Tor Browser

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
x
5/5 EDİTÖR
2.8/5 ZİYARETÇİ
649,513 TOPLAM İNDİRME
73.4 MB DOSYA BOYUTU

Tor Browser, çevrimiçi güvenliğinizi ve gizliliğinizi korumanın dışında engelli sitelere de giriş yapabileceğiniz güvenilir bir web tarayıcısıdır.

Tor Browser, çevrimiçi güvenliğine ve gizliliğine önem veren bilgisayar kullanıcılarının internet üzerinde anonim olarak güvenli bir şekilde gezebilmesi ve internet alemindeki tüm engelleri ortadan kaldırarak gezinebilmesi için geliştirilmiş olan güvenilir bir internet tarayıcısıdır.

Farklı kaynaklar tarafından gözetlenebilecek veya izlenebilecek olan ağ trafiğinizi ve veri alışveriş istatistiklerinin korunması için güçlü bir kalkan görevi gören yazılım, içerisinde yer alan çeşitli özellikler ve araçlar yardımıyla bulunduğunuz yeri gizlemenin dışında çevrimiçi bilgilerinizi ve internet geçmişi verilerinizi de gizler.

Sanal sunuculardan kurulu olan ağ temellerine dayanan Tor Browser, bu sayede internet üzerinde anonim bir şekilde gezinmenize ve istediğiniz tüm sitelere yasaklara veya engellemelere takılmadan giriş yapmanıza olanak sağlar. Tüm dünya üzerinde yer alan çeşitli sunucularla farklı kurallar ve algoritmalar dahilinde veri alışverişinde bulunan tarayıcı, tüm trafiği farklı kaynaklar üzerinden aldığı için takip edilmesi neredeyse imkansızdır.

Tor Browser Nasıl Kullanılır?

Firefox'un özelleştirilmiş bir versiyonunu kullanmakta olan Tor, Vidalia adında sade ve kolay kullanılabilir bir kullanıcı arayüzüne sahiptir. Bu sayede her seviyeden kullanıcı tarafından rahatlıkla kullanılabilecek olan yazılım, özellikle daha önce Firefox'u kullanmış olan kullanıcılara çok daha tanıdık gelecektir.

Kolay ve sorunsuz bir kurulum işleminin ardından tarayıcınızı kullanmaya başlayabilmek için öncelikli olarak gerekli yerel ağ ayarlarını yapmalı veya otomatik ayarları kullanarak Tor ağına bağlanmalısınız. Bu söylediğim işlemleri kurulum sonrası karşınıza gelecek olan arayüz üzerinde bir iki tıklamayla gerçekleştirebilir ve Tor ağına bağlanmanızın ardından otomatik olarak açılacak olan Tor Browser'ı hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.

Tor Browser İndir

Bahsetmiş olduğumuz tüm bu özellikleri bir araya getirdiğimiz zaman, internette özgürce sörf yapabilmek ve engelli sitelere girebilmek için kullanabileceğiniz en etkili ve güvenilir web tarayıcılarından biri olarak dikkat çeken Tor Browser, tüm bilgisayar kullanıcılarının arşivinde yer alması gereken programlardan bir tanesi.

  • İzleme hizmetlerini engelleyin: Tor Browser, ziyaret ettiğiniz her site için farklı bir bağlantı kullanır. Böylece üçüncü taraf izleme ve reklam hizmetleri girdiğiniz web sitelerini ilişkilendirerek sizin hakkında bilgi toplayamaz. İnternette gezinmeyi bitirdiğinizde çerezler ve geçmişiniz otomatik olarak temizlenir.
  • İzlemeye karşı korunun: Tor Browser, sizi izliyor olabilecek kişilerin hangi siteleri ziyare ettiğinizi görmesini engeller. Yalnızca Tor kullandığınızı görebilirler.
  • Parmak izinizin alınmasına karşı koyun: Tor Browser, tarayıcı ve cihaz bilgilerine bakılarak sizi belirleyebilecek sayısal parmak izinizin alınmasını engelleyerek tüm kullanıcıların ayırt edilemeyecek şekilde aynı görünmesini amaçlar.
  • Çok katmanlı şifreleme: Bağlantı trafiğiniz Tor ağı üzerinden aktarılırken üç ayrı duraktan geçirilir ve her defasında şifrelenir. Tor ağı, Tor aktarıcıları olarak bilinen ve binlerce gönüllü tarafından yönetilen sunuculardan oluşur.
  • İnternette özgürce gezinin: Tor Browser ile bağlı olduğunuz ağ tarafından engelleniyor olabilecek sitelere özgürce erişebilirsiniz.

İzleme, gözetleme veya engelleme olmadan kişisel gizliliğinizi koruyabileceğiniz özgür gezinmeyi deneyimlemek için Tor Browser uygulamasını indirin.

Can Çevrim

Tor Browser

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
3/5 ZİYARETÇİ
4,798 TOPLAM İNDİRME
32 MB DOSYA BOYUTU

Tor Browser Android telefonunuza indirin, internette güvenle, özgürce ve anonim olarak gezinin.

Tor Browser indirerek Android telefonunuzda güvenilir web tarayıcıya sahip olur, internette özgürce ve anonim olarak gezinirsiniz. Gizlilik koruma ve çevrimiçi özgürlük için dünyanın en güçlü aracını geliştiren Tor Project’in web tarayıcısı Tor Browser, reklam engelleme, çok katmanlı şifreleme, izleme (takip) koruması gibi güzel özelliklere sahip.

Tor Project tarafından tamamen ücretsiz olarak indirilmeye açılan web tarayıcısı Tor Browser for Android, internette gezerken iz bırakmak istemeyen, güvenle ve özgürce sörf yapmanın keyfini sürmek isteyen kullanıcılara hitap ediyor. Güvenilir bir web tarayıcı olan Tor Browser, tamamen gizlilik üzerine kurulmuş.

Ziyaret ettiğiniz web sitelerini takip ederek karşınıza olur olmadık reklamlar çıkartan web sitelerine karşı korumaktan cihaz bilgilerinden kişisel verilere gizli kalması gereken verilere erişmeye çalışan kötü niyetli kişilerin aktivitelerinden korumaya, web trafiğini üç kez şifreleyerek maksimum düzeyde koruma sağlamaktan engellenen veya bölgede hizmet vermeyen sitelere erişmenizi sağlamaya gizlilik, güvenlik ve özgürlük temelli birçok özelliği olan bir web tarayıcıdan bahsediyorum. Android için Tor Browser'ın gizliliği ve çevrimiçi kimliği nasıl koruduğu aşağıdaki Türkçe tanıtım videosunda da gösterilmektedir.

Not: Android için Tor Browser’ı Tor ağına bağlayacak bir proxy uygulaması olan Orbot’u yüklemeniz gerekiyor. Android için Tor Browser’ın kararlı (stabil) sürümünde bu gerekli olmayacak.

Erkan Calp

Tor Browser

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
x
5/5 EDİTÖR
5/5 ZİYARETÇİ
14,017 TOPLAM İNDİRME
61.5 MB DOSYA BOYUTU

İnternette anonim gezerek hem daha güvende olabilir, hem de erişimi engelli sitelere ulaşabilirsiniz.

Tor ile sanal bir ağda anonim bir kişi olarak gezerek hem daha güvenli hem daha özgür bir internet deneyimine ulaşabilirsiniz. Tor sayesinde internette kimliğiniz ve ziyaret geçmişinize dair iz bırakmadan en güvenli şekilde gezebilirsiniz. İnternet tarayıcıları, anlık mesajlaşma servisleri, uzaktan yönetim araçları için tercih edilebilir.  

Tor gazetecilerin istihbaratlarını gizlemek, devlet ve askeri kurumların güvenliklerini artırmak için tercih ettikleri bir servis. Tor istenirse bir uzaktan ağ yöneticisi görevi görerek kendi sanal ağınızı (VPN) sağlar. Örneğin; bir işyerindeki bilgisayarlara uzaktan erişilerek hangi çalışanların nelerle uğraştığı takip edilebilir.

Açık kaynak olarak geliştirilen Tor internet servisleri tarafından takip edilmenizi engelleyerek trafik analizlerinin dışında kalmanızı sağlar. Bu analizler hangi sitelere girdiğinizi, geçirdiğiniz süreleri, internete girdiğiniz kaynak ve yeri kaydeder. Bu analizler gerekli gibi görünse de kişisel güvenliğinizi tehdit edebilir. Tor sayesinde internette anonim bir kişi olarak iz bırakmadan gezersiniz.

Tor farklı IP adreslerinden bağlanmanızı sağladığı için yasaklanmış sitelere erişim için yararlanılan bir yazılımdır. Farklı sebeplerle engellenmiş sitelere güvenli bir ağdan ulaşmanızı sağlar. Tor projesi kullanıcı ve kurumların güvenliklerini artırdığı gibi özgürlüklerini de artırabilir.

Önemli! Tor'un kurulumu ve kullanımı ile ilgili detaylı bilgilere bu sayfadan ulaşılabilir.

Yeşim Halıcı

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Anvi Browser Repair Tool

    Anvi Browser Repair Tool ile internet tarayıcılarınızı varsayılan ayarlarına geri döndürebilirsiniz
  • Avast! Browser Cleanup

    Avast! Browser Cleanup ile tarayıcı ayarlarınızı değiştiren uygulamalardan kurtulabilirsiniz.
  • Tor Messenger

    Tor Messenger gizliliğinizi ön planda tutan bir anlık mesajlaşma yazılımıdır
  • Browser Hijack Recover

    Anti-casus programı.
  • CCleaner Browser

    CCleaner Browser, Windows için hızlı, güvenli ve gizlilik özelliklerine sahip internet tarayıcıdır.
  • Avast Secure Browser

    VPN'li güvenli internet tarayıcısı Avast Secure Browser, webde 4 kata kadar daha hızlı ve reklamsız gezinme sağlar.
  • Liri Browser

    Liri Browser programı ile internet gezintileriniz artık daha hızlı ve daha renkli.
  • Lumia Browser

    Lumia Browser kullanışlı bir internet tarayıcısıdır