an size sunduğumuz King of Fighters '98. Oyuna aşina olanlar için güzel haber, oyun tarzının hiç bozulmamış olması ve 3 karakter seçerek farklı 3'lü gruplara karşı kavganın devam etmesi. Aslında aynı görevlerin peşinde sürüklenen bitişik üçlüleri seçmeniz mümkünken tüm 38 karakter arasından dilediklerinizden bir grup oluşturmanızın da imkanı var.

Toplam 38 karakter dedik ama gizli karakterler çıkarsa şaşırmayın. Oyunseverlerin heyecanını kaçırmamak adına bu gizemi kendime saklıyorum. Arcade olarak bildiğiniz oyun hem görselleriyle hem de müzikleriyle muhafaza edilmeye çalışılmış. Eski oyunu oynamış olanlar için bu sevindirici bir haber. Ancak oyunun arayüzünde ciddi bir değişiklik var. Günümüz çözünürlüğe uygun hale getirilen görseller karakterlerin kaliteli el çizimleri ile dolu.

Ama yenilikler bununla da sınırlı kalmıyor. Oyunu daha da eğlenceli kılabilmek için EXTRA ve ADVANCED modları var. Bu sayede oyun size daha uzun ömürlü bir keyif sunacaktır. Öte yandan TRAINING modu sayesinde yeteneklerinizi geliştirmek veya karakterlerin özel hareketlerini de öğrenmeniz mümkün.

Oyunun Gamepad desteği olması son derece önemli. Böylece dokunmatik ekranın kontrollerine mahkum olmadan 4'lü veya 6'lı tuş dizinlerinden birini seçip oynayabilirsiniz. Bluetooth bağlantısı aracılığıyla ise arkadaşlarınızla da kapışmanız mümkün. Dövüş oyunlarını seviyorsanız bu oyunu mutlaka oynamalısnız.

Alper Çetiner

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • THE KING OF FIGHTERS 2012

    THE KING OF FIGHTERS 2012 efsane dövüş oyunun Android versiyonudur
  • The King of Fighters Allstar

    Keyifli deneyim sunan bir dövüş oyunu
  • The Rhythm of Fighters

    SNK'nın meşhur oyun karakterlerini buluşturan The Rhythm of Fighters, bu sefer karşılıklı bir dans mücadelesinin sahne aldığı bir oyun.
  • The King of Fighters '97

    The King of Fighters '97 efsane atari oyununun mobil versiyonudur
  • King of the Course Golf

    King of the Course Golf ücretsiz olarak oynayabileceğiniz bir golf oyunudur
  • Fling Fighters

    Fling Fighters, ilginç karakterlerin yer aldığı dövüş oyunu.
  • King Of Hunters

    Düşmanlarınızı hızlı suikast için yakın dövüş silahlarını kullanın.
  • Random Fighters

    Random Fighters ilginç bir mobil dövüş oyunudur