TRT Türk Lehçeleri Sözlüğü

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
39 TOPLAM İNDİRME

TRT Türk Lehçeleri Sözlüğü uygulamasını kullanarak Türk dillerindeki yazım ve telaffuz farklılıklarını inceleyebilirsiniz.

TRT Türk Lehçeleri Sözlüğü uygulaması ile Android cihazlarınızdan Türkiye, Azerbaycan ve Türkmenistan Türkçelerindeki kelimelerin sesli telaffuzlarını dinleyebilirsiniz.

Lehçe, bir dilin tarihsel ve bölgesel nedenlerden dolayı ses, şekil ve kelime özellikleriyle ayrılan kollarına denir. Türkiye, Azerbaycan, Türkmenistan Türkçeleri de Türk dilinin ayrılan kollarından birkaçı diyebiliriz. TRT Türk Lehçeleri Sözlüğü uygulaması, Türk dilinin ayrılan kollarını merak eden ve çeşitli kelimelerin nasıl telaffuz edildiğini ve yazıldığını öğrenmek isteyenler için oldukça faydalı bir kaynak.

Arama bölümüne merak ettiğiniz kelimeyi yazdıktan sonra, ilgili kelimenin dışında benzer kelimeleri de sizlere sunan uygulamada, sol taraftaki bayraklara göz atarak diğer lehçelerde nasıl yazıldığını görebilir, sağdaki oynat butonuyla telaffuzlarını dinleyebilirsiniz. Aynı zamanda, sayfanın en altında kelimenin anlamını da sizlere sunan TRT Türk Lehçeleri Sözlüğü uygulamasında bir kereye mahsus internete bağlanıp verileri indirdikten sonra çevrimdışı kullanmaya başlayabilirsiniz.

Volkan Yılmaz

TRT Türk Lehçeleri Sözlüğü

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
8 TOPLAM İNDİRME
7.3 MB DOSYA BOYUTU

TRT Türk Lehçeleri Sözlüğü uygulamasını kullanarak Türk dillerindeki yazım ve telaffuz farklılıklarını inceleyebilirsiniz.

TRT Türk Lehçeleri Sözlüğü uygulaması ile iOS cihazlarınızdan Türk dilinin lehçelerinde çeşitli kelimelerin nasıl yazıldığını ve söylendiğini öğrenebilirsiniz.

Türk dili zamanla tarihsel ve siyasal nedenlerden dolayı ses, yapı ve söz dizimi özellikleriyle birbirinden ayrılmıştır. Türkiye Türkçesi, Azerice, Türkmence, Özbekçe, Kazakça ve Tatarca ise en çok bilinen Türk lehçeleridir. TRT Türk Lehçeleri Sözlüğü uygulaması da Türk dilinin lehçeleri olan Türkiye,  Azerbaycan ve Türkmenistan Türkçelerinde çeşitli kelimelerin yazılışlarını ve telaffuzlarını öğrenebilmenizi sağlayan oldukça etkili bir kaynak diyebilirim.

Merak ettiğiniz herhangi bir kelimeyi arama bölümünden sorguladıktan sonra arama sonuçlarında üç lehçedeki yazılışlarını ve telaffuzlarını görebilirsiniz. Bunun yanında, aradığınız kelimelere benzer kelimeleri de arama sonuçlarında sizlere sunan uygulamada, ekranın alt kısmında ise kelimenin anlamını inceleyebilirsiniz. Eğer siz de Türk dilinin lehçelerindeki yazım ve telaffuz farklılıklarını incelemek istiyorsanız, TRT Türk Lehçeleri Sözlüğü uygulamasını iPhone ve iPad cihazlarınıza indirebilirsiniz.

Volkan Yılmaz

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Türk Tarihi

    Türk Tarihi uygulaması, geçmişteki tüm Türk devletleri hakkında detaylı bilgiler öğrenebilmenizi sağlıyor.
  • Türk İşaret Dili Sözlüğü

    Türk İşaret Dili Sözlüğü uygulaması ile Android cihazlarınızdan işaret dili öğrenebilirsiniz.
  • TRT Animasyon Stüdyosu

    TRT Animasyon Stüdyosu uygulamasında farklı objeler, arka planlar ve aksiyonlar kullanarak çizgi filminizi oluşturabilirsiniz.
  • Öğretmen Kitaplığı

    Öğretmen Kitaplığı uygulaması ile dilediğiniz kitapların e-kitap versiyonuna ulaşabiliyorsunuz.
  • DW Learn German

    DW Learn German uygulaması ile akıllı telefonlarınızdan Almanca öğrenebilmeniz mümkün.
  • Lideno

    Lideno uygulaması, lise öğrencilerinin derslerde başarılı olması için kapsamlı eğitim içerikleri sunuyor.
  • Ramazan Yetgin İle Sen Bilirsin Düello

    Ramazan Yetgin İle Sen Bilirsin Düello Uygulaması (Android İndir): KPSS'ye hazırlananlar için soru bankası
  • OASIS

    İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencileri, öğrenci bilgi sistemine OASIS uygulaması üzerinden erişebiliyorlar.